plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
patrycja wrote:A tak w ogóle macie jakieś sposoby na ból miesiączkowy ? Bo mnie pierwszego dnia tak dokucza, że nie wiem co mam ze sobą zrobić, ból jest taki, że aż doprowadza mnie do łez. Kiedy wezmę tabletkę to po 2h jest już w miarę ok. Ale zastanawiam się czy można jakoś temu zapobiegać ?
na mój ból pomaga tabletka, gorący worek na brzuch, leżenie na brzuchu (najlepiej brzuchem na brzuchu męża) no i niezawodny lek nalewka jakakolwiek by nie była zawsze rozluźnia i pozwala zasnąć
I dzień dobry.Dodi lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Sto lat Kornelci i Marcelowi oraz Guni.
Kaja, kiti, plemniczka, Selena, Fedra, patrycja, Strażaczka90, Dodi, Ilona lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Patrycja cos w tym jest z tymi bolesnymi miesiączkami i niezachodzeniem w ciąże ja zawsze miałam bardzo bolesne @ do tego stopnia ze pierwszy dzień musiałam lerzec w domu i nie szlam do szkoły czy pracy...możliwe ze to kwestia hormonów, mięśniaków czy innych rzeczy pogadaj ze swoim ginem lub poszukaj takiego który się temu przyjrzy...
A robiłaś w ogóle monitoring cyklu, badałam hormony? Pytam bo nie pamietam a z tego co pamietam trochę się już staracie... A czy maz zrobił badania?
P.s. I znowu cała noc nie spałam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 13:48
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
mi na bol brzucha @ pomagal jedynie ibuprom , apap , nospa wogole nic nie dawala i to bralam jakies 2 dni przed nadejsciem bo jak bym nie brala to masakra - zwijalabym sie z bolu- o matko niedlugo to wroci no chyba ze rzeczywiscie tak jest ze @ sa lzejsze jak sie urodzi dziecko
-
Nie wiem czy można to nazwać monitoringiem, bo dostałam tabsy, dokładnie Clo, byłam u ginki zobaczyła i powiedziała, że w weekend mamy się starać. Krew mi pobierali, ale dokładnie na co to nie wiem, bo powiedziała tylko tyle, że wszystko ok.
Mąż miał pobieraną krew i oddawał nasienie do badania i jego akurat wszystkie wyniki mam w domu, a swoich na oczy nie ujrzałam.
A co do bolesnych miesiączek to lekarka nic na to nie powiedziała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 14:27
-
Patrycja monitoring to kilka usg w cyklu ostatnie jest po owu by stwierdzić czy ona była czy pęcherzyk pękł tym bardziej przy cło... Nie widzę sensowności brania clo bez monitoringu usg i badań hormonów... A i ja bym poprosiła o wyniki żeby dała Ci kopie bo mnie załatwiła tak ginka z kliniki twierdziła ze jest wszystko ok a okazało się ze nie jest
Ewentualnie co mogę polecić to może zmianę lekarza... Jeśli chcesz możesz mi napisać jakie wyniki wyszły Twojemu to sprawdzę czy czegoś nie przeoczyła...
Czasem warto zrobić histeroskopia i drożność jajowodów by się upewnić ze jajowody nie zapchane i ze z macica jest wszystko ok...
Ibupromu i pochodnych nie polecam przy staraniach o dziecko jest to lek niewskazany...
Blondi co zrobić trzeba zacisnąć żeby i czekać na termin z nadzieja ze pózniej będzie tylko lepiejBlondi22, Dodi lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Kornelciu, Marcelku i Guniu wszystkiego naj naj naj lepszego
dużo zdrówka i uśmiechu
Fedruś oj dobrze pamiętam jak to jest na końcówce ja byłam wykończona bo wogóle nie mogłam spaćpamiętam swoje pierwsze tygodnie bez brzucha było mi tak lekko
a jak się spało...hmmmm ale już niedługo kochana
Fedra, Strażaczka90, Ilona, plemniczka lubią tę wiadomość
-
Witam
Wieeeeeeeki mnie tu nie byłoI nie ukrywam stęskniłam się,choć raczej obstawiam,że częstym gościem nie będę,bo czasu jak na lekarstwo
A założyłam konto ponownie,boooooo....chcę zacząć znów obserwacje...dziecka nie planujemy już (choć nie ukrywam,że ostatnio znów naszło mnie,że fajnie by było...ale rozsądek mówi: trzeba szukać pracy i już przestać być tylko matką).
Może więc któraś streści co się dzieje ostatnio...może jakieś nowe fasolinki (jak wiecie na Fb zawsze byłam i jestem więc tam jestem na bieżąco)?
Buziam :*Fedra, Strażaczka90, a-koczek, aisa, magdzia26, Blondi22, kiti, Kaja, Dodi, Ilona, plemniczka lubią tę wiadomość
-
patrycja wrote:Nie wiem czy można to nazwać monitoringiem, bo dostałam tabsy, dokładnie Clo, byłam u ginki zobaczyła i powiedziała, że w weekend mamy się starać. Krew mi pobierali, ale dokładnie na co to nie wiem, bo powiedziała tylko tyle, że wszystko ok.
Mąż miał pobieraną krew i oddawał nasienie do badania i jego akurat wszystkie wyniki mam w domu, a swoich na oczy nie ujrzałam.
A co do bolesnych miesiączek to lekarka nic na to nie powiedziała.
HEJKA
co do bolesnych miesiączek to też miałam w wieku szkolnym.Potem brałam tabsy anty i miałam po bólach...i do tej pory nie mam bolesnych...
Shaguś miło że wpadłaś
ide lulać
shagga_123 lubi tę wiadomość
-
Welcome back Shagga
ja jestem w miare na biezaco co u Ciebie bo podczytuje bloga.
Ferda, kulasz sie jeszcze?
U mnie sesja i sraczka w pracy tak wiec mam ujemne liczby czasu wolnego... do uslyszenia dziołszkiFedra, Dodi, Ilona lubią tę wiadomość
-
Witam
Napiszę wyniki z krwi mojego męża, bo o nasieniu już pisałam
TSH 1.66
LH 3.16
FSH 4.66
TEST 264
I mąż dzwonił do ginki, chciała dać termin już na jutro, ale niestety mam @ i kazała zadzwonić jak się skończy, dziwne zawsze czekałam około 2tyg żeby się do niej dostać