X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • jeju Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Witam jestem tu nowa. Jestem Magda mam 2 letniego bąbelka i staramy się o rodzeństwo dla niego już od 6 miesięcy. Zawsze odczuwam okres okołoowulacyjny ale ten cykl jest wogóle jakiś dziwny... :( rozpoczął się 9.02 krwawienie 1dzien obfite a 11 dni plamienia zdziwiło mnie to ponieważ mam krwawienie zawsze 6-7 dni i bezwzgledu na obfitość. Wogóle jakoś nie mam weny w tym miesiącu ... :( Kochane doradźcie mi jakieś sposoby albo cosik bo mnie juz szlak trafia ciagle te rozczarowania i pretensje do siebie :( Chyba sie nie doczekam drugiego bąbelka jestem zrezygnowana poprostu :( 8marca mam wizyte poprosze o badania itd a od nowego cyklu zacznę mierzyć temp obserwowac się bardziej i częściej wykorzystywać M :* . Proszę o porade jakie badania najlepiej porobic czy zaopatrzyc sie w testy owulacyjne itd doradzcie prosze.

Magduullina :-) Dłuuuuugaśny nick :-) Magdu:-)
    To fakt, że warto zaobserwować na wykresie jak zachowuje się nasz organizm, bo często jest tak, że to co czujemy jest bólem okołoowulacyjnym, kiedy pęcherzyk wzrasta i napiera na unerwione miejsca, stąd odczucie bólu, niemniej jednak możesz czuć już też efekt po pęknięciu pęcherzyk, kiedy płyn wylewa się i podrażnia otrzewną.
    akże różnie może to się dziać.
    Faktem też jest, że nikt z nas na podstawie obserwacji, nawet dość wnikliwych nie jest w stanie dokładnie opisać czy do owulacji doszło czy nie, albo kiedy dokładnie się odbyła. W niektórych przypadkach monitoring i to jest najlepsza metoda przypuszczenia i potwierdzenia owulacji, najpierw na podstawie wzrostu pęcherzyka a później powstania ciałka żółtego po pęknięciu i wyrzucie progesteronu.
    Być może jest to dla Ciebie teraz czarna magia ale jest pewne, że pomoże Ci obserwacja przybliżyć kiedy najlepiej się kochać z mężem, by zwiększyć szanse.
    Znasz zasady obserwacji czy jeszcze nie wybrałaś metody?
    Na spokojnie podejdź do tego tematu a my postaramy Ci się pomóc i będziemy kibicować;-)

Jeśli będziesz potrzebowała pomocy pod kątem technicznym na wykresach w innych miejscach to daj znać :-)
    No i starania od 6 miesięcy nie są jeszcze niczym niepokojącym, szczególnie,że bez obserwacji np.
    Na spokojnie.
    Tutaj poczytasz o wielu różnych historiach, niekiedy one powodują refleksję, czasami uśmiech a najczęściej dają nadzieję :-)
    Mamy tu nasze " cuda " na plemniczce, to chyba magiczny skład :-)
    Chociaż ja staram się baaaardzo długo i miałam złe dni, to i tak tu wracam i cieszę się z tego, że rodziny nam się powiększają :-D

Fedra, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Witam jestem tu nowa. Jestem Magda mam 2 letniego bąbelka i staramy się o rodzeństwo dla niego już od 6 miesięcy. Zawsze odczuwam okres okołoowulacyjny ale ten cykl jest wogóle jakiś dziwny... :( rozpoczął się 9.02 krwawienie 1dzien obfite a 11 dni plamienia zdziwiło mnie to ponieważ mam krwawienie zawsze 6-7 dni i bezwzgledu na obfitość. Wogóle jakoś nie mam weny w tym miesiącu ... :( Kochane doradźcie mi jakieś sposoby albo cosik bo mnie juz szlak trafia ciagle te rozczarowania i pretensje do siebie :( Chyba sie nie doczekam drugiego bąbelka jestem zrezygnowana poprostu :( 8marca mam wizyte poprosze o badania itd a od nowego cyklu zacznę mierzyć temp obserwowac się bardziej i częściej wykorzystywać M :* . Proszę o porade jakie badania najlepiej porobic czy zaopatrzyc sie w testy owulacyjne itd doradzcie prosze.
    Hej
    Obstawiam, że wszystko siedzi w głowie bo im dalej w las tym gorszy wnerw, że @ znowu przyszła.
    Póki co prowadź wykres, zaznacza temp i śluz płodny. Z badań to tsh, prolaktyna, progesteron. I nie pamiętam co jeszcze dobrze jest zrobić..
    Ile czasu staraliście się o pierwszego bąbelka?

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Magduullina :-) Dłuuuuugaśny nick :-) Magdu:-)
    To fakt, że warto zaobserwować na wykresie jak zachowuje się nasz organizm, bo często jest tak, że to co czujemy jest bólem okołoowulacyjnym, kiedy pęcherzyk wzrasta i napiera na unerwione miejsca, stąd odczucie bólu, niemniej jednak możesz czuć już też efekt po pęknięciu pęcherzyk, kiedy płyn wylewa się i podrażnia otrzewną.
    akże różnie może to się dziać.
    Faktem też jest, że nikt z nas na podstawie obserwacji, nawet dość wnikliwych nie jest w stanie dokładnie opisać czy do owulacji doszło czy nie, albo kiedy dokładnie się odbyła. W niektórych przypadkach monitoring i to jest najlepsza metoda przypuszczenia i potwierdzenia owulacji, najpierw na podstawie wzrostu pęcherzyka a później powstania ciałka żółtego po pęknięciu i wyrzucie progesteronu.
    Być może jest to dla Ciebie teraz czarna magia ale jest pewne, że pomoże Ci obserwacja przybliżyć kiedy najlepiej się kochać z mężem, by zwiększyć szanse.
    Znasz zasady obserwacji czy jeszcze nie wybrałaś metody?
    Na spokojnie podejdź do tego tematu a my postaramy Ci się pomóc i będziemy kibicować;-)

Jeśli będziesz potrzebowała pomocy pod kątem technicznym na wykresach w innych miejscach to daj znać :-)
    No i starania od 6 miesięcy nie są jeszcze niczym niepokojącym, szczególnie,że bez obserwacji np.
    Na spokojnie.
    Tutaj poczytasz o wielu różnych historiach, niekiedy one powodują refleksję, czasami uśmiech a najczęściej dają nadzieję :-)
    Mamy tu nasze " cuda " na plemniczce, to chyba magiczny skład :-)
    Chociaż ja staram się baaaardzo długo i miałam złe dni, to i tak tu wracam i cieszę się z tego, że rodziny nam się powiększają :-D

Bardzo Dziękuję że odpisałaś. Tak tak już troszkę poznałam posty tu i tam w tym temacie aczkolwiek śledzę na bierząco wasze wpisy tu i na innych forach a postanowiłam dołączyć za radą połoźnej z którą rozmawiałam w skrócie powiem tak że obserwowałam cykle obsesyjnie ale w tym pokręconym cyklu jakoś odeszła mi moc na cokolwiek (niewiem dlaczego) O synusia staraliśmy się ponad rok mierenie temp śluz itp i nic z tego. W miesiącu gdzie zapomnbiałam olałam szczerze sprawe doznałam szoku :) może mam nadzieję ze na dzień kobiet będzie jakaś miła niespodzianka :) jezeli chodzi o metody obserwacji itd to chyba poczekam jednak do wizyty 8marca i poprostu skaże ten cykl za stracony i zaczniemy w marcu od nowa z pomocami różnego typu testy metody obserwacji i oczywiście z Wami kochane

• Selena Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Ale już będąc tutaj miałaś inny nick. Potem zniknęłaś? I pojawiłaś się jako Selena prawda? Kojarzy mi się jak któregoś dnia napisałaś już pod nickiem Selena i dziewczyny wiedziały, że Ty to Ty. Tak było czy coś pokręciłam?
    No było :) zniknęłam na moment..nie radziłam sobie z tym że tak długo nam się nie udaje..a potem jak zobaczyłam wiadomość że Fedra jest w ciąży wróciłam :) jeszcze wtedy nie wiedząc że Kacpi jest w brzuchu ;)

aisa, AGA 30, Fedra, Kaja, patrycja, kiti, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    No było :) zniknęłam na moment..nie radziłam sobie z tym że tak długo nam się nie udaje..a potem jak zobaczyłam wiadomość że Fedra jest w ciąży wróciłam :) jeszcze wtedy nie wiedząc że Kacpi jest w brzuchu ;)
    A więc to tak było ;D To dobrze, że jeszcze coś pamiętam mniej więcej bo juz się bałam że się starzeje :P

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Bardzo Dziękuję że odpisałaś. Tak tak już troszkę poznałam posty tu i tam w tym temacie aczkolwiek śledzę na bierząco wasze wpisy tu i na innych forach a postanowiłam dołączyć za radą połoźnej z którą rozmawiałam w skrócie powiem tak że obserwowałam cykle obsesyjnie ale w tym pokręconym cyklu jakoś odeszła mi moc na cokolwiek (niewiem dlaczego) O synusia staraliśmy się ponad rok mierenie temp śluz itp i nic z tego. W miesiącu gdzie zapomnbiałam olałam szczerze sprawe doznałam szoku :) może mam nadzieję ze na dzień kobiet będzie jakaś miła niespodzianka :) jezeli chodzi o metody obserwacji itd to chyba poczekam jednak do wizyty 8marca i poprostu skaże ten cykl za stracony i zaczniemy w marcu od nowa z pomocami różnego typu testy metody obserwacji i oczywiście z Wami kochane
    Sukcesem za pierwszym razem okazało się nie myślenie o tym czy się uda czy nie. Tym razem może być podobnie. Póki co poobserwuj swój organizm, możesz zrobić badania a potem na luzie tarmoś chłopa :D
    My o Jasia staraliśmy się 11 cykli, zaskoczyło gdy było b.dużo innych spraw na głowie. No i czytałam "Greya" :P

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Sukcesem za pierwszym razem okazało się nie myślenie o tym czy się uda czy nie. Tym razem może być podobnie. Póki co poobserwuj swój organizm, możesz zrobić badania a potem na luzie tarmoś chłopa :D
    My o Jasia staraliśmy się 11 cykli, zaskoczyło gdy było b.dużo innych spraw na głowie. No i czytałam "Greya" :P

Coś chyba w tym jest i muszę się uzbroić w cierpliwość ponieważ ten cykl jest naprawdę jakiś inny... Dziwny no i ja jakaś taka obojętna. A czemu to się sama zastanawiam.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Cieszę sie że byłam prowodyrem Twojego powrotu :*
    Czyli ta moja ciąża jaka była taka była ale na cos sie przydała ;)

aisa, Selena, Kaja, patrycja, kiti, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry tak w ogóle...

Mam gorszy dzień wiec sie nie odzywam...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Zbiku jestes na stałe czy wpadłaś na chwile?
    Obyś została z Nami na dłużej :*
    Pożyjemy, zobaczymy :)

aisa, patrycja, Effcia28 lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Pożyjemy, zobaczymy :)
    Ale pojawiłaś sie znowu czyli juz częstotliwość większa wiec i moja nadzieja tez :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 11:04

aisa, Selena, patrycja, zbikowa lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Selena Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Cieszę sie że byłam prowodyrem Twojego powrotu :*
    Czyli ta moja ciąża jaka była taka była ale na cos sie przydała ;)
    Zawsze coś dzieje się po coś :) ja gdybym nie zaszła w pierwszą ciąże która straciłam,moja mama pewnie do tej pory nie poszłaby do gina ze swoimi wielkmi polipami...już chwilę przed miała dziwne objawy...ale do lekarza nawet nie myślała iść mimo próśb...a potem stwierdziła że skoro ja idę to Ona pójdzie ze mną..i całe szczęście , bo dużo nie brakowało żeby one pękły...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 11:11

Fedra, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest ... NIC NIGDY NIE DZIEJE SIĘ BEZ JAKIEGOŚ POWODU... KAŻDĄ Z NAS SPOTKA W KOŃCU SZCZĘŚCIE! :*

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina ja w pierwsza ciąze zaszłam w pierwszym cyklu w drugo równo po 3 latach starań i to w momencie kiedy byłam pewna ze plodne mi sie skonczyły i nawet nie ma opcji ze moze sie udac . A jednak sie udało fakt w nieodpowiednim dla mnie czasie ale dla mnie nie wazne co sie dzieje do okoła wazne że mam mały skarb w sobie

Fedra lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Magdulina ja w pierwsza ciąze zaszłam w pierwszym cyklu w drugo równo po 3 latach starań i to w momencie kiedy byłam pewna ze plodne mi sie skonczyły i nawet nie ma opcji ze moze sie udac . A jednak sie udało fakt w nieodpowiednim dla mnie czasie ale dla mnie nie wazne co sie dzieje do okoła wazne że mam mały skarb w sobie

Gratulacje! No tak jest tak tylko najgorsze jest poczucie takiej bezsilności bo np w ostatnim cyklu kochaliśmy się co 2 dzień w czasie płodnym i nic może dlatego nachodzą mnie takie złe dni. Z tego cyklu to raczej też nic nie będzie bo akurat jest bardzo dziwny i zbliżeń malusieńko ... Jakoś już posyłam ten cykl za stracony i czekam do 8 marca moze na wizycie zleci mi lekarz badania jakies i doradzi jeszcze co i jak bo zielona już jestem poprostu... :(

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski !!!
    Ja dziś czytam jestem wypompowana kurde nie mam dziś siły na nic idę na drzemkę może mi ochoty na cokolwiek wróci chęć! !!!
    Normalnie jakby mnie kto w zad kopnął to bym poleciała jak długa !!!!

Fedra lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Beata Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje drogie pozdrawiam Was serdecznie <3

Mam dylemat Co się stanie jeśli odstawie proszki po dwóch tabletkach wziętych Z blistra?
    Zacznę nowy cykl czy jakoś bardziej namieszam ?
    Stwierdzilam ze nie ma sensu faszerowac się tabsami skoro to miał być ostatni cykl a teraz niestety omina nas serduszka ..

Fedra, Kaja, Ruciaa lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Witajcie moje drogie pozdrawiam Was serdecznie <3

Mam dylemat Co się stanie jeśli odstawie proszki po dwóch tabletkach wziętych Z blistra?
    Zacznę nowy cykl czy jakoś bardziej namieszam ?
    Stwierdzilam ze nie ma sensu faszerowac się tabsami skoro to miał być ostatni cykl a teraz niestety omina nas serduszka ..

Hej :) Dobrze byłoby wziąść do końca ale jeżeli wzielas tylko 2 tabletki to raczej jakos szczególnie nie zabórzy to cyklu.

Beata lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Beatko
    Całkiem się nie znam na tabsach więc nic nie powiem...

Kaja, odpoczywaj na zdrowie!

Beata, Fedra, Kaja lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;)
    witaj Zbiku ;)
    Witam nową kolezanke

u mnie szaro buro i ponuro ale plus kupiłam nasionka warzywek i kwiatów na balkon teraz tylko bede czekac na ciepełko ;)

aisa, kiti, Fedra, Ruciaa, magdzia26 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 6101 6102 6103 6104 6105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ