plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak sobie teraz myślę i wpadłam na coś takiego, że może dawali drugie imiona, bo kiedyś rodziny były duże i często mieli takie same imiona i nazwiska, więc jak ktoś miał jeszcze drugie imię to łatwiej było się dogadać o kim mowa
Fedra, aisa, Selena lubią tę wiadomość
-
Ester to nie znałam, za to Estera już tak, dawna znajoma mamy tak miała na imię. Natan coraz bardziej popularne faktycznie, Milan to mi sie z Mulanem kojarze
Osobiscie nie cierpie imion Damian, Maciej, Dominik (przepraszam, jesli kogos tym urazilam), uwielbiam Adam, Dawid. Z dziwczynskich to kocham Oliwia, Viktoria, Zuzanna
A tak poza tym to planuje urlop w PL i juz mi sie wlos na glowie jezyzamiast odpoczynku bedzie masa zalatwiania, latania po urzedach itp. Najgorsze to ZUS i bitwa o zwrot pieniedzy z Funduszu emerytalnego po smierci mamy. Rece opadaja jaki tam maja burdel. Pozniej zalatwienie pomnika. Nastepnie znalezienie porzadnego konowala, ktory mi plecy naprawi...ehhh ale sie urlop szykuje
-
Karoam no to nie fajny urlop będzie
Ale wiadomo prędzej czy później trzeba załatwić te sprawy...
Mam nadzieję, że wszystko szybko załatwisz i jeszcze znajdziesz czas żeby odpocząć :*karoam lubi tę wiadomość
-
Ja i siostra mamy po jednym imieniu.
Najstarszy brat mojego M ma jedno imię, potem mój mąż ma 2, siostra jedno i najmłodszy brat 2. Tak dawali jak chcieli trochę, nie mieli chyba żadnego klucza przy nadawaniu imionKfjatus, patrycja, Fedra, Selena lubią tę wiadomość
-
aisa wrote:Ja i siostra mamy po jednym imieniu.
Najstarszy brat mojego M ma jedno imię, potem mój mąż ma 2, siostra jedno i najmłodszy brat 2. Tak dawali jak chcieli trochę, nie mieli chyba żadnego klucza przy nadawaniu imionpatrycja, aisa lubią tę wiadomość
-
Urlop w Pl jak trzeba coś załatwić nie powinien nosić nazwy "urlop" tylko jakąś całkiem inną...
Karoam, powodzenia, oby w miarę sprawnie poszło!!
EDIT: jak długo planujesz być w PL?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 14:56
karoam lubi tę wiadomość