plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Zresztą co do imion każdy ma swoje upodobania, bo być może imię które ja dam swojemu dziecku też komuś się nie spodoba. Bardziej chodzi o to, żeby dziecko nie czuło się skrzywdzone
Kfjatus, aisa, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
Allegra miała na imię babka w filmie "Hitch: najlepszy doradca przeciętnego faceta"
Znajoma nazwała córkę Ester, mieszka tutaj. Wzięła to ze Starego Testamentu, bardzo się Jej podobało. Mówi na małą Estusia co jest całkiem ładne. Dorosła wersja czyli Ester już mniej mi się podoba.
A propo Milan to tutaj to jest zdrobnienie od imienia CamillaMiałam znajomą w pracy i myślałam, że to Jej ksywka, ale mnie oświeciła
patrycja, Fedra lubią tę wiadomość
-
patrycja wrote:Ja np. też mam tak, że jak kogoś nie lubię to automatycznie nie lubię imienia które ta osoba ma
Zawsze podobało mi się imię Maciej. Potem uczyłam chłopca o tym imieniu i działał mi potwornie na nerwy i jakoś zepsuł we mnie obraz tego imienia
Ale jak już nie widzę chłopca dłuższy czas, to mi chyba przeszłopatrycja, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
patrycja wrote:Ale w ostateczności dziecko, któremu bardzo przeszkadza imię jakie ma, to mogłoby je zmienić.
Czy np można używać drugiego jako tego pierwszego?
Tu np mając kilka imion (a szwedziaki dają zazwyczaj min 3) to można dowolnie wybierać, którym będzie się człowiek posługiwał jako tym głównym.
Znajomy ma 5 imionDodi lubi tę wiadomość
-
O kurczę 3 strony do nadrobienia ale jaja tego tu ostatnio nie grali
A mnie sie podoba Natan choc mojemu mężowi zadne imie męskie nie pasujepatrycja, aisa, Kfjatus, a-koczek, AGA 30, Dodi, Selena lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi