plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:http://archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-pod-kalina-ver-2-m2271ffd811a93
Mam może uda się nabierać na mieszkanie chociaż jakieś z bloku.
Ale niech w końcu zaczną płacić za tę urodzenie dziecka. Po dwóch latach może będziemy szukać czegoś albo jak będzie możliwość to kupimy to co mieszkamy teraz.
W Austrii naprawdę opłaca się dzieci rodzic bo płacą ogromne pieniądze. -
No my Aga wszystko na kredyt niestety nie stać nas żeby zbudac czy kupić za gotówkę. Działkę dostałam od rodziców a kupno mieszkania niewiele taniej by wyszło niż budowa domu więc decyzja była prosta
aisa, Beata lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy to mieszkanie co mieszkamy to za 100 tysięcy już by się kupiło.dwa pokoje kuchnia łazienka komórka taka garaż i dwie piwnice. Więc do budowy domu daleko.
Za urodzenie dziecka rozłożył na raty na dwa lata Ale jeszcze nie płacą. Coś na koncie mamy na ten cel coś jeszcze się uzbiera w tym czasie więc może uda się w końcu kupić.
Mój kredytu by nigdy nie wziął bo się boi więc zbierać i czekać nam zostaje. -
Kaja wrote:Ja co do imion to nic na razie nie wybraliśmy, a z Marcelem było śmiesznie co do wyboru imienia ,a mnie się podobają normalne Imiona
ps. Pradziadek Marcela miał na imię MIlENTY wczoraj 3razy czytałam to imię, a teść to padniecie DAROSŁAW !!!!
Kaja lubi tę wiadomość
-
Aga moj mowi ze tez nigdy by kredytu nie wzial to tez by sie bal - jego kolega wzial i caly czas splaca i nie ma z czego zyc bo byl mlody i glupi i wzial kredyt taki ze jego matka sprzedala mieszkanie i mu kase dala ale splacic dopiero czesc kredytu
-
Od 10 lat wynajmujemy mieszkania. Od paru lat miesiąc w miesiąc prawie 2 tys więc jeżeli mam płacić kredyt a komuś za wynajem to wolę kredyt... całe szczęście mój P uważa dokładnie tak jak ja
a tańszego kredytu niż hipoteczny nie ma więc to wcale nie jest takie straszne jak się wydaje
gocha04 lubi tę wiadomość
-
Mój szwagier ma takie podejście jak wasi mężowie i co mieszkają z sistra i dzieciakami u moich rodziców od prawie 5 lat i się budują w rezultacie i tak musieli wziąć kredyt , budowaliby jeszcze ten dom 5 kolejnych lat... a my w rok będziemy mieli swój domek bez siedzenia nikomu na głowie
gocha04 lubi tę wiadomość
-
Z tymi cenami domów i mieszkań to w sumie zależy gdzie się chce kupić.
Tutaj jest podobnie, kupić w mieście mieszkanie a dom trochę poza to ceny się już wyrównują. My postawiliśmy na dom poza miastem. Choć ja całe życie mieszkałam w bloku i teraz też pewnie bym nie płakała gdybyśmy mieli mieszkanie a nie dom.
Sylwia, Twój chyba nie musi się zastanawiać nad kredytem, mieszkanie zdaje się już macie więc z problem z czapki. Jak M idzie w pracy? -
AGA 30 wrote:Bajka.
Mam może uda się nabierać na mieszkanie chociaż jakieś z bloku.
Ale niech w końcu zaczną płacić za tę urodzenie dziecka. Po dwóch latach może będziemy szukać czegoś albo jak będzie możliwość to kupimy to co mieszkamy teraz.
W Austrii naprawdę opłaca się dzieci rodzic bo płacą ogromne pieniądze.
ps. chyba że się coś zmieniło w tej kwestiiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 13:58
-
Magdzia domek cudny... my też mamy kredyt na budowe domu ale wzieliśmy nie dużo bo tylko na 5 lat i mamy już domek w stanie surowym, zostało najgorsze czyli środek ale już ponad rok kredytu zleciał nie wiadomo kiedy
Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykiti wrote:Aga ale przecież w Austrii wprowadzili nie dawno że rodzinne dostają tylko rodziny tam zameldowane (czyli jakbyś z Marcelem była tam zameldowana a nie tylko Wafel), podobno za dużo kasy im uciekało do pOlski i takie coś wprowadzili...ostatnio Niemcy dysputuja na ten temat czy na wzór Austrii nie wprowadzić tego same
ps. chyba że się coś zmieniło w tej kwestii
To może mieli zmienić w Austrii to.
Jak narazie wafel składa papiery i za urodzenie i na rodzinne wszyscy jego koledzy dostają normalnie pieniądze.
Za urodzenie dziecka też już jest rozłożone na raty teraz bo kiedyś w całości płacili.
W Niemczech to wiem że ma się to niby zmienić.
Jakby były zmienione przepisy to by wafel nie załatwił nic A tak tylko dowozi papiery cały czas I czekamy aż zaczną płacić.kiti, Fedra lubią tę wiadomość