Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimpia20111 wrote:
    matylda
    - ja bym pojechała zrobić gdzieś bete :)

U mnie jest podobnie :) zawsze mam cyjkle 26 dniowe. w 25 dc zawsze mi się pojawia już plamienie. A teraz 26 dc i cisza :) test negatywny dziś wyszedł, ale temperatura u mnie nie spada, więc jestem dobrej myśli :)

Hej Olimpia :)

no to na betę marsz :)

A którym dniu lutealnej jesteś i jak długo zwykle trwa u Ciebie lutealna?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mATYLDO MYŚLĘ ŻE JEST TAKA MOŻLIWOŚĆ MOŻE IDŹ NA BETĘ

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Beata wrote:
    Gosiu na ja niestety nie wiem kiedy moge sie spodziewać @?

Beata tak naprawdę żadna z nas nie wie, można tylko przypuszczać. Wiem, że masz bardzo nieregularne, ja już też książkowych nie mam, ale myślę, że jak niebędzie fasoli to tak z 30 dni powinien trwać, już tak bardzo uśredniam.

Gosiu u mnie to tylko jeden raz w życiu trwał 29 dni a tak to min. 34 i aż do 76

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poczytałam więc moge się przywitać oficjalnie :)
    Cześć Kochane Dziewczyny :)
    dzisiaj witam Was w lepszym samopoczuciu bo mdłości mnie opuściły (odpuściałam sobie kawę) :)
    Muzarci oficjalnie dziękuje za rozwiązanie zadan teraz przynajmniej wiem w co łapki włożyć :)
    Beata wypieraj się co z tego że widziłay prezes za rekę Cię nie złapał a ludzie złośliwi mogą być ;)
    Matylda proponowałabym wziąść głęboki oddech i poczekac jeszcze ze dwa dni był tu taki przypadek że dziewczynie dopiero po tygodniu wyszły dwie kreski ale u której to było to nie pamiętam :)
    no więc Was nadrobiłam to idę pranie rozwiesić :P

Beata lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia trzymaj się

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • matylda Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2012, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki laski. ja to kurde czuje sie jak na bezludniej wyspie. bo zero fostepu do tego co wy macie. mieszkam za granica i tu w aptece tylko dwa typy testow i to tylko o czulosci 25. Do lekarza straszne kolejki jakby sie chcialo pojsc. no a beta tylko z polecenia lekarza. samemu nie mozna zrobic. nawet nie wiecie jak wam zazdroszcze ze mozecie sibie robic bete:). Ok tak pomyslalam sobie ze jutro juz testu robic nie bede tylko pojutrze. tu test 6euro wiec drogo. zrbilam juz 3 testy i nic. najgorsze ze nic nie czuje. i poraz pierwszy nie bola mnie piersci a tak nigdy nie moglam sie dotknac do nich przed okresem. blagam trzymajcie kciuki. 8 miesiecy to juz raczej dlugo...

Beata lubi tę wiadomość

Matylda
  • Beata Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś dobra to nie zgłaszam a potem sie zobaczy
    Kochana cieszę sie z Twoich mdłości :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matyldo to trzymam kciuki
    wytrzymaj jeszcze 2 dni i zrób zwykły test, a to że piersi nie bolą to moim zdaniem bardzo dobry symptom, ja tak miałam

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda wrote:
    Dzieki laski. ja to kurde czuje sie jak na bezludniej wyspie. bo zero fostepu do tego co wy macie. mieszkam za granica i tu w aptece tylko dwa typy testow i to tylko o czulosci 25. Do lekarza straszne kolejki jakby sie chcialo pojsc. no a beta tylko z polecenia lekarza. samemu nie mozna zrobic. nawet nie wiecie jak wam zazdroszcze ze mozecie sibie robic bete:). Ok tak pomyslalam sobie ze jutro juz testu robic nie bede tylko pojutrze. tu test 6euro wiec drogo. zrbilam juz 3 testy i nic. najgorsze ze nic nie czuje. i poraz pierwszy nie bola mnie piersci a tak nigdy nie moglam sie dotknac do nich przed okresem. blagam trzymajcie kciuki. 8 miesiecy to juz raczej dlugo...

hmmm Kochana mamy podobny objaw ja też nie odczuwam bolesności w piersiach a tak to zawsze bolały że dotknąc się nie mogłam i były mega duże teraz zero napiecia zero bólu no i raczej nie są pełne ale sflaczałe ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

he he he zawsze możesz powiedzieć ze tak zajęła Cię praca że zapomniałaś a były to tylko nic nie znaczące minuty ;)
    chyba z braku mdłości dzisiaj ich nie ma bo zamiast kawy wypiłam herbatę z miodem ;)

Beata lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak nawiasem dodam że słoneczko u mnie wyszło i roztapia moje zaspy i pewnie @ nie będzie miała gdzie się zakopać :/ ale w sumie to mam dzisiaj jakiś taki dobry humor i czuje jakieś podescytowanie wewnętrzne, że aż pranie z rana zrobiłam i zmiotłam podłogi :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • olimpia20111 Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2012, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Beata - mów mi tak jeszcze to sie nakręce jeszcze bardziej :) wczoraj był termin spodziewanej @ ... do dziś cisza i piersi w ogóle nie bolą!!! a zawsze tak dobre 8-10 dni przed @ zaczynają mi doskwierac ! :)

9bba7c153efc55fc438efb5457bc9d2b.png
  • olimpia20111 Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś

Beata - mów mi tak jeszcze to sie nakręce jeszcze bardziej :) wczoraj był termin spodziewanej @ ... do dziś cisza i piersi w ogóle nie bolą!!! a zawsze tak dobre 8-10 dni przed @ zaczynają mi doskwierac ! :)

• olimpia20111 Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś

zosia-ktosia, Beata lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Beata wrote:

he he he zawsze możesz powiedzieć ze tak zajęła Cię praca że zapomniałaś a były to tylko nic nie znaczące minuty ;)
    chyba z braku mdłości dzisiaj ich nie ma bo zamiast kawy wypiłam herbatę z miodem ;)

no pomysł świetny tak zrobię

nie nie kochana ja dziś doczytałam że wczoraj miałaś mdłości i z nich się cieszę że sie pojawiły, bo to coraz więcej znaków z góry*

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak odchodząc od tematu ciążowego na chwilkę..

wczoraj jak jechałam tramwajem, to koło mnie stanęła pani z czymś w torbie co bardzo nieładnie pachniało. zapacg był jak piłki kauczukowej, może kojarzycie.. i jak tak sie do mnie przysuwała to myślałam że pawia puszczę.. dosłownie cos strasznego.. na szczęscie wuszła na 3 przystanku.. ale musiałam szalik na buzie założyć, to dla mnie taki męczący smród.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2012, 10:22

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    a tak nawiasem dodam że słoneczko u mnie wyszło i roztapia moje zaspy i pewnie @ nie będzie miała gdzie się zakopać :/ ale w sumie to mam dzisiaj jakiś taki dobry humor i czuje jakieś podescytowanie wewnętrzne, że aż pranie z rana zrobiłam i zmiotłam podłogi :)

hehhe to też dobry znak tzw. syndrom porządków itd. :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimpia20111 wrote:

no to mówię Ci nakręcaj sie byle pozytywnie, a prowadzisz jakiś wykres?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie się przekopałam.... Witajcie!

Agga trzymam za Ciebie kciuki, postaraj się myśleć poztywnie, może to faktycznie z powodu późniejszej owulacji.
    Aga 30 powodzenia u lekarza
    Wosebko...no powiem Ci,że czekam w niecierpliwości na kolejny test!i ściskam kciuki:)
    Ami przykro mi .. trzymaj się jakoś na tym pogrzebie

Muzarciu Ty to masz łeb do tych zadań!fajnie,że znów z nami jesteś a Tymi plotami sie nie przejmuj. Przecież należysz do sekty Mayusiowej:)

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2012, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    hej dziewczynki....u nas -10 "C jest cudownie...woda zwierzakom zamarza...wczoraj M. dowiedział się, że chodzą w eterze info, że my do Świadków Jehowy przystąpiliśmy...teraz chciałabym żebyście mnie dobrze zrozumiały...ja mam wielu fajnych znajomych, jestem gaduła a dwie babeczki, które czasem wpadały pogderać okazały się super sympatyczne... rozmowy schodzą na całkiem inne tematy niż religia i różnice chociaż gdy krążymy wokół jakiegoś tematu, wymieniamy poglądy, każdy swoje i się ich trzymamy...wiele spraw jest zbliżonych...pani Ewa jest super kobietką i doradza mi dużo w sprawie ogrodu, podrzuca jakieś szczepki roślin, kawałki bylin i nie muszę płacić za niektóre okazy...ale mniejsza o to...zrobiło mi się przykro...bo usłyszałam, że przesiadują u nas po dwie godziny i że do nich przystąpiliśmy. Nie mam zwyczaju zasłaniać okien, bo nie mam się czego wstydzić. Nie rozumiem jak można obserwować kogoś na żywca i zaglądać do okien, dedukować kto jest kto ( kto z nami pije kawkę i milo rozmawia) później puszczać w eter informacje...normalnie jestem w szoku i jest mi przykro...jak tak można...pierwsza inwestycja, to rolety do okien...a tak tego nie chciałam...trudno...to żenujące...a gościć będę moich wspaniałych znajomych dalej...ale taki niesmak jakiś czuję i nie daje mi to spokoju...chciałabym utrzeć nosa tym plotkarzom...

Kochana przykro mi , że tak to wygląda.

Tak to jest w małej miejscowości ja kichnę w domu a na drugim końcu powiedzą mi na zdrowie .Jak przyjechał mój kumpel ( murzyn ) to nikt nie wiedział, ze on do mnie . Jednak na mieście tak go obgadali jakby był inny. A jak zobaczyli mnie i jego na wspólnych zdjęciach było im wstyd.

Polacy są chyba najbardziej plotkowym towarzystwem na świecie .A starsze babcie ( mohery ) lubią często gęsto swoje " złote rady " dawać nam .
    A najgorsze są osoby " kamery" wszystko widzą wszystko słyszą i już do faktów lecą z newesem .Szkoda tylko ze tacy ludzie nie widzą swojego pępka tylko u innych .

Dora, Fedra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ