X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się przygotuję to poświęce kolejne cykle i zrobię resztę badań . Napisze w pamiętniku wykaz i wyniki i potem co dalej .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej zosku Ty sie w ogole nie sugeruj tym ze ja bralam magnez tylko do owulacji... wiesz czemu? dlatego ze mi sie po prostu skonczyl a akurat zaczelam brac vitaminer prenatal a ten ma juz w skladzie magnez i vit b6 w podobnym stezeniu jak bralam wiec nie chcialam juz powielac dawki dodatkowo ;P i dlatego wyglada to tak ze bralam go tylko do owu... hihi tak naprawde to wciaz go biore... tylko w innym preparacie :P

dorus-apap mozesz brac ale tez nie za czesto i nie wiecej niz 1g dziennie (zazwyczaj sa to 2 tabletki po 500 mg)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak do tej pory nie spotkalam sie nigdzie z tym zeby magnez jakos zle wplywal na owulacje czy caly cykl.... wrecz przeciwnie... on go podobno normalizuje

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj malutka:)

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się czujesz gadgeta ?

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Dora Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gadetko za odpowiedź. W tym artykule o przeziębieniu też wyczytałam,że die tabletki apapu można wziąć przez kilka dni. Całe szczęscie, bo inaczej to by było ciężko.

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, więc ja jestem ewenement..

albo naprawdę przez ten stres i wszystko w końcu mój organizm odmówil posłuszeństwa..

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiu witaj w klubie bo ja niby coś wie ale dalej jestem w lesie

• Dora Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu być może i przez stres wszystko tak wygląda w tym cyklu u Ciebie... ja pamietam jak sobie w dniu ślubu mierzyłam tempkę to miałam 37,10 a jak dwa dni póżniej miałam rano jazdę konną to też zaraz 37,10. Cały cykl mi się wtedy rozjechał i wydłużył; przygotowania, stres, podróż poślubna wszystko miało wpływ. Więc może i u Ciebie bardziej ten stres namieszał...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka-nie jest zle tylko rano ciagle mam mdlosci i wymioty no i nienajlepiej spie w nocy...
    ale idzie przezyc
    a co u Ciebie kochana?

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Doruś, pewnie to przez stres. w tym tyg. miałam naprawdę APOGEUM tego wszystkiego.
    teraz muszę się wziąć za swoje zdrowie.

• Dora Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co sądzice o tych wszystkich parabenach zawartych w kosmetykach ... ? przeczytajcie te informacje

http://www.planetazdrowie.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=207&Itemid=239

cytuję fragmenty:
    "Methylparaben działa destrukcyjnie na mitochondria oraz materiał genetyczny. Należy do mutagenów, czyli związków wywołujących mutacje. Istnieją doniesienia o onkogennym (rakotwórczym) wpływie parabenów, zwłaszcza w rozwoju raka sutka"

"Methylparaben ma właściwości estrogenne, dlatego należy wystrzegać się stosowania produktów zawierających parabeny w razie zaburzeń hormonalnych związanych z nadmiarem estrogenów, w okresie ciąży i karmienia (laktacji)"

"Konserwanty typu parabenów zaburzają także spermatogenezę u mężczyzn"

ps: na dole strony są odnośniki do bezpiecznych i niebezpiecznych kosmetykow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2012, 14:02

• Dora Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poruszyłam ten temat ponownie, gdyż uważam,że to niedopuszczanle w jaki sposob producenci kosmetyków (żywności i nie tylko) trują nas każdego dnia. Nie pozwólmy się w ten sposób traktować i czytajmy etykiety, szczególnie w tym okresie kiedy pragniemy zostać matkami oraz kiedy już nimi zostaniemy.

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta co u mnie nic się nie zmienia czekam spokojnie na owulacje. Tempki postanowiłam nie mierzyć tylko tak dla ciekawości raz na jakiś czas zmierzę. :. W tym cyklu idę na spontan :) Jedynie co to mam trochę strachu i zastanawiam się co było z moim okresie ale jedna z dziewczyn spytała się swojego lekarza co to może być i czy CLO mogło aż tak zaburzyć mój okres i kazał żeby zrobić test ponownie albo jakaś cysta morze się trwożyć. Troszkę się wystraszyłam a co do tego nadal nie mogę się skontaktować z moją lekarką. Od i tyle u mnie .

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no malutka.. to może zaciążyłaś?

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiu nie wiem raczej nie wydaje mi się temp spadła i w dniu @ zrobiłam test i wyszedł negatywny niestety :( a teraz się trochę boje zrobić żeby dokładnie potwierdzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm i jak tu sie dziwić że cieżko nadrobić tyle stron do czytania jak tu niektóre ciagle uskuteczniają pisanie postów jeden po drugim ale po jednym zdaniu ;)
    Ech...
    Jeżeli chodzi o plamienia mleczno brazowe to wcale nie musi oznaczać czegoś złego także nie ma powodu do paniki o ile nie ma czystego krawawienia i towarzyszacego mu bólu.

Agga mnie też sie wydaje ze jesteś w ciazy a ten test 2 wyszedł negatywny bo to nie było z porannego moczu.

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka ale jak nie zrobisz to się nie dowiesz. a jeśli to nie ciąża a jakaś cysta, to też moim zdaniem lepiej jak byś to wykryła teraz.
    no ja tak myślę. jakby co to lepiej leczyc a wczasu, nie?

choć ja bym wolała żeby test ci wyszedł na +

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiu zrobię to pewnie jutro przed pracą wiem że muszę to zrobić żeby mieć pewność. Tylko co mnie dziwi to miałam zrobione usg od środka po owulacji i lekarka nic tam nie widziała żeby coś tam się działo. A tak to też chciała bym żeby wyszedł na +. :)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie sdi e wydaje że to byłoby za wcześnie żeby widzieć że jest płód.. bo w sumie jeszcze go nie było.. no nie wiem...

czekamy do jutra.

‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ