plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Beata wrote:hej a jak bolą Was jajniki to stale ciągiem przez jakis czas?
mnie od kilku dni bolał brzuch jak na @, a od wczoraj lewy jajnik, aż mnie kość udowa w stawie tak dziwnie boli jakby bój promieniował i tak przez kość do połowy uda przechodzi.
MAUYSIU jak dobrze kojarze to ty nie masz wykupionego pakietu. Czy tobie owu liczy fl i owulke wyznacza kreskami?👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
no i staram sie nie szukac u siebie obajwow ciazowych bo bym zwariowala, ogolnie troche mnei plecy bola ale to pewnie po podrozy, zreszta mnie czesto plecy bolą,jajniki to juz normalka i ostatnio lewa piers ale ona jest po urazie to pewnie na ta zmiane pogody
grunt to sie nie dac wariowac czekajac a wlasciwie nie czekajac na @
-
nick nieaktualnywitam !!!!
Dziękuję za odpowiedz w mojej sprawie .
Fakt możliwe ,że @ jest za rogiem . Ale dziś tempka do góry .Fakt nie dużo.Wczoraj 36,35 a dziś 36,41.
Okres powinien być teraz a miałam delikatne brudzenie, bez skrzepów.te brudzenie miałam w sumie przez trzy dni trwające godzinę lub dwie .Nic mnie boli ,żadnych skurczy. itp .
Pokaże Wam wykres z zeszłego roku co się , ale się nie trzymało .Też grudzień
http://www.twojedni.pl/twoj-wykres/590
Opiszę go Owulacja potwierdzona 15 dc przez monitoring .Na wykresie tego nie widać bo nie było wzrostu temperatury . Wzrost tempki był po 9 dniach. I według każdej dziewczyny jakiej się pytałam wtedy powinna być owulacja .Mało tego 30 dc był widoczny mały pęcherzyk o wielkości około 3-4 mm . P dwóch tygodniach pęcherzyk się wchłonął lub poronienie w kolejnym cyklu @ trwała trzy tygodnie . Cykl naturalny bez wspomagaczy.
Aha test ciążowy był negatywny .
W tym momencie dalej nic nie wiem i czekam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2012, 14:52
-
Plemniczko jak dla mnie to po tym co powiedział lekarz nie masz sie czym przejmować. Skoro jajeczko tam rośnie, to nie bez powodu, cos tam w środku kwitnie
Póki ciąża rosnie jest wszystko ok! Pytałas moze czy to plamienie to moga być pozostałosci po tamtym, które mialy sobie popłynąć z nastepnym @ a z racji ciaży muszą sie wyczyścic w ten sposób? bo wg mnie jesli nic złego nie wypatrzyl na USG zadnego krwiaka it to moze to być to
-
Plemniczko - leż plackiem i odpoczywaj! Dobrze, że teraz już Cię nie boli, mam nadzieję, że wszystko będzie ok!
Słuchajcie, a takie głupie pytanie mam jeszcze - jak się robi testy owulacyjne? Bo mam ich masę (dostałam kiedyś) ale bez instrukcji obsługi i jeszcze nigdy nie robiłam. Więc nie wiem ani jak robić ani jak interpretować. Pomożecie? -
Coś tam doczytałam w internecie, powiedzcie czy dobrze myślę.
Przy cyklach średnio 26 dni zaczynam 10dc robić testy. Zanurzam pasek do poziomu "max" w pojemniku z moczem i czekam na wynik 5 minut.
I teraz: za każdym razem jak są dwie kreski to zaznaczać u siebie na wykresie + czy tylko wtedy, kiedy wyjdzie pik LH? Ech... to robienie dzieci to jednak skomplikowana sprawaAGA 30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalvinka wrote:Coś tam doczytałam w internecie, powiedzcie czy dobrze myślę.
Przy cyklach średnio 26 dni zaczynam 10dc robić testy. Zanurzam pasek do poziomu "max" w pojemniku z moczem i czekam na wynik 5 minut.
I teraz: za każdym razem jak są dwie kreski to zaznaczać u siebie na wykresie + czy tylko wtedy, kiedy wyjdzie pik LH? Ech... to robienie dzieci to jednak skomplikowana sprawa
test owu pozytywny gdy obie kreseczki są takiej samej barwy .Malvinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AGA 30 wrote:Ja z tym moim śluzem zwariuje rano był kremowy i taki klejący a teraz byłam w wc i znowu wodnisty i glutek rozciągliwy!! nie nadążam za tym normalnie!!!
Aga ja mam podobnie, glutki rozciągliwe przemieszane z wodnistym, albo glutki nierozciągające się z kremowym śluzem. I weś tu zaznacz odpowiednio. Bardziej wychodzi mi badanie szyjki, bo czuje kiedy jest wysoko kiedy miękka, jedynie otwartości nie mogę na 100% wiedzieć.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
nick nieaktualnygocha04 wrote:AGA 30 wrote:Ja z tym moim śluzem zwariuje rano był kremowy i taki klejący a teraz byłam w wc i znowu wodnisty i glutek rozciągliwy!! nie nadążam za tym normalnie!!!
Aga ja mam podobnie, glutki rozciągliwe przemieszane z wodnistym, albo glutki nierozciągające się z kremowym śluzem. I weś tu zaznacz odpowiednio. Bardziej wychodzi mi badanie szyjki, bo czuje kiedy jest wysoko kiedy miękka, jedynie otwartości nie mogę na 100% wiedzieć.
no a po owulce 6 dni to jaki ma być wkońcu śluz!! -
wudaje mi się, że gęstnieje i coraz bardziej się zaczyna kleić. Tyle mądrego dowiedziałam się z tych linków od dziewczyn. Są one w temacie z linkami zamieszczone.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Znalazłam jeszcze coś ciekawego o zagnieżdżaniu:
"Proces ten zwany implantacją lub zagnieżdżeniem rozpoczyna się po około 6 dniach od owulacji, ale w zależności od tego jak długo zarodek znajdował się w jajowodach, rozpocząć się może od 4 do nawet 12 dni od jajeczkowania. Jajo płodowe usadawia się zazwyczaj w ścianie macicy niedaleko od ujścia jajowodów"
i jeszcze odnośnie LH
"Faza lutealna trwa średnio 12 do 16 dni, jej długość jest stała u pojedyńczej kobiety. Maksymalna sekrecja progesteronu wypada na 7 dni po owulacji. Wzrost produkcji tego hormonu działa hamująco na wydzielanie LH i FSH, stąd pozostają one na niskim poziomie. 18 dni fazy lutealnej to już wysokie prawdopodobieństwo ciąży. Zarodek po implatacji zaczyna produkować hormon o nazwie ludzka gonadotropina kosmówkowa (hCG). Powoduje ona, że nie dochodzi do degeneracji ciałka żółtego, stymulując je do niesłabnącej produkcji estrogenów i progesteronu"Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2012, 16:05
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥