plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucia wrote:Beata wrote:Kochana powiem Ci że ja chyba mam takie samo podejście że tak naprawdę nie wierzę że może sie udać ani w tym ani kolejnym ale chce prowadzić obserwację żeby wiedzieć co i jak
A ja wam mówię nie ttaćcie nadziei !!!! Leżałam z dziewczyną w szpitalu, która starała się 5 lat o dzidziusia, lekarze nie dawali jej szans, zapisała się na kursy przygotowawcze do adpocji i dopiero gdy zupełnie odpuściła okazało się, ze jest w ciąży !!! Mojej siostrze lekarze mówili, że nigdy nie będzie miała dzieci, a ja ponad rocznego syna !!! Będziecie jeszcze matkami !!! Uff
Zgadzam się z Rucią, nie odpuszczajcie. Rucia poruszyła też kwestię adopcji... u mnie w rodzinie jest adoptowany chłopczyk. Wspaniały Franuś. Dalsza kuzynka starała sie kilka lat o dziecko, jest po trzech nieudanych próbach in vitro zdecydowali się na adopcję. Wzięli chłopczyka 6 miesięcznego i są teraz b.szczęśliwi. J jestem do tego tematu nastawiona pozytywnie.Myślę,że nie można rezygnowac z macierzyństwa jesli się tego pragnie.
Ostatnio trafiłam na takie słowa:
"Gdy jednak, mimo waszych najszczerszych chęci, ciągle nie staliście się rodzicami biologicznymi, zastanówcie się: Czy aby przez pomyłkę nie urodziło się ono innym rodzicom i nie czeka w domu dziecka aż je odnajdziecie i adoptujecie?"Beata, Libra, Amicizia lubią tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Tak Ruciu ja wiem ze takie rzeczy sie zdarzają bo ja sama znam takie przypadki i już o nich mówiłam Fedrze,
ale ja mam już córkę wiec u mnie nie wchodzą w grę inne metody, ajk nie wyjdzie w ciągu roku to potem będe się pilnowała, bo ja wiem że zdarzaja sie i ciąże po 40 ale po co mi to?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyW luty będą 2 lata jak się staram o dzidziusia, zaliczając przy tym poronienie, ale nie tracę nadziei. Nic nie dzieje się bez przyczyny, i każdy człowiek ma zapisany swój los gdzieś, i na każdą z was przyjdzie pora !
Fedra, mauysia lubią tę wiadomość
-
Rucia wrote:Fedra u nas też rewelacji nie ma z nasieniem, 90% z wadami główki, niecałe 8% zdolnych do zapłodnienia. Zawsze jest szansa, trzeba tak sobie wmawiać!
no u nas wyniki się wachają między 0-3%...
wiem że trzeba sobie wmawiać ale ja nie mam już sił...
przepraszam musze sobie zrobić przerwę nie chce Wam psuć nastroju...
Dora piękne te słowa ale wierz mi nie wszyscy są zdolni do adopcji są to duże emocje i nie każdy potrafi sobie z nim radzić ja nie wiem czy bym umiała mój M. na razie w ogóle nie przyjmuje adopcji do wiadomości...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Libra wrote:Dora wrote:Ja generalnie to wyczówam czy szyjka jest nisko czy wysoko, czasem czuję,że lekko twardsza się robi, ale tego czy jest otwarta czy zamknięta to nie potrafię rozpoznać zupełnie...
ja mam tak samo, wiem, kiedy wysoko-średnio-nisko,mięka-średnia-twarda... ale czy zamknięta czy otwarta? ja mam wrażenie, że ciągle jest otwarta:/
Libuś moja tez otwarta heheh dlatego przestałam brac to kryterium pod uwagęOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Ja też jestem nastawiona pozytywnie do zagadnienia adopcji. Ale rozumiem, jeśli nie każdy jest gotowy na takie rozwiązanie.
Mój brat (10 lat starszy ode mnie) jest adoptowany. Moja mama dowiedziała się od lekarza, że na 99% nie będzie mieć dzieci, więc adoptowali 4-letniego chłopca. Po dwóch latach urodziła się moja siostra, a po czterech kolejnych - jaDora, Beata, a-koczek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeata wrote:Tak Ruciu ja wiem ze takie rzeczy sie zdarzają bo ja sama znam takie przypadki i już o nich mówiłam Fedrze,
ale ja mam już córkę wiec u mnie nie wchodzą w grę inne metody, ajk nie wyjdzie w ciągu roku to potem będe się pilnowała, bo ja wiem że zdarzaja sie i ciąże po 40 ale po co mi to?
Ja też mam córkę, która ma prawie 9 latPrędzej ona zostanie matką niż ja
-
Ferduś nie czuj się do niczego namawiana. To poważna decyzja i każdy musi ją podjąć razem z partnerem. Ja napisałam bardziej pod kątem swoich odczuć i przemysleń. Może wynika to też z tego,że byłam kiedyś wolontariuszką w domu dziecka... i widziałam trochę..Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Rucia wrote:I nie oczekujcie owulacji, bo ja z moją córką zaszłam 2 dni po okresie! Mniej więcej w 9 dniu cyklu!
a może miałas tak szybko owulację?
a po drugie masz pewność że zaszłaś 9 potem przez najbliższe dni nie serduszkowaliście?
ile lat ma Twoja córka?Oliwka 2006
-
nick nieaktualny
-
Fedruś, najtrudniejsze jest to, żeby nadal mieć nadzieję, że kiedyś może się udać, a równocześnie żyć dalej przyjmując to, co ma się dzisiaj (czyli brak dziecka). W ogóle zapomnieć o kwestii starań. Z tym że trzeba by chyba być jakimś androidem, albo mocno zaawansowanym joginem/buddystą, żeby tak-o przestawić swoje myślenie... To na maksa trudne... Ale może wykonalne..?
-
nick nieaktualnyBeata wrote:Rucia wrote:I nie oczekujcie owulacji, bo ja z moją córką zaszłam 2 dni po okresie! Mniej więcej w 9 dniu cyklu!
a może miałas tak szybko owulację?
a po drugie masz pewność że zaszłaś 9 potem przez najbliższe dni nie serduszkowaliście?
ile lat ma Twoja córka?
MOja córka ma prawie 9 lat. Urodziłam ją jak miałam 17 lat. A tego czy nie seruszkowaliśmy jestem pewna, bo pamiętam ten dzień, gdy powiedziałam mojemu ex, że jestem 2 dni po @ i na pewno nie zajdę w ciąże, więc możemy sobie pozwolić na sex bez zabezpieczenia. No i mamdziecko.
Beata lubi tę wiadomość
-
Doruś masz racje my tez kiedyś mówiliśmy że jak nie będziemy mogli mieć dzieci to adoptujemy , ale to tyczyło si®ę pierwszego dziecka, gdy juz mam jedno rodzone teraz nie potrafiłabym adoptować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2012, 11:30
Oliwka 2006
-
Fedra wrote:Rucia wrote:Fedra u nas też rewelacji nie ma z nasieniem, 90% z wadami główki, niecałe 8% zdolnych do zapłodnienia. Zawsze jest szansa, trzeba tak sobie wmawiać!
no u nas wyniki się wachają między 0-3%...
wiem że trzeba sobie wmawiać ale ja nie mam już sił...
przepraszam musze sobie zrobić przerwę nie chce Wam psuć nastroju...
Dora piękne te słowa ale wierz mi nie wszyscy są zdolni do adopcji są to duże emocje i nie każdy potrafi sobie z nim radzić ja nie wiem czy bym umiała mój M. na razie w ogóle nie przyjmuje adopcji do wiadomości...
Moj m tez ma niedobre wyniki nasienia. tylko 9% jest ok, a tak 91% ma wade glowki. byl u lekarza i ma teraz terapie witaminowa- 3 miesiace- witamina C i witamina E codziennie. ponoc ma polepszyc to. powiem wam w lutym jakie to dalo rezultaty, u znajomego z 0% dobrych po tej terapii trzy miesiecznej ma. obecnie 90% dobrych. tez jego mialy wade glowki.Matylda -
Rucia wrote:Beata wrote:Tak Ruciu ja wiem ze takie rzeczy sie zdarzają bo ja sama znam takie przypadki i już o nich mówiłam Fedrze,
ale ja mam już córkę wiec u mnie nie wchodzą w grę inne metody, ajk nie wyjdzie w ciągu roku to potem będe się pilnowała, bo ja wiem że zdarzaja sie i ciąże po 40 ale po co mi to?
Ja też mam córkę, która ma prawie 9 latPrędzej ona zostanie matką niż ja
no włąśnie Ruciu i o to mi chodzi, jeszcze kilka lat i nasze córki bęą sie wsytdziły za nas jak urodzimy.... bo ludzie bęą myśleli że to one sa matkami hehehOliwka 2006
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Musicie wierzyć w siebie i wasz organizm! Niepłodnosć to choroba cywilizacji, coraz częściej kobiety mają problemy z zajściem, widzę to wszędzie w rodzinie, wśród znajomych! Moja przyjaciółka nawet ostatnio powiedziała mi, ze teraz zachodzi się w ciąże albo przed 20stką albo po 30stce
ja jestem po 30-tce i wcale mnie to nie cieszy... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBellaRosa............1...........24lata.....FASOLINKA......Lubelskie (2.07.2013)
she.......................6...........35lat......FASOLINKA......pomorskie (27.06.2013)
Paulina1986........4...........26lat.......FASOLINKA......wielkopolska (2.08.2013)
plemniczka...........3...........28lat.......FASOLINKA......śląskie (3.08.2013)
gadgeta.............13...........32lata.....FASOLINKA......kuj-pom. (4.08.2013)
Mona....................5...........29lat......FASOLINKA......malopolska
Mamuśka.............5...........27lat.......FASOLINKA......podkarpacki (3.08.2013)
agga84a .............1..........28 lat.......FASOLINKA......śląskie
Kasiulek215.........4...........25lat.......01.12...............małopolskie
Woseba..............12..........24lata......06.12..............południe Polski
zosia-ktosia.........5...........29lat.........15.12.............łódzkie
kopciuszek126....12.........29lat.........07.12.............łódzkie
mauysia...............3...........30lat.......09.12...............wielkopolskie
kiti.......................4...........24lata......????..............małopolskie
muzarcia.............1............30lat.......10.12...............opolskie
Fedra..................52.........28lat.......12.12...............małopolskie
Amicizia .............1.............26 lat......13.12...............małopolskie
aneczkaaa1985...29.........27lat.......14.12..............warm-mazurskie
AGA30................24.........30lat.......15.12...............opolskie
Libra...................2...........30lat.......15.12................łódzkie
gocha04..............6...........27lat.......16.12................mazowieckie
Dora....................1...........30lat.......17.12................pomorskie
klamka................4...........35lat........17.12................mazowieckie
Beata..................4...........28lat.......19.12................mazowieckie
Natusia...............2..........27lat.........24.12................kuj-pom
anna_w................8...........30lat.......24.12................lubelskie
Malvinka..............3..........25lat.........25.12.............dolnośląskie
Mała29..............88...........29lat.......27.12................Wielka Brytania
Sandraa..............7...........22lata.......02.01..............wielkopolska
Rucia ................14..........26lat.......02.01...............mazowieckie