plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:AGA ja farbowalam wlosy dwa razy i to farba z amoniakiem i nic sie nie stalo
No ja już się umówiłam u fryzjerki na dziś
W końcu to już 2 trymestr więc na pewno nie zaszkodzi nic
A tak jak piszecie dużo dziewczyn farbuje włosy i nic się nie dzieje
Więc dziś już będę piękniejsza -
Witam po dluzszej przerwie.
cały tydzień nie miałm na nic czasu najpierw pomagałam przy przeprowadzce u rodziców pozniej wymysliłam że małej zmienie meble w pokoju wiec najpierw wynoszenie starych mebli potem malowanie i wielkie zakupy następnie składanie i w koncu miły relaks w pieknym pokoju. to nic ze przez cały tydzien a nawe 1,5 tygodnia spałam po 2 3 godziny i wygladałam jak zombie ale warto było. Jestem z siebie dumnaAGA 30, magdzia26, kiti, Dodi, gocha04, Strażaczka90, aisa, anka_a, mauysia lubią tę wiadomość
-
dziewuszki ktore urodzily ile po porodzie byliscie na wizycie u gina? 6 tygodni? czy pozniej? ja sie jeszcze boje bo delikatnie plamie a wizyta w srode - najwyzej meza wysle zeby gin dal zaswiadczenie na becikowe w razie wu zarejestrowalam sie przed chwila na 17 grudnia. Boje sie jeszcze badania zeby tam co nie naruszyl.
A kiedy zaczelyscie tam tego? z mezusiem? ja mam ochote na bliskosc z mezusiem ale nie wiem czy juz moge -
hej hej. U nas dobrze tylko jakoś ostatnio mega szybbko mi sie pieniądze upłynniają... serio co chwile latam do bankomatu i sie dziwie ze juz wszystko wydalam, a zeby nie bylo nie dogadzam sobie
wogóle kto powiedzial ze male dziecko nie kosztuje?
W ciągu kilku dni musialam kupic młodej kurtke, kombinezon zimowy, kilka bodów bo powyrastala, grubsze spodnie, rajstopy, pampersy.... no i wiadomo żarełko. A i zamówilam dzisiaj szaliczek.
I ja sie dziwie gdzie kasa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 17:40
-
Sylwia zupelnie nie patrz na to ze podajesz biogaje, to jest probiotyk, cos takiego jak np my pijemy witamine C codziennie, albo rutinoscorbin... zupelnie z boku to zostaw i nie doliczaj do kropelek an brzuch... ja na twoim miejscu podawalabym tą biogaje ( chociaz nota bene sa tansze inne probiotyki które tak samo dzialają
) i ten espumisan spróbuj. Moze niepotrzebny ten delicol, sprawdz to.
Co do wizyty u gina niby powinno sie 6 tyg po porodzie, ale nic sie nie stanie jak pojdziesz kilka tygodni pozniej... tym bardziej jesli plamisz jeszcze...
co do seksu po porodzie nie powinno sie w czasie połogu czyli ok 6 tygodni. U Ciebie minely 4... do tego mialas ciezki poród z pekaniem mocnym i plamisz. Zdecydowanie bym sie wstrzymala jeszcze i na wizycie sprawdzila czy wszystko juz sie pogoiło.
Aga ja sie balam farbowac wlosy, do 20 tygodnia wolalam nie ryzykować, dopiero wlasnie w 20 tyg zafarbowalam ale farbą roślinną. Ja nie chcialam ryzykowac farby z amoniakiem.
Madzia no pieknie rosnie twój synuś!
a z tymi chlopami to faktycznie ani w lewo ani w prawoKaja, Dodi, magdzia26, patrycja, aisa lubią tę wiadomość
-
Sylwia ja u gina byłam hmmm chyba najpóźniej od wszystkich tutaj bo w 4 miesiącu po porodzie bo wtedy akcja kolka była na tyle mala ,że moglam isc ,a niestety gin mój przyjmuje po 17 ,a wtedy to były akcje
jak se to przypomnę to jakiś żart chyba była! !!!
-
Cześć kobietki
Moje dziecię najmłodsze dorobiło się pierwszego ząbka
przez ostatni tydzień walczyliśmy z dokońca nie wiem czym Na początku była biegunka chyba na ząbka bo pon /wt w środę go znalazłam potem od czwartku młoda miała stan podgorączkowy aż w końcu z piątku na sobotę 39,9 mocny katar i kaszel więc w sobotę na dyżur pojechaliśmy.Tam dostała antybiotyk i dopiero wczoraj spokojnie przespała noc.Lekarz stwierdził zapalenie górnych dróg oddechowych.
Sylwia ja bym sprawdziła Nikosia neurologicznie poproś pediatrę o skierowanie.
A może to zwykły odruch moro?jak się zachowuję tak się wzdryga czy drży mu nóżka?Może mieć napięcie nerwowe dlatego tak się zachowuję ale to najlepiej zdjagnozuję neurolog.
Fedruś współczuję Ci dolegliwosci ale kochana do końca już bliżej niż dalej
Dodi i Aisko jak po spotkaniach ?
Ja tam włosy normalnie farbowałam w pierwszej i drugiej ciąży.
Nadrobiłam ostatni tydzień i nie widziałam Ruci-wywołuję Cię kochana
Plemniś jaka ta Twoja panna już duża
Pismaczku miło Cię widzieć
ahhi witam nową koleżankę
Dziewczynką gratuluję wejścia w kolejne trymestry
Nie wiem co komu miałam jeszcze napisać hmmm....
Podrawiam wszystkie
Dodi, Strażaczka90, patrycja, aisa, mauysia lubią tę wiadomość
-
Dobry na wieczor
Aisa czyzbys sie nie mogla ogarnac po wizycie Zbiksonow?
Koczku my tez jestesmy z Ciebie dumne a efekt bedzie rewelacyjnynic tak nie cieszy jak wszelkiego rodzaju zmiany
Aga jak po fryzjerze? Ja farbowalam normalnie wlochy od II trymestru :]
Effcia Lobuzie, no nareszciegratuluje zabka Madzialenie, ale wspolczuje dolegliwosci
obyscie sie jak najszybciej pozbyli chorobska :*
Magdzia slodziak z Tego Twojego Nikosia
Plemni my jakos specjalnie dzoeki Bogu wydatkow na Amelke jeszcze nie mamy, ale ogolnie wokolo taka drozyzna, ze strach sie bacczlowiek musialby miec kasy jak lodu normalnie, wiec wierze Ci, ze kasa sie traci raz, dwa...
Patrycja kurcze szkoda zwierzakowniestety niektoruch rzeczy nie jestesmy w stanie uniknac
oby sie juz sytuacja nie powtorzyla
My po wizycie mega zadowolone!!! Oczuwiscie nie obeszlo sie bez niespodzianki a mianowicie Pismak przywiozl ze soba.....
Fedre! Dziewczyny sa krejzolami normalnieczas szybko. Niestety przelecia, ale i tak jestem mega szczesliwa, ze moglysmy sie w koncu zobaczyc znowu
Sylwia ja do gina dopiero ide w pn bo jakos wczesniej ciezko mi sie bylo wybrac, ale juz najwyzszy czas
U nas... Amelka wczoraj skonczyla 11 tygodni, od wczoraj tez mojej malej kruszynce lzawi oczko, wiec pewnie kanalik sie zatkalpoza tym jakos rzadko mamy kupy ostatnio a dzis byla dzinej bardzo konsystencji ala biegunka
No to chyba tyle... Odkladam zaraz mojego szkraba i ide dalej spacmagdzia26, kiti, a-koczek, Kaja, patrycja, aisa, anka_a, mauysia lubią tę wiadomość
-
A Dodi jak zwykle o jakiejś nieludzkiej porze :p Jestem, zyje wrocilam
uroczyście donosze, ze Jas jest przeslodki i w ogole nie placze, bylam w szoku! Ale spokoj to ma po mamie na bank
oczywiscie wizyta minela mega szybko i znowu do roboty...
Koczku pokazesz nam nowy pokoj? W ogole szacun dla Ciebie.
Aga pokaz nowa lepetyne i brzusio i w ogole, cala sie pokaz
Pozdrawiam dziewczyny z rownoleglego spotkania weekendowego
No dobra, musze spadac, buzikiti, Dodi, patrycja, magdzia26, aisa, anka_a, mauysia lubią tę wiadomość
-
witam sie i ja:0
Aguś jak po wizycie u fryzjera?
Fredruś współczuje dolegliwość;c
o Zbikuś witaj:) miło Cie widziec:)
Super dziewczyny że spotkanko udane:)
ja ide ogarnac chałupe i do pracy na druga...ale jutro wolne;DDodi, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie
Ja dziś byłam z teściową na zakupach. Kupiłam sobie spodnie i właśnie coś do kreatynowego prostowania włosów czy któraś z was wie coś więcej na ten temat ?
Effcia witaj, witaj i gratuluję pierwszego ząbka
Dziewczyny super, że spotkania się tak fantastycznie udały, zresztą czy mogłoby być inaczej ? Na pewno nieA pamiątkowe zdjęcia są ?
Właśnie Aga pokazuj włoski
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:42
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Cześć
Jaśko stanął na wysokości zadania i pokazał się z najlepszej strony gościomPogoda się nie spisała bo albo wiało (żeby gorzej nie powiedzieć) albo padało... Strasznie fajnie, że Żbiki nas nawiedzili, fajnie nam weekend minął i wiadomo, że za szybko, ale dobre i trochę
Plemniczko, wszystkiego najlepszego dla Kornelci :*
Jaśko na razie mało kosztuje, ale pewnie jeszcze trochę i się zacznie...
Magdziu, kicha że znów coś się dzieje z Małym. Nadal jest krew w kupce? Nikoś jest śliczny!! Super zdjęcia
Koczku, fajna taka zmiana wystroju, super!
Effciu, gratulacje pierwszego ząbka dla MadziNo i niech się choróbska Was nie trzymają!
Sylwia, co do serduszkowania to ja bym poczekała na Twoim miejscu do wizyty u gina. Ciekawe, że masz chęć na Twojego po Jego zachowaniu względem Ciebie i Małego. Mi chyba by przeszła ochota...
Dodi, ale niespodziankę Ci strzeliła Pismak, zapewne w niezłej zmowie z Fedrą. Fajnie, że się spotkałyście
Patrycja, nie mam pojęcia co to kreatywne prostowanie włosów..
Aga, przyłączam się do koczka a propo wskoku do tabelki. Ja z tych bezfarbnych i nie farbuje włosów.
Dodi, patrycja, kiti, magdzia26, Strażaczka90, Pismak, anka_a, mauysia lubią tę wiadomość
-
effcia to nie odruch moro. Drza mu nozki i brodka- moja mama mowila ze zauwazyla ze tak robi jak sie denerwuje - no ale lepiej to sprawdzic .Mamy dzisiaj prv wizyte robic bedziemy usg glowki- zobaczymy co lekarz powie - jesli powie zeby isc do neurologa to pojdziemy.
Od wczoraj daje mu bobotic + biogaja- zobaczymy czy pomozeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 15:26
-
nick nieaktualny