X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga tez mysle ze moze dlatego ze nie zrobilas tego testu z porannego moczu.. naprawde stezenie hormonu jest sporo wieksze na początku ciązy w porannym moczu.. no a moze stan pod oknem i zobacz pod roznym kątem ten test.. moze jednak zauwazysz cien cienia kreski

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko dziękuję...staram się być niepowtarzalna;-) i na razie wychodzi idealnie jak widać na załączonym obrazku...

plemniczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga też myślę, że rano powinno coś być...beta najlepiej by wykazała...

• kiti Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ponownie :) miło Cię znów widzieć muzarcia :)
    plemniczka ja bym bardzo chciała żeby to było zagnieżdżenie ;-) no ale w tamtym cyklu też miałam takowe tylko troche wcześniej i się właśnie zastanawiam czy to nie jakieś skutki uboczne brania tej luteiny.... echhh :/ już nic nie wiem....

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    plemniczko moja kochana...jak się czujesz? jak się czujecie? ;-)

muzarciu cholera wlasnie zle sie czujemy..
    wczoraj te plamienia kakaowe, byl spokoj popoludniu i w nocy, a teraz widze na bieliznie znowu jakies brązowe brudzenie...:(
    Nie chce sie wkrecac ze to cos zlego, ale jestem zaniepokojona.
    Jutro ide znowu na bete.. mam nadzieje ze ladnie przyrosla.

NO a pozatym obudzilam sie chora. Gardlo mnie boli, nos zatkany i okropny katar. Glowa boli:( a leków aptecznych nie moge wziąć

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • agga84aa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dziewczyny, brzuch mnie naprawde ciągle boli. Ten test paskowy już wywaliłam do kosza, więc już go nie wykopię;)
    Trzymajcie się wszystkie, za wszystkie trzymam kciuki mocno:)
    A dzisiaj odpcozywam!

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może pójś dalej w tym bezsensie i niemożliwości i pokusić się o stwierdzenie plamienia implantacyjnego w 33 dpo? ;-) ha ha he he massakra...jest nieźle! jest cool!

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbytni stres, picie zbyt dużej ilości kawy i herbaty prowadzi do niedoborów magnezu. Nieodpowiedni zaś poziom magnezu prowadzi do obniżenia płodności (skraca się druga faza cyklu i następuje przedwczesne krwawienie). Pomocne może być stosowanie preparatów z magnezem. Magnez więc ma działanie uspokajające system nerwowy.

a to z jakiegoś forum:
    Oczywiście ze wpływa też na I fazę. Przecież progesteron który wydziela się w fazie lutealnej to wydziela się z ciałka żółtego które wydobywa się z pękniętego pęcherzyka Graffa. Magnez wpływa na rozwój tych pęcherzyków a wydłużenie fazy lutealnej to jest jakby efekt. I tutaj niespodzianka bo jeśli dziewczyna miała problemy i jej się faza folikularna wydłużała przez to że pęcherzyk dłużej dojrzewał to ta faza może się z kolei skrócić więc cały cykl wcale nie musi trwać dłużej.

A w zasadzie to jest trochę odwrotnie niz piszę więc wyjaśnię dla ścisłości. Nie powinno się mówić że magnez działa jakieś cuda w organizmie coś wydłuża a coś skraca, ale tak że niedobór magnezu powoduje właśnie odchylenia od stanu normalnego, różne problemy hormonalne. Wiele problemów z cyklem się zaczyna od niedoboru magnezu, a niedobory ma prawie każdy, a jak się uzupełni trochę to wraca po prostu do normy

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarciu no jest to rowniez mozliwe kochana

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja będę trzymała kciuki za Was plemniczki, co? Kiti hej kochana...Ty w moim cyklu szłaś łeb w łeb ze mną he he tyle, że Ty już czekasz następny raz na efekty a ja utknęłam trochę he he miałam popracować a zostałam...no tak...stęskniłam się za Wami...Zośka zamilkła...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia szukała info...wiem Zosiu że magnez łagodzi nerwy, bo to głuwny sprzymierzeniec nerwicowców, i sercowców....

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga rano zrób jeszcze jeden test albo cierpliwie czekaj!!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka myślisz poważnie?! To plemniki miały jak w programie nieustraszeni czy coś tam podobnego...hardkory jakieś...już widzę barwy wojenne na główkach plemników i dzidy, i kiecki z liści na plemniorkach he he...i taniec godowy jaki wykonują w tych strojach wokół jajeczka he he ale wizja...

kiti, Amicizia lubią tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    To ja będę trzymała kciuki za Was plemniczki, co? Kiti hej kochana...Ty w moim cyklu szłaś łeb w łeb ze mną he he tyle, że Ty już czekasz następny raz na efekty a ja utknęłam trochę he he miałam popracować a zostałam...no tak...stęskniłam się za Wami...Zośka zamilkła...

muzarcia no ale jak już ruszysz to z kopyta i nas tu wszystkie przegonisz ;-)

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarcia ja bym zwariowała jakbym miała takie długie cykle!! tyle czekania!! podziwiam cię naprawdę!! :-)

• plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia ale ty masz wyobraznie hehe
    i trzymanie kciuków jak najbardziej wskazane!

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie szukam i szukałam coś na temat tego nieszczęsnego magnezu.. jest też napisane że on niektórym zmniejsza a niektóym ładnie zwiększa ilośc śluzu..

wiecie co? może po prostu nawet bez brania mg ten cykl miał być dla mnie bezowulacyjny, a że biorę mg to nam się wydaje że przez niego..

jaka prawda, się nie dowiem..

skończy mi się mg to więcej nie kupię.

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę do sklepu. będę za ok 1,5 godz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem miałam temp 35,2 i jak tu mieć porządną wewnętrzną? Zośa czytałam ostatnio, że martwiłaś się niską temp wieczorem ale wieczorem spada temperatura znowu...w ciągu dnia przechodzi różne fazy...gdzieś zasiałam ten artykuł...ciągle go szukam i nie znajduję jak się natknę , to podrzucę tutaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    no własnie szukam i szukałam coś na temat tego nieszczęsnego magnezu.. jest też napisane że on niektórym zmniejsza a niektóym ładnie zwiększa ilośc śluzu..

wiecie co? może po prostu nawet bez brania mg ten cykl miał być dla mnie bezowulacyjny, a że biorę mg to nam się wydaje że przez niego..

jaka prawda, się nie dowiem..

skończy mi się mg to więcej nie kupię.

Zosia ale jak bierzesz normalne dawki to nie powinien mieć wplywu na owulke co innego jakbyś przedawkowała albo większe dawki brała!!

‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: