plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygadgeta wrote:shagga- na usg widac dopiero w 6-7 tyg. ciazy i to jest dla lekarza dopiero potwierdzenie ciazy.
wczesniej mozesz co najwyzej robic testy lub badac krew na bete i na tej podstawie probowac dostac zaswiadczenie od lekarza- ale nie kazdy lekarz tak od razu i chetnie je wypisze.
u mnie co prawda nie bylo usg i mialam tylko wyniki badan ale ginka powiedziala ze dostane zwolnienie ze wzgledu na moja prace ( dyzury, praca na nocki, narazenie na bakterie i wirusy) pewnie gdybym miala mniej niebezpieczna prace to nie bylaby taka chetna w wypisywaniu mi zwolnienia...
No nic...na początek muszę w ogóle zajść, a kwestiami formalnymi będę martwiła się później -
Dora wrote:Amicizia wrote:a dziewczyny wy na ten termin @ to bierzecie pod uwage ten wyznaczony przez ovu czy wedlug wlasnych obliczen? bo jak wedlug ovu powinnam miec wczesniej niz wedlug moich, tzn ja zawsze licze sobie ze 17 dpo najdalej powinnam dostac@ i do tego czasu sie nie martiwe i nie panikuje i zwykle jakos tak dostawalam i tak sie wlasnie zastanwiam jak to u was wyglada?
Amiciziu ja już sobie mniej więcej wyznaczyłam czas owulacji na ok14-15dc, robiłam testy owulacyjne. Dziś mam 18dc, śluz płodny mi się dawno skończyl a Ovu upracie prognozuje mi owulację na 17-19dc...i pokazuje dalej zielone światło dni płodnych... bez sensu
Dora moze przez sluz albo te zaburzone temeraturki, to wsumie tylko zaprogramowany system i on jest głupszy od czlowieka, bo nie umie wziac wszystkiego pod uwage, a poza tym 3 dni po owu;acji to sa jeszcze dni plodne,a u ciebie w 16 dniu jest jeszcze sluz rozciagliwy wiec moze dlatego -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ami z tego co to zauwazyłam, to ovu nie uznaje dni po ovulacji jako płodnych. W moim poprzednim cyklu zaraz po owulacji wyznaczył mi dni niepłodne. W tym cyklu kilka zignorowanych temperatu i się system zagubił totalnie. Mogłby już odznaczyć prognowowaną owulację bo już na pewno jestem po! Sluz miałam płodny, pokrył się z dodatnim wynikiem testu owulacyjnego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2012, 14:02
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMona wrote:Shagga pisz, co tam wymodziłaś
W ciąży okazało się,że mam nadżerkę i przez to do niedawna miałam mega upławy (do zabiegu na nadżerkę)więc bez wkładki higienicznej nie dałabym rady...no i nadal ich używam...no i jak z wkładka rozpoznać jaki ma się ślub? Sprawdzam w środku,ale jak pisałam wcześniej, jak dla mnie to co dzień mam taki sam śluz (poza jednym chyba przypadkiem,gdy ewidentnie miałam biały, bardzo gęsty śluz).
-
Zosi moim zdaniem to bardzo możliwe żeby zbliżala Ci sie ovu, ja mialam kiedys 40 dnia śluz rozciągliwy... wiec prawdobodobnie wtedy nastąpiła
traymam kciukizosia-ktosia, gadgeta lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie