Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się przygotuję to poświęce kolejne cykle i zrobię resztę badań . Napisze w pamiętniku wykaz i wyniki i potem co dalej .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej zosku Ty sie w ogole nie sugeruj tym ze ja bralam magnez tylko do owulacji... wiesz czemu? dlatego ze mi sie po prostu skonczyl a akurat zaczelam brac vitaminer prenatal a ten ma juz w skladzie magnez i vit b6 w podobnym stezeniu jak bralam wiec nie chcialam juz powielac dawki dodatkowo ;P i dlatego wyglada to tak ze bralam go tylko do owu... hihi tak naprawde to wciaz go biore... tylko w innym preparacie :P

dorus-apap mozesz brac ale tez nie za czesto i nie wiecej niz 1g dziennie (zazwyczaj sa to 2 tabletki po 500 mg)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak do tej pory nie spotkalam sie nigdzie z tym zeby magnez jakos zle wplywal na owulacje czy caly cykl.... wrecz przeciwnie... on go podobno normalizuje

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj malutka:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się czujesz gadgeta ?

• Dora Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gadetko za odpowiedź. W tym artykule o przeziębieniu też wyczytałam,że die tabletki apapu można wziąć przez kilka dni. Całe szczęscie, bo inaczej to by było ciężko.

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, więc ja jestem ewenement..

albo naprawdę przez ten stres i wszystko w końcu mój organizm odmówil posłuszeństwa..

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiu witaj w klubie bo ja niby coś wie ale dalej jestem w lesie

• Dora Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu być może i przez stres wszystko tak wygląda w tym cyklu u Ciebie... ja pamietam jak sobie w dniu ślubu mierzyłam tempkę to miałam 37,10 a jak dwa dni póżniej miałam rano jazdę konną to też zaraz 37,10. Cały cykl mi się wtedy rozjechał i wydłużył; przygotowania, stres, podróż poślubna wszystko miało wpływ. Więc może i u Ciebie bardziej ten stres namieszał...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka-nie jest zle tylko rano ciagle mam mdlosci i wymioty no i nienajlepiej spie w nocy...
    ale idzie przezyc
    a co u Ciebie kochana?

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Doruś, pewnie to przez stres. w tym tyg. miałam naprawdę APOGEUM tego wszystkiego.
    teraz muszę się wziąć za swoje zdrowie.

• Dora Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co sądzice o tych wszystkich parabenach zawartych w kosmetykach ... ? przeczytajcie te informacje

http://www.planetazdrowie.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=207&Itemid=239

cytuję fragmenty:
    "Methylparaben działa destrukcyjnie na mitochondria oraz materiał genetyczny. Należy do mutagenów, czyli związków wywołujących mutacje. Istnieją doniesienia o onkogennym (rakotwórczym) wpływie parabenów, zwłaszcza w rozwoju raka sutka"

"Methylparaben ma właściwości estrogenne, dlatego należy wystrzegać się stosowania produktów zawierających parabeny w razie zaburzeń hormonalnych związanych z nadmiarem estrogenów, w okresie ciąży i karmienia (laktacji)"

"Konserwanty typu parabenów zaburzają także spermatogenezę u mężczyzn"

ps: na dole strony są odnośniki do bezpiecznych i niebezpiecznych kosmetykow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2012, 14:02

• Dora Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poruszyłam ten temat ponownie, gdyż uważam,że to niedopuszczanle w jaki sposob producenci kosmetyków (żywności i nie tylko) trują nas każdego dnia. Nie pozwólmy się w ten sposób traktować i czytajmy etykiety, szczególnie w tym okresie kiedy pragniemy zostać matkami oraz kiedy już nimi zostaniemy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta co u mnie nic się nie zmienia czekam spokojnie na owulacje. Tempki postanowiłam nie mierzyć tylko tak dla ciekawości raz na jakiś czas zmierzę. :. W tym cyklu idę na spontan :) Jedynie co to mam trochę strachu i zastanawiam się co było z moim okresie ale jedna z dziewczyn spytała się swojego lekarza co to może być i czy CLO mogło aż tak zaburzyć mój okres i kazał żeby zrobić test ponownie albo jakaś cysta morze się trwożyć. Troszkę się wystraszyłam a co do tego nadal nie mogę się skontaktować z moją lekarką. Od i tyle u mnie .

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no malutka.. to może zaciążyłaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiu nie wiem raczej nie wydaje mi się temp spadła i w dniu @ zrobiłam test i wyszedł negatywny niestety :( a teraz się trochę boje zrobić żeby dokładnie potwierdzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm i jak tu sie dziwić że cieżko nadrobić tyle stron do czytania jak tu niektóre ciagle uskuteczniają pisanie postów jeden po drugim ale po jednym zdaniu ;)
    Ech...
    Jeżeli chodzi o plamienia mleczno brazowe to wcale nie musi oznaczać czegoś złego także nie ma powodu do paniki o ile nie ma czystego krawawienia i towarzyszacego mu bólu.

Agga mnie też sie wydaje ze jesteś w ciazy a ten test 2 wyszedł negatywny bo to nie było z porannego moczu.

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka ale jak nie zrobisz to się nie dowiesz. a jeśli to nie ciąża a jakaś cysta, to też moim zdaniem lepiej jak byś to wykryła teraz.
    no ja tak myślę. jakby co to lepiej leczyc a wczasu, nie?

choć ja bym wolała żeby test ci wyszedł na +

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2012, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiu zrobię to pewnie jutro przed pracą wiem że muszę to zrobić żeby mieć pewność. Tylko co mnie dziwi to miałam zrobione usg od środka po owulacji i lekarka nic tam nie widziała żeby coś tam się działo. A tak to też chciała bym żeby wyszedł na +. :)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2012, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie sdi e wydaje że to byłoby za wcześnie żeby widzieć że jest płód.. bo w sumie jeszcze go nie było.. no nie wiem...

czekamy do jutra.

‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ