plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Beata co do bólu jajnia i ogólnego to ja nie mając torbieli tez je odczuwałam także to raczej normalne objawy ciążowe.
Nie wiem czy to ma sens ale wydaje mi sie ze po cesarce sa one bardziej nasilone. w pierwszej ciazy ich nie miała prawie wogóle a teraz to wszystko czuje podwojnie co w srodku sie dzieje. Może po cc inaczej unerwienie sie układa skóry i narządów. -
Byliśmy z M na zakupach, potem obiad i się zeszło, ale już jestem
Dzięki za gratki :*
Beata, ja się na torbielach nie znam, ale Fedra ogarnia temat więc jest na pewno wszystko ok. Ja brałam od drugiego trymestru witaminer dha. W pierwszym tylko kwas foliowy.
Magdzia, super że taka fajna pogoda
Gocha, a żeby tak cykl spisany na straty zaskoczył pozytywnie &&&&&&&
Kaja, też się czasem zastanawiam skąd tyle energii w takich małych ciałkachkiti, Kaja, magdzia26, Fedra, Beata lubią tę wiadomość
-
Beata dziewczyny dobrze mówią , nie czytaj bzdur na necie!!
p.s. przypomniało mi się jak raz nasza wykładowczyni mówiła nam żeby uważać zwłaszcza na wikipedie bo tam każdy może dodać informacje na jakiś temat i według informacji jakie tam przeczytała na temat swojej choroby to już powinna umierać
Aisko dokładnie czasem się zastanawiam skąd dzieciaczki maja tyle siły krzyczeć i nie spać tyle godz
-
Dziewczyny jak myślicie jak to jest z witamna D3 bo tutaj dostaje się ja od pediatry i jest ona w tabletkach i ostatnio dostałam nowe opakowanie i tak patrzę a tam pisze d3 z fluorem, troche to dziwne. Bo po co takiemu malemu dzieciaczkowi fluor? skoro nawet małym dzieciom nie kupuje się pasty z fluorem żeby czasem nie połkneły bo moze im zaszkodzic...chyba że mam zły tok myślenia i to inny rodzaj fluoru ehhh juz chwile daje jej te tabletki a teraz się zastanawiam... wcześniej dawałam jej krople d3 z wit. k z polski co miałam ale okazało się że nie potrzebnie dawłam bo tutaj dzieci dostają dawke witaminy k w szpitalu i na wizycie kontrolnej i że niby mogłam jej w ten sposób też zaszkodic...ale przeciez w polsce też daja k w szpitalu apóźniej mamy dalej go suplementuja... i bądź tu mądry
-
Faktycznie dziwne, że z fluorem ta wit D... Może faktycznie to jakiś inny fluor, ale chyba jest tylko jeden!?
Tu podobnie jest, wit K zaraz po porodzie a później tylko wit D się podaje, ale w kropelkach.
Nic chyba nie doradzę w tej sytuacji bo sama nie wiem co bym zrobiła.... Choć chyba kupiłabym samą wit D w Polsce albo tam na miejscu.Fedra lubi tę wiadomość
-
aisa wrote:Faktycznie dziwne, że z fluorem ta wit D... Może faktycznie to jakiś inny fluor, ale chyba jest tylko jeden!?
Tu podobnie jest, wit K zaraz po porodzie a później tylko wit D się podaje, ale w kropelkach.
Nic chyba nie doradzę w tej sytuacji bo sama nie wiem co bym zrobiła.... Choć chyba kupiłabym samą wit D w Polsce albo tam na miejscu. -
nick nieaktualnyW Niemczech każde dziecko dostaje fluor od niemowlęcia więc może i u Was taki mają program zapobiegania próchnicy itp.
Marcel też dostaje witaminę D teraz cały czas Ale u nas te twist jednorazowe są.bardzo wygodne w podaniu. A witaminę K jak czytam wypis ze szpitala to od 8 doby do3 miesiąca.
Kaja, kiti lubią tę wiadomość
-
dokładnie czytałam o tym fluorze to co pisze Aiska że się nie powinno go suplementować dlatego mnie zdziwiło że tutaj jest inaczej. a z witaminą k właśnie też inaczej bo w polsce każą dalej podawać jak pisze Aga a tu jest w 3 dawkach: zaraz po urodzeniu, przy wyjsciu ze szpitala lub przy pierwszym badaniu kontrolnym jezeli nie było ono robione w szpitalu przed wyjsciem i na kolejnym badaniu kontrolnym. Sprawdzalam dawki i są takie same jak ta co podają w polsce dlatego ja normalnie podawałam ja Małej od 8 dby jak pisze Aga a tutaj mnie dziewczyny nastraszyły że mogłam przedobrzyć i odrazu odstawiłam wystrachana że zaszkodziłam Małej;/
aisa lubi tę wiadomość
-
Kaja wrote:My dajemy Wit D plus dha
kiti jak masz swoją witaminę to daj jak się boisz z fluorem dawać! !!! I tyle
aisa, Kaja, Fedra lubią tę wiadomość