plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia super, że na usg wszystko w porządku
Strażaczko, Selenko kurujcie sięSwoją drogą to chyba ta pogoda taka, że choróbska się przyczepiają ;/
Selenko wszystkiego najlepszego dla synusia niech rośnie duży i zdrowySelena lubi tę wiadomość
-
aisa wrote:Selena, toż to za niecały miesiąc będzie już rok! Szybko rosną dzieciaczki
Wszystkiego najlepszego dla Kacperka :*pamiętam jeszcze jak tu smuciłam sie po każdym nie udanym cyklu..a tu mój cud już ma prawie roczek
czasami jeszcze nie mogę w to uwierzyć że Kacperek jest już z nami
że go mamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 14:29
plemniczka, aisa, anka_a lubią tę wiadomość
-
cześć dziewuszki
kope lat mnie tu nie było
ale za Wami tęsknię. NO cóż tak to jest jak się nie ma internetu i czasu do tego brak, a wieczorem jak mam męża tableta to też nie mam czasu i jestem padnięta na ryj,ale kiedyś zajrzałam i akurat Sylwia pisała o swoim cierpiącym Nikusiu. Przypomniał mi się Marcelek Kai,on bidny tak cierpiał...
mniejsza o większe przejdę do tego co chcę napisaću nas ok. mieszka się super w nowym domku,ale jest cholernie dużo obowiązków i czasu brak
. człowiek u mamusi miał jak "u Pana Boga za piecem
" i nie doceniał tego...W poniedziałek moje maleństwo skończy roczek, który już podeptał bo zaczął sobie po troszku chodzić od 13 listopada
.ma 4 ząbki, piaty właśnie zrobił sobie dziurkę w dziąśle a szósty już też jest blisko. w niedzielę robimy imprezkę urodzinową i prosimy wszystkich tych co byli na chrzcinach.RANO O 8.30 JEST MSZA W INTENCJI mojego małego Tymcia o zdrowie i opiekę Matki Najswiętszej dla Niego. Cyprus chodzi sobie do szkoły, a mąż do pracy a ja z małym w domku. Byłam przedwczoraj u endokrynologa i niestety pomimo brania euthyroxu-tsh poszło do góry-mam-3.58 i powiedziała mi ze mam za wysokie jak na tak młodą osobę!!!nie powinno przekraczać 2,5.Do tego 2 tyg. temu usunęłam 2pieprzyki.W W poniedziałek wyjęli mi szwy, ale wyników z tych wycinków jeszcze nie mam dzwonić jutro i troszkę się boję
.Pozatym w miarę ok.
Sylwuś-ja podawałam Tymciowi Biogaję od 6 tyg, życia do 4 miesiąca, albo i dalej-już nie pamiętam dokładnie a potem przeszłam na latopic-dziewczynytu o nim pisały i postanopwiłam też mu podawać i pdaję do dziś, bo on alergiczny jest choć pediatra mówi,że nie ale ja wiem swoje-znowu go po czymś wysypaŁO.dAWAŁAM TEZ debridat, którym się zakrztusił i prawie zszedł z tego świata. co ja wtedy przeszłam? Sylwia powiem Ci-nie słuchaj lekarza tylko swego serca i rad doświadczonych mam. Dawaj małemu te kropelki-ale masz te z Niemiec czy jakieś tu w aptece zakuione?bo te nasze to o kant tyłka rozbić.ja dawałam swoim chłopakom przez 3 miesiące espumisan,ale starszy nie miał kolki-dawałam na wszelki wypadek,a mały nie miał typowej kolki,ze się darł, tylko prężył się,wyginał i odpychał od jedzenia.też robiliśmy usg brzuszka i ok.Kupki robił śluzowe dotąd dopóki nie zaczął jeść stałych pokarmów.choć do dziś pojawia się czasem sluz i kupy sa cuchnące.A i krew się pojawiała i niedawno też była-taka uroda alergików-choć ciężko dla matki z tym żyć, bo nie wie jak pomóc własnemu dziecku, a lekarze zlewają to...Głowka do góry Kochana-zobaczysz będzie ok.za 2 miesiące to będzie już tylko wspomnienie po tych jego płaczkach :)A co do jego trzepotania łapkami i wardzuszkami to Ci powiem,ze mój też to miał przez pierwsze ileś tygodni-ale nie pamiętam do kiedy, tylko,że u mojego to było następstwem leków,które ja brałam-Fenoterol na te moje przedwczesne skurcze. Ja myslę,że to przez niedojrzały układ nerwowy tak się dzieje.Zobaczysz miną mu te 3 magiczne miesiące i wreszcie poczujesz co to znaczy cieszyć się z macierzyństwa!!!Bo wiem,że teraz ci bardzo trudno.
U nas teraz idą górne dwójki i mały jest przeokropny-źle śpi w nocy,budzi się po kilkanaście razy z płaczem, daje mu ibufen forte na noc bo tak to wogóle bym oka nie zmrużyła.starszy tak boleśnie nie ząbkował. To tyle,muszę kończyć.
Madziu i u was będzie lepiej,nie jestem dokładnnie w temacie, bo nie czytam wszystkiego,ale wiem,że macie podobne problemy z Sylwia.
Uciekam Kochane i życzę wszystkim powodzenia!!!odezwe się może po urodzinkach Tymciapapapa
sylwia1985, Kaja, Strażaczka90, plemniczka, anka_a, mauysia lubią tę wiadomość