plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
u nas na razie łóżeczko się mieści obok sypialnianego nawet ze 30 cm jest odstepu żebym mogła przejść...no ale to wynajmowane mieszkanie...w oczekiwaniu na budowe domu a tam to juz zrobie taka sypialnie i taki pokój dziecinny zeby wszystko sie zmiesciło fotel bujany tez
moze nie przy tym dziecku ale przy nastepnym sie przyda
Fedra, Kaja, AGA 30, anka_a, patrycja, Dodi, aisa lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór dziewczęta!
Kaja ale imprez się u Ciebie nazbierało!
Patrycja też dzisiaj nie ćwiczyłam ale jutro nadrobię zaległości.
Łóżeczka z linków są słodkie i cieszę się, że ja nie musiałam teraz wybierać bo bym nie wiedziała które.
Fotel bujany kojarzy mi się z koleżanką z dzieciństwa bo miała w domu i co u niej byłam to się bujałyśmyFajna sprawa.
miło się czyta o postępach maluszków. Selena Twój to fajnie musi wyglądać jak bierze rozpędIzunia na swych długich nóżkach też śmiga- brawo!
Sylwia ważne, że macie rehabilitacje, wiesz już co Nikosiowi jest i powinno wszystko być dobrze.
Ja zapomniałam napisać, że mój laktator faktycznie chodzi głośno ale się do tego przyzwyczaiłam.
kolorowych!Blondi22, Dodi, aisa, Fedra, Selena, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
anka_a wrote:Cześć!!!
Choroba i mnie dopadłaKuruj się, postaraj się troche poleżeć i wygrzać. Niech M przejmie cześć obowiązków.
Fedra, fajne łóżeczka. Szuflada pod łóżeczkiem na pewno praktyczna.
Aga, super te zestawy. Niby drogie, ale jednak kilka mebli w to wchodzi. No i od razu jest pewien pomysł na pokój. Czasem kupowanie oddzielnie daje gorszy ofert. No ale pochodzicie, popatrzcie i może coś tańszego się znajdzie a równie fajnego.Fedra lubi tę wiadomość
-
Pytanie do was ile placi sie za chrzest w kosciele? czy daje sie kase w kopercie podpisana czy poprostu na tace. Czy chrzestna kupowala szatke z imieniem a chrzestny swiece? kurcze zastanawiam sie jak to bedzie.
Czy podpisywalo sie cos u ksiedza?
-
NIE WIEM JAK to u Was Sylwius jest ale U Nas daje się w kopercie księdzu jak idzie sie klepac termin .Chrzestna kupowałam szatke z imieniem a chrzestny świece.I zaświadczenie z kościoła że jest sie bierzmowanym...
witajcie
Ania kuruj sie
Kajka to nie dobrze ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 16:09
-
sylwia1985 wrote:Pytanie do was ile placi sie za chrzest w kosciele? czy daje sie kase w kopercie podpisana czy poprostu na tace. Czy chrzestna kupowala szatke z imieniem a chrzestny swiece? kurcze zastanawiam sie jak to bedzie.
Ja dawałam kase przy zapisie Julka 50 zł (z Adą jak byłam dawałam 30 zł), sama kupuję świecę i białą szatkę od razu w kancelarii. Od księdza dostałam formularz zgłoszenia do chrztu (część on wypisał a ja musiałam wpisać rodziców chrzestnych)- potrzebny jest podpis matki i ojca dziecka. Weź ze sobą akt urodzenia dziecka bo potrzebny jest jego numer. Jutro idę zanieść go do kancelarii więc jestem na bieżąco -
sylwia1985 wrote:Pytanie do was ile placi sie za chrzest w kosciele? czy daje sie kase w kopercie podpisana czy poprostu na tace. Czy chrzestna kupowala szatke z imieniem a chrzestny swiece? kurcze zastanawiam sie jak to bedzie.
Wszystko zalezy od kosciola u Nas jest ustalona kwota chyba 200zl placi sie na naukach...
Kupowanie szatki i swiecy to indywidualna sprawa u Nas kupowala zagierka sama bo tak chciala kwestia jak sie dogadasz z rodzicami chrzestnymi...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Witam
Wczoraj pół dnia pomagaliśmy teściom w przestawianiu mebli. Przy niedzieli do tego w pierwszy dzień adwentu im się zachciało coś zmienić w mieszkaniu...
Ja co do chrztu się nie wypowiem, bo w Niemczech nic się nie płaci.
A co tu taka cisza ?