plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja np. chciałabym, żeby ktoś z rodziny, co nie ma pieniędzy, przyszedł do mnie na wesele i w końcu mógłby się porządnie najeść przynajmniej tyle bym mogła dla tej osoby zrobić, ale ludzie biedni mają swój honor, czego często bogatym brakuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 15:26
aisa, magdzia26, Fedra, Selena, Selena lubią tę wiadomość
-
Ja za to miałam też niefajna sytuację poszłam na wesele do kuzynki dałam jej 600 zł a wcale dużo nie zarabialam ale szłam z osobą towarzyszącą więc stwierdziłam że wypada żeby tyle dać niestety później kuzynka rozgadala po całej rodzinie że jak śmiałam tak MALO dać jej w kopercie
-
magdzia26 wrote:Ja za to miałam też niefajna sytuację poszłam na wesele do kuzynki dałam jej 600 zł a wcale dużo nie zarabialam ale szłam z osobą towarzyszącą więc stwierdziłam że wypada żeby tyle dać niestety później kuzynka rozgadala po całej rodzinie że jak śmiałam tak MALO dać jej w kopercie17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
patrycja wrote:Też na wielu weselach byłam co koperty były puste. Mój bart np. miał 3 po 50 zł
Fedra, patrycja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny ja jestem zdania że każdy daje tyle na ile go stać m po weselach dawaliśmy zawsze 150 od osoby do chrześniaka poszło na weselu tylko tysiąc zł a tak to po 300 na wesele chrześniak to chrześniak to wiadomo. ale tak jak mówiłam każdy daje tyle na ile go stać. 300 zł i kwiaty i wino tak zawsze dajemy na wesele moim zdaniem to jest wystarczająco4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Pewnie Elina że tak chodzi bardziej o to że szybciej prezent da ta osoba która faktycznie niewiele ma a Ci których stać potrafią dać pusta kopertę uważam że to nie wporzadku
Elina, aisa, Fedra, patrycja lubią tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Pewnie Elina że tak chodzi bardziej o to że szybciej prezent da ta osoba która faktycznie niewiele ma a Ci których stać potrafią dać pusta kopertę uważam że to nie wporzadku
no to akurat nie wporządku ale nie ma się co przejmować pieniądze to nie wszystko kochana4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
dokładnie ale jak się ich nie ma to tez nie jest łatwo
my robimy skromny obiad dla rodziców i rodzeństwa bo nas nie stać na nic więcej a nie chce liczyć że się "zwroci" więc robimy to na co nam wystarczy
Fedra, patrycja lubią tę wiadomość