plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhej zosku Ty sie w ogole nie sugeruj tym ze ja bralam magnez tylko do owulacji... wiesz czemu? dlatego ze mi sie po prostu skonczyl a akurat zaczelam brac vitaminer prenatal a ten ma juz w skladzie magnez i vit b6 w podobnym stezeniu jak bralam wiec nie chcialam juz powielac dawki dodatkowo ;P i dlatego wyglada to tak ze bralam go tylko do owu... hihi tak naprawde to wciaz go biore... tylko w innym preparacie
dorus-apap mozesz brac ale tez nie za czesto i nie wiecej niz 1g dziennie (zazwyczaj sa to 2 tabletki po 500 mg) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zosiu być może i przez stres wszystko tak wygląda w tym cyklu u Ciebie... ja pamietam jak sobie w dniu ślubu mierzyłam tempkę to miałam 37,10 a jak dwa dni póżniej miałam rano jazdę konną to też zaraz 37,10. Cały cykl mi się wtedy rozjechał i wydłużył; przygotowania, stres, podróż poślubna wszystko miało wpływ. Więc może i u Ciebie bardziej ten stres namieszał...
zosia-ktosia lubi tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a co sądzice o tych wszystkich parabenach zawartych w kosmetykach ... ? przeczytajcie te informacje
http://www.planetazdrowie.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=207&Itemid=239
cytuję fragmenty:
"Methylparaben działa destrukcyjnie na mitochondria oraz materiał genetyczny. Należy do mutagenów, czyli związków wywołujących mutacje. Istnieją doniesienia o onkogennym (rakotwórczym) wpływie parabenów, zwłaszcza w rozwoju raka sutka"
"Methylparaben ma właściwości estrogenne, dlatego należy wystrzegać się stosowania produktów zawierających parabeny w razie zaburzeń hormonalnych związanych z nadmiarem estrogenów, w okresie ciąży i karmienia (laktacji)"
"Konserwanty typu parabenów zaburzają także spermatogenezę u mężczyzn"
ps: na dole strony są odnośniki do bezpiecznych i niebezpiecznych kosmetykow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2012, 14:02
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Poruszyłam ten temat ponownie, gdyż uważam,że to niedopuszczanle w jaki sposob producenci kosmetyków (żywności i nie tylko) trują nas każdego dnia. Nie pozwólmy się w ten sposób traktować i czytajmy etykiety, szczególnie w tym okresie kiedy pragniemy zostać matkami oraz kiedy już nimi zostaniemy.Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
gadgeta co u mnie nic się nie zmienia czekam spokojnie na owulacje. Tempki postanowiłam nie mierzyć tylko tak dla ciekawości raz na jakiś czas zmierzę. :. W tym cyklu idę na spontan
Jedynie co to mam trochę strachu i zastanawiam się co było z moim okresie ale jedna z dziewczyn spytała się swojego lekarza co to może być i czy CLO mogło aż tak zaburzyć mój okres i kazał żeby zrobić test ponownie albo jakaś cysta morze się trwożyć. Troszkę się wystraszyłam a co do tego nadal nie mogę się skontaktować z moją lekarką. Od i tyle u mnie .
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
nick nieaktualnyHmm i jak tu sie dziwić że cieżko nadrobić tyle stron do czytania jak tu niektóre ciagle uskuteczniają pisanie postów jeden po drugim ale po jednym zdaniu
Ech...
Jeżeli chodzi o plamienia mleczno brazowe to wcale nie musi oznaczać czegoś złego także nie ma powodu do paniki o ile nie ma czystego krawawienia i towarzyszacego mu bólu.
Agga mnie też sie wydaje ze jesteś w ciazy a ten test 2 wyszedł negatywny bo to nie było z porannego moczu. -
zosiu zrobię to pewnie jutro przed pracą wiem że muszę to zrobić żeby mieć pewność. Tylko co mnie dziwi to miałam zrobione usg od środka po owulacji i lekarka nic tam nie widziała żeby coś tam się działo. A tak to też chciała bym żeby wyszedł na +.W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke