plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
jeju wrote:Fedra przy takim progesteronie niema szans raczej, nawet go podnieść teraz to chyba późno, prawda?
Kurczę Jeju musisz chyba wczesniej kontrolować ten progesteron moze juz po owu powinnaś go brać albo próbować zrobic cykl sztuczny na lekach tak jak do inseminacji nie wiem sama17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Nie planowałam i nie przypuszczałam, że tak szybko się uda. Fakt, że zabiegi mi pomogły odzyskać jajeczkowanie, wyniki mam lepsze ale nie miałam nigdy tak niskiego progesteronu.Mogę wziąć clo ale chyba nie w tym cyklu od razu, prawda? Mam w domu ale się nie zdecydowałam jeszcze, jak wystartuję z clo i luteiną, to muszę dać znać lekarzowi, bo monitoring robimy wtedy.Czy teraz jest wyższa płodność po tej stracie?
Fedra potrzeba mi było jasnego komunikatu, bo mój lekarz jest gdzieś na wykładach i nie przyjmuje dzisiaj. Bardzo mnie to do pionu ustawiło. Dziękuję. Idę spać. Jutro do pracy, nikt mnie nie zastąpi niestety.
-
Jeju mozesz startować jak najbardziej od tego cyklu co teraz bedzie...
Wiesz zawsze szukajmy plusów a nie minusów udało sie czyli cos sie zadziało teraz trzeba tylko zrobic tak aby znowu sie udało i sie utrzymała ciąża podejrzewam że bez leków sie nie obędzie i kontroli hormonów co 2-3 dni bo to bedzie wazne no i monitoring...
Nieustająco wierze że sie uda...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dziękuję, już się podnoszę,popłakałam, ułożyłam plan. Tylko straszny żal naszego kochanego kreska:-( Ale masz rację, działamy. W tym cyklu bez clo ale z luteiną dopochwową a w kolejnym zobaczymy.
ps: spać nie potrafię jakoś....Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 21:55
-
jeju wrote:Dziękuję, już się podnoszę,popłakałam, ułożyłam plan. Tylko straszny żal naszego kochanego kreska:-( Ale masz rację, działamy. W tym cyklu bez clo ale z luteiną dopochwową a w kolejnym zobaczymy.
ps: spać nie potrafię jakoś....
A jaka planujesz brać dawkę?17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
jeju Fedra ma racje uważaj - ja chodziłam 2 razy w tygodniu na monitoringi i gin mówił mi co kiedy mam brać - ja brałam lutka i jeszcze lek na poprawę endometrium i bromergon i kilka innych wiec wszystko było poplatane pogmatwane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 14:22
-
Wiem wiem, ale u mnie najczęściej po luteinie odblokowywała się owulacja w pierwszym, góra drugim dniu brania, być może już na tym etapie często mi brakowało progesteronu. Badaliśmy go kilka razy i był w przedziale 17-38 z haczykami w drugiej fazie więc wydawało mi się, że jest super. Nie mam za wiele czasu z uwagi na wiek itd. Bromergon kiedyś brałam bez sensu jak się później okazało nie jest mi potrzebny, bo mam prl wysoką dopiero po obciążeniu i to czynnościowa hiperprolaktynemia nie ta podstawowa czy gruczolak przysadki. Testosteron spadł mi ładnie ale może teraz jak jest poniżej normy, to i z progesteronem zaczęły się kłopoty. Pójdę do endo to z nim pogadam i pokażę wyniki.Ale potrzebuję jednak chwili oddechu. Sylwia to działamy.
Fedra będę brała z 200 na dobę, 2 razy dwie ale zacznę od jednaj i stopniowo będę w ciągu trzech dni zwiększać, żeby właśnie nie zablokować owulki. Tak mi kiedyś radził lekarz jak miałam monitoring na początku tego roku ale wtedy mój śluz był żaden a teraz jest wyraźny i widać, że płodny i jest go dużo i ładnie się zmienia w cyklu.
Żeby wywołać @ wystarczyło, żebym brała przez 5 dni nawet po jednaj i za trzy dni od odstawienia luteiny dostawałam @. Jestem bardzo czuła na luteinę. Na duphaston nie, poza tym mój lekarz uważa, że jak już to luteina nic innego i tylko dopochwowa. A ja go słucham na razie.
Postępy są tylko szkoda, że tak się to skończyło. Może gdybym była przekonana, że się uda, to bym wzięła luteinę a tak...trzeba przetrwać to wszystko i się podnieść szybko.
-
Jeju ja tez jak badałam to miałam dobry a sie okazało że w ciazy była masakra... Tak wiec chyba bedziesz musiała sobie pomoc tym progesteronem... Trzymam kciuki
Ja brałam 300 luteiny i 3 razy dziennie dupka do tego...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej korzystając z okazji bo nie wiem czy jutro znajde czas. Życze Wam w te święta dużo radości, szczęścia, miłości. Aby czas spędzony razem z rodziną przyniósł niezapomiane chwile.
magdzia26, patrycja, Kaja, Fedra, kiti, AGA 30, aisa, Dodi lubią tę wiadomość