plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Effciu dostaje NanPro ale moj dzisiaj jedzie po Enfamila bo wyczytalam ze po tym Nanie to wlasnie takie cyrki sa...
Oczywiscie zrobila ta kupe wczoraj ale byla takiej konsystencji statej pkasteliny ze nie jeden dorosly mialby z tym problem...
No nic bedziemy walczyc a tym czasem ide spac bo w nocy nic nie spalam17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Effcia28 wrote:Blondi ja już jakiś czas temu zaczełam sadzać ja na nocnik ale chwile posiedzi i wstaje.Chyba za póżno się za to zabrałam trzeba było sadzać jak nie potrafiła wstawać
Ahh pochwale się moje dziecko dziś poczyniło samodzielne kroczki ależ się człowiek cieszy:D
Jeśli chodzi o @ to ja nie pamiętam ale chyba szybko przyszla.
Miłego weekendu:)
nie za poźno kuba mial 1 rok i 4 miesiace jak zaczelismy ale on odrazu zalapal -
nick nieaktualnyWitam się i ja po weekendzie
Fredzia no to hormony szaleją u ciebie oby przeszło jak najszybciej i oby Natka przywykła jak najszybciej do świata poza brzuszkiem mamusi
Zaczyna sie prwadziwe macieżyństwo widzę u Ciebie
Ale głowa do góry wszystkie dolegliwości minął ekspresem
A ja w piątek zaliczyłam pierwszą szkołę rodzenia i bardzo mi się podobało od następnego tygodnia będą i zajecia na basenie
Wafel pojechał do pracy wróci w piątek i ma urlopek
W sobotę wybieramy się na mecz siatkówki ZAKSY
A w środę na kabaret młodych panów więc myśłę że będzie kupę śmiechu
A ja rosnę dalej hi hi Marcel powiększa swoj apartament (dobrze ze w cm a nie m sobie powiększa miejsce
Jutro test glukozy mnie czeka i znowu podstawowe badania
No i druga przymiarka sukienki !!
Dziś wybieram się na małe alkupy jak buty stanik do sukienki
No to życzę miłego dzionka !!!Blondi22, mauysia, Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość
-
Ojojoj Fedrus współczuję bidulko. Odsypiaj ile się da... jedno mogę Ci powiedzieć za jakiś czas się przyzwyczaisz i będzie dużo łatwiej. co do mleka to słyszałam że ten enfamil tez mocno zatyka
ogólnie musisz Tusi dawać wodę do picia wtedy będzie lepiej z kupkami a Ty możesz pić herbatkę z kopru a i jej też możesz taka dawać. Mój dobrze tolerować bebilon HA bo takie w szpitalu dostawał i kupy ładnie szły
Fedra lubi tę wiadomość
-
Jakbyś miała jakieś pytania czy wątpliwości to dawaj znać chętnie pomogę niedawno sama to przechodziłam
My sobie wkrecilismy ze Niko ktoś nam zauroczyl bo od jakiegoś czasu jest jedną wielką masakra z nim płacze okrutnie jakby się czegoś bal, spać w domu się boi, przez sen krzyczy... wczoraj odprawialismy rytuały z jajkiem i spódnicaa i od wczoraj na wózku, łóżeczku i lapce cz2rwona wstazeczka
powiem wam ze z tej bezsilności człowiek się już wszystkiego chwyta...
-
Cześć
Effcia, ze zdrowiem już lepiej? Gratuluje pierwszych kroczków Madzi!!
Fedra, hormony po porodzie szaleją nie mniej niż w ciąży. Płaczliwość minie choć "chwilkę" to jeszcze potrwa. No i oby z brzuszkiem Natki było lepiej!
Magdzia, na te 4 miechy co by Niko stał się grzeczniutki i radosny
Aga, udanych zakupów!! Glukoza nie taka straszna, ja ją całkiem miło wspominamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 12:22
magdzia26, Strażaczka90, kiti, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:Dobry choć dla kogo dobry dla tego dobry
Obecnie jestem w stanie czuwania Tusia od wczoraj nie zrobiła kupy choć do tej pory potrafiła ja robić co3-4 godz, do tego dziś mało co spała chyba brzuszek ja bolał bo kurczyła nóżki i na zmianę a to się uspokoiła a to zaraz płakała... Ostatnie mleczko jadła o 19 i zjadła tylko 30 ml gdzie normalnie zjadała 60 ml, mojego cyca chce średnio a jak już to tylko prawego, wiec odciskam choć dużo tam nie ma ale dobre i tyle...
Pozatym dzisiejszy dzień mnie wykończył głowa mnie boli brzuch mnie boli wszystko mnie boli a na dodatek chodzę i rycze bez powodu albo depresja albo bejbi blues...
Przepraszam ze się nie odniosę do niczego ale nie mam siły... -
Dzieki dziewczyny za wszystkie sugestie :*
A czy Tusia nie jest za mala bym ja poila woda?
Enfamil dostawala w szpitalu i dobrze go znosila...
Jestesmy po 2 karmieniach z nowym mlekiem, po pierwszym byl krzyk i placz ale to dlatego ze jej sie nie odbilo za to soczyscie ulalo, przy drugim odpukac zjadla chwile pomarudzila i zasnela i odpukac mam nadzieje ze to juz poprawa na stale zreszta zobaczymy jaka bedzie noc...
Aga widze ze przygotowania ruszyly pelna para ehh kiedy to bylo u mnie17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedruś jak karmisz mm to od początku powinnaś przepajać wodą / herbatką z kopru (jest taka do zaparzania od 1 dnia życia z hippa) inaczej Tusia będzie miała problem z kupą. Przy kp nie trzeba przepajać wodą bo pierwsze mleko na początku jest wodą później leci tzw obiadek a na końcu gęsta śmietanka czyli deserek. Jak dajesz mm to tak jakbyś dawała obiadek i deserek ale bez picia.
Kaja, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Fedruś jak karmisz mm to od początku powinnaś przepajać wodą / herbatką z kopru (jest taka do zaparzania od 1 dnia życia z hippa) inaczej Tusia będzie miała problem z kupą. Przy kp nie trzeba przepajać wodą bo pierwsze mleko na początku jest wodą później leci tzw obiadek a na końcu gęsta śmietanka czyli deserek. Jak dajesz mm to tak jakbyś dawała obiadek i deserek ale bez picia.
-
Fedra ,a co do kp to dużo przepajaj przy Emfamilu herbatka koperkowa ,woda Marceli wody pije dużo i prz takich mieszankach jakie mu dr fundowal ,a ja glupia słuchałam nie miałam problemu z kupami bo wypijal mi dużo wody !!!!
z resztą Madzia dobrze napisałaFedra lubi tę wiadomość
-
No i sie nie przywitalam witam was serdecznie !!!!
u nas szykuje sie 2 noc w poterznym płaczu na zęby masakra co ja mu nie daje ,a to wszystko wielkie G na Boga kiedy ten ząb wyjdzie chodź ciut bo biedak sie męczy niech juz wygląda jak Gargamel ,ale bez bólujak bym mogła wyciągnęła bym mu chodź jednego ,ale gdzie tam sie nie da:-/
-
nick nieaktualnyKaja wrote:Aga gotowa do za mąż pójścia !?!?!?! Bo na Spa porodowe jeszcze czas
Mam nadzieję że to ostatni raz.
Już chciałam iść do sklepu z czapkami kupić dwa berety i gumkę Ale znalazłam stanik i nawet w promocji z krisa
Z butami się wytrzymałam bo coś mi ręce i nogi zaczynają lekko pchnąć
Ciekawa jestem jak jutro w tej sukience będę wyglądać .
A do spa jeszcze trochę zostało Ale lada zmień 100 dniowka wybije.
aisa, Kaja, Selena, Dodi, anka_a, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Asiu zdrówko już ok właśnie dziś skończyłam antybiotyk no i głos mi wrócił tak już w pełni:D
Fedrii z wodą to prawda powinnaś ją przepajać.Ja osobiście nie podawałabym kopru włoskiego bo jeszcze bardziej dziecko gazy męczą.
Woda przegotowana najlepsza.Jeśli chodzi o mleczko to różnie bywa każde dziecko też inaczej reaguje.
Jedno mogę przyznać nan ma w sobie dużo żelaza i stąd zaparcia.
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam.
Przeżyłam tego drinka .
Na początku myślałam że to Pikuś jak zaczęłam pić Ale koniec już gorzej wszedł. Fuj normalnie. Ale dałam radę tę dwie godziny siedzieć . Teraz jest mi nie dobrze I okropnie.
Miłego dnia życzę.mauysia, Kaja, Selena, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Effcia dobrze, że już dochodzisz do siebie. Nie mówienie może dokuczać przy dwóch berbeciach. A to jak dziecko stawia pierwsze kroki to sama wiem jakie to cudowne uczucie. Pamiętam jak brat zaczął chodzić to, aż ścisnęło mnie w gardle.
no cóż miękka kicha ze mnie
Fedra oby Tusia nie miała problemów z brzuszkiem.
Aga fajna sprawa, przygotowania do ślubu. I czekamy na fotorelację.
nie pamiętam co więcej miałam napisać, bo podczytywałam na bieżąco na wyjeździe.mauysia, Kaja, Effcia28, Selena, Dodi, anka_a, Fedra lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧