X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)

No ja to jeszcze nie wiem za dobrze nic o chrzcie bede temat zaglebiac na wiosne ale wlasnie cos mi tak swita ze szwagierka tyle placila...
    Ja ubranko i swiece tez kupie sama...

A wlasnie wczoraj bylam zwiedzac szpital a raczej porodowke gin mi wszystko ladnie wyjasnil a najbardziej to mi sie chyba spodobalo ze wszystko tam maja i ja nic oprocz koszuli i kapci brac nie musze :)

Pozatym gin zrobil mi usg bo Mloda od piatku prawie w ogole lub bardzo slabo sie ruszala okazalo sie ze lzy bokiem ehh... a i wazyla 1600 gram :)

Dobra wstaje z wyrka bo dzis sie nawet wyspdlam pomimo glupich snow trzeba zarzucic dawke cukru i kawy ;)

Blondi22, aisa, patrycja, Kaja, anka_a, Strażaczka90, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.buliba.pl/konkursy/wielki-konkurs-ekologiczny-2014/galeria.html

jeszcze dzis poprosze głosik ;)
    rybno praca stonoga ;)

Kaja, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Pytanie do was ile placi sie za chrzest w kosciele? czy daje sie kase w kopercie podpisana czy poprostu na tace. Czy chrzestna kupowala szatke z imieniem a chrzestny swiece? kurcze zastanawiam sie jak to bedzie.
    Czy podpisywalo sie cos u ksiedza?
    u nas jest co łaska przy wpisywaniu o ksiegi okolo tydzien przed chrztem daje sie w kopercie my damy 200 i starczy tyle mniej wiecej daja bo z tego jeszcz e z ksiedzem dzieli sie organista i koscoelny

u nas co do ubrania jest tak ze chrzestna kupuje ubiór dla dziecka a szatke mamy bez imienia ale w krztałcie serca a chrzestny kupuje swiece i placi za zdjecia ale wiem ze roznie wlasnie jest w rodzinie i zwyczaje

no i chrzestni musieli miec ze swojej parafi pozowlenie ze moga byc chrzestnymi i wpisac do ksiegi tez sie musza

my mamy 28 grudnia chrzest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 11:17

Fedra, patrycja, Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dobry :)

No ja to jeszcze nie wiem za dobrze nic o chrzcie bede temat zaglebiac na wiosne ale wlasnie cos mi tak swita ze szwagierka tyle placila...
    Ja ubranko i swiece tez kupie sama...

A wlasnie wczoraj bylam zwiedzac szpital a raczej porodowke gin mi wszystko ladnie wyjasnil a najbardziej to mi sie chyba spodobalo ze wszystko tam maja i ja nic oprocz koszuli i kapci brac nie musze :)

Pozatym gin zrobil mi usg bo Mloda od piatku prawie w ogole lub bardzo slabo sie ruszala okazalo sie ze lzy bokiem ehh... a i wazyla 1600 gram :)

Dobra wstaje z wyrka bo dzis sie nawet wyspdlam pomimo glupich snow trzeba zarzucic dawke cukru i kawy ;)
    super ze nic nie trzeba brac ;) i mloda p[ieknie wazy

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Hello laski z Nebraski wstawać :-)

Co cicho tu ciasta juz robicie na święta no nie chyba !!!!!! ;-)
    ja tam prawie nic na swieta nie robie bo jak zawsze do rodziny sie jeździ ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to mala zapowiedz Izki sukienusi na chrzest ;) oczywiscie do tego plaszczyk jest i cudna opaska na glowke do zdjec co sam tatus wybrał ;)

http://iv.pl/images/95899684493663607751.jpg

AGA 30, aisa, Fedra, patrycja, Kaja, mauysia, anka_a, kierzynka, Strażaczka90, magdzia26, Dodi, kiti lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/84945279706716972570.jpg

AGA 30, aisa, Fedra, patrycja, Kaja, anka_a, kierzynka, Strażaczka90, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja wrote:
    Ja co do chrztu się nie wypowiem, bo w Niemczech nic się nie płaci.

Oddzielnie za chrzest czy ślub się nie płaci, ale w Niemczech podatek na kościół jest. Tutaj podobnie to działa.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Pytanie do was ile placi sie za chrzest w kosciele? czy daje sie kase w kopercie podpisana czy poprostu na tace. Czy chrzestna kupowala szatke z imieniem a chrzestny swiece? kurcze zastanawiam sie jak to bedzie.
    Czy podpisywalo sie cos u ksiedza?
    My chrzciliśmy w parafii w Wawie. Zapłata co łaska w kopercie w dniu chrztu. Tak samo podpisy rodziców i chrzestnych. Kiedy podpisy i jakie papiery potrzebne to ksiądz powinien powiedzieć gdy się zaklepuje termin chrztu. Szatka i świeca to jak się ugadacie, my sami kupiliśmy.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Blondi, super Iza. Bardzo ładnie wygląda w tej sukieneczce :)

Fedra, ładna waga. Fajnie, że nic brać nie musisz. Też tak miałam, tyle że koszuli też nie musiałam mieć.

Kaja, fajnie że już lepiej z Marcelem.

Fedra, Blondi22, anka_a, Strażaczka90, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego was sie pytam bo tesciowka mowila ze na chrzest trzeba dac z 500 zl napewno a najlepiej 1000 zl - ale po moim trupie.Ona by wszystkie pieniadze dala na kosciol
    Ja tez myslalam ze tak gora 200 zl i wystarczy

Bylismy po wyniki badan malego i nie sa dobre

TSH podwyzszone i za malo leukocytow
    Mamy jeszcze powtorzyc badania :(
    do tego kaszle od sb ma katar i kicha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 12:14

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • patrycja Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi Izunia jak mała księżniczka :)
    Fedra to dobrze, że nic nie musisz brać ;) I waga małej super :)
    Sylwia biedny maluszek :( A lekarz nic więcej na ten temat nie powiedział ?

Blondi22, Fedra, anka_a, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

bfarljmzlmrs7kj3.png

Jeśli wiara czyni cuda, musisz wierzyć, że się uda :)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia oby Niko szybko wyzdrowial :-)

Sylwia ja myślę 100 styka za chrzest ,a tesciowa jak chce to niech sama da nawet nr konta z pinem swoim :-)

sylwia1985, anka_a, Strażaczka90, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi pieknie Iza będzie wyglądała super !!!!

My na swieta emigrujemy do teściów nic nie robie no może procz ciast do wrazie jakby goscie naszli mama bedzie miala do kawy ,a tak zlewam temat bo jestem na diecie !!!!!!!

Blondi22, anka_a, Strażaczka90, magdzia26, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewoje,

ja się ekspresowo witam, ściskam Was i wracam do roboty. Dziś mam "tyły", bo wczoraj wróciłam z kina o 1 w nocy i dziś musiałam sobie strzelić drzemkę regerenującą. Więc lecę dziubać tekst!

:*

Blondi22, Kaja, Fedra, aisa, patrycja, anka_a, Strażaczka90, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczęta!
    Sylwia dużo, dużo zdrowia dla Nikusia!!!! I buziaczki :*** Teściówka to zaszalała z wysokością kasy na chrzest ale jak nie ma na co kasy wydawać to niech daje ;)
    Fedra waga małej superowa i fajnie, że wielkiej torby nie będziesz musiała brać do szpitala.
    Mauysia szybkiego nadrobienia zaległości!
    Izunia jest śliczną dziewczynką a strój na chrzest uroczy :D
    Baj baj idę kąpać małego śmierdziuszka ;)

Fedra, Strażaczka90, aisa, magdzia26, Dodi, Blondi22, AGA 30 lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cicho dziś aż sprawdziłam czy na pewno weekend się skończył ;)

Sylwia zdrówka dla malucha...

Mamusia szybkiego nadrobienia zaległości...

Właśnie przyszło info ze łóżeczko będę miała jutro lub pojutrze ale jestem podekscytowana może mój złoży je w Mikołaja :)

magdzia26, Dodi, patrycja, mauysia, anka_a, aisa, Blondi22, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!!!
    No Fredzia rośnie ta twoja kruszyna :)

A ja bylam dziś zamówić komody do pokoju :) za 2-3 tygodnie będą już do odebrania :)

Zima nastała jeszcze bez śniegu ale mrozik już trzyma :/

Miłego wieczorku !!

Ps. co do chrztu to powinno być co łaska w wpradzie nie wiem jak to u nas w parafi dokładnie jest ale chyba ile kto ma tyle da!!!

magdzia26, Dodi, Fedra, patrycja, mauysia, anka_a, aisa lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po nieprzespanej całej nocy bylismy u lekarza Niko mocno podchorowany :/ Pani Doktor przepisała leki do inhalacji ale zastanawiała sie czy nie wysłać nas do szpitala bo jakieś szmery słyszała w płuckach :( no ale na razie mamy zaleconą inhalację i kontrolę w czwartek...mnie też gardło zaczyna boleć a Niko cały dzień i noc taki marudny że ledwo zyję całe szczęście że mój P wziął wolne bo bym padła chyba... a szczepienie znowu przełożone....ehhh

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Faktycznie spokojnie, ale jak ma być tłoczno jak brak nowych fasolek i dzieci. Mnie na weekend nie było to tylko podczytywałam, a pozatym to 3 dni głowa mnie bolała na przemian z jajcami i musiałam wspomagać się prochami, a jak prochy odchodziły to na Andrzejkowy wieczór winiaczem. W końcu coś od życia mi się należy.
    I powiem wam, że jem te zapisane tabletki, ale już naprawdę bez przekonania, że mi pomogą.

Magdzia szczepionka nie zając. Ważne, żeby Niki był zdrowy jak ją dostanie.
    Sylwia chrzciny to nie mój etap, ale teściówka czuję w kościach, że się dołoży.
    Fedra dobrze, że Nati tylko na boczku leżakuje. Zbiera siły przed styczniem :)
    Selena bony rozdysponowane?
    Aga, ale mebelki te które pokazywałaś w linkach? Kompleciki bardzo fajne były, a czy drogie to nie wiem.
    Mauysia a jak Henri z tymi jego szmerami? I widzę, że praca z domu bardzie pochłania czas. A o filmie tym chyba nie słyszałam, muszę zerknąć co mnie ominęło.
    Anka zdrówka wam życzę. Kiedy pracę oddajesz ostatecznie poprawioną? Ty to musisz mieć matywację kobieto, żeby przy małych dzieciach tworzyć. A na jaki temat tak się rozpisujesz?
    Aisa u was też śniegu nie ma?

Ja tej zimy śnieg i szron widziałam i było pięknie. A w stolycy zimnej jesieni ciąg dalszy.

Strażaczka90, aisa lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
‹‹ 5704 5705 5706 5707 5708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ