Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Nie zwiał, ale po 2 latach zostawiłam go w pizdu, odebrałam mu prawa rodzicielskie bo i tak mu wszystko zwisało, po 2 miesiącach poznałam mojego męża, 4 lata później wzieliśmy ślub, i zaraz po ślubie zaadoptował moją córkę :-)

Rucia to świetnie z znalazlaś tak szybko odpowiedzialnego człowieka
    życzę wszystkiego najlepszego i oczywiście aby Twój M doczekał sie też rodzonej pociechy

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2012, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    gadgeta wrote:
    wosebus.... ale ci sie prezent na mikolaja szykuje hehe

zosiu czyli moja wczorajsza propozycja z forum nieaktualna skoro juz zamowilas testy owu...?

hej Gadgetko:)to ja juz kciuki trzymam za Ciebie i Twoją fasolke zeby wszystko było dobrze:)
    a co do mojego prezentu..to pewnie bedzie spóźniony okres z racji tego ze biore magnez..to mi wydłuzy faze lutealną jak to miało miejsce u Zosi:)

hehe ludz sie ludz kochana....
    taaaa.... to wszystko przez magnez... :P

beatko- a moze ten okres to wcale nie przyjdzie co...? :)

Woseba, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2012, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:
    Woseba wrote:
    gadgeta wrote:

zosiu czyli moja wczorajsza propozycja z forum nieaktualna skoro juz zamowilas testy owu...?

hej Gadgetko:)to ja juz kciuki trzymam za Ciebie i Twoją fasolke zeby wszystko było dobrze:)
    a co do mojego prezentu..to pewnie bedzie spóźniony okres z racji tego ze biore magnez..to mi wydłuzy faze lutealną jak to miało miejsce u Zosi:)

Zobaczysz ze nic z tego nie będzie..a do tego FF mi wskazał owu 16 dc wiec według tamtego termin @ mam za 2 dni.wiec wszystko sie moze zdarzyć...

• Beata Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadgetko raczej napewno przyjdzie bo już widzę objawy takie jak w zeszłym cyklu tylko nie wiem kiedy przyjdzie bo nie mam pojęcia ile może trwać moja fl?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2012, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dora wrote:
    Ferduś nie czuj się do niczego namawiana. To poważna decyzja i każdy musi ją podjąć razem z partnerem. Ja napisałam bardziej pod kątem swoich odczuć i przemysleń. Może wynika to też z tego,że byłam kiedyś wolontariuszką w domu dziecka... i widziałam trochę..

Dora ja też byłam wolątariuszką i zawsze mówiłam że adoptuje dzidziusia a potem mająć 21 lat dowiedziałam się ze człowiek który mnie wychowywał nie był moim ojcem biologicznym a ja przez całe życie zastanawiam się dlaczego czuję się gorsza i inaczej traktowana niż mój brat... dlatego nie wiem czy dałabym radę adoptować nie chciałabym by to samo spotkało to dzieciatko bo na to by nie zasługiwało :(
    przepraszam ale nie mogę spadam...

Fedra, słoneczko ty kochane:* :*

Fedra lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebuś nie panikuj tylko jutro rób test i chwal sie wynikiem

gadgeta, a-koczek lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadgetko a lekarz nie mówił o przeciwwskazaniach do serduszkowania?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadetko trzymam za Ciebie kciuki cały czas! za Plemniczkę, Aggę i całą resztę też;)

Libra to może taka nasza uroda ta nie domykająca się szyjka? Może to i lepiej?;) a czytałaś ten fragment" Jak często występują bezowulacyjne cykle dwufazowe? U kobiet 25-letnich takie cykle występują sporadycznie. Po 30. roku życia w co trzecim cyklu dwufazowym nie ma owulacji, a po 35. roku życia już tylko co trzeci cykl jest związany z uwolnieniem zdolnej do zapłodnienia komórki jajowej. W związku z tym nie warto zbyt długo odkładać na później powiększenia rodziny" ja tez mam 30 lat i nie za wesoło jak się to czyta ... ale

"Parom małżeńskim, które stosując metodę prof. J. Rötzera starają się o poczęcie dziecka, statystycznie udaje się to w trzecim cyklu po podjęciu pierwszych prób. Dlatego w razie niepowodzenia nie należy rozpaczać i denerwować się, tylko usunąć ewentualne czynniki zaburzające płodność i cierpliwie próbować"

Beata, gadgeta, Libra lubią tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2012, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Libra błagam !!! To dopiero twój 2 cykl ! :-)

2 cykl z owu... z obserwacjami, jeżeli chodzi o starania i współżycie bez zabezpieczeń, to mój 8 cykl

• Beata Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo mój lekarz zawsze mówił na pół gwizdka* heheh a potem wogóle zabronił, ale nie do końca go słuchałam

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Gadetko trzymam za Ciebie kciuki cały czas! za Plemniczkę, Aggę i całą resztę też;)

Libra to może taka nasza uroda ta nie domykająca się szyjka? Może to i lepiej?;) a czytałaś ten fragment" Jak często występują bezowulacyjne cykle dwufazowe? U kobiet 25-letnich takie cykle występują sporadycznie. Po 30. roku życia w co trzecim cyklu dwufazowym nie ma owulacji, a po 35. roku życia już tylko co trzeci cykl jest związany z uwolnieniem zdolnej do zapłodnienia komórki jajowej. W związku z tym nie warto zbyt długo odkładać na później powiększenia rodziny" ja tez mam 30 lat i nie za wesoło jak się to czyta ... ale

"Parom małżeńskim, które stosując metodę prof. J. Rötzera starają się o poczęcie dziecka, statystycznie udaje się to w trzecim cyklu po podjęciu pierwszych prób. Dlatego w razie niepowodzenia nie należy rozpaczać i denerwować się, tylko usunąć ewentualne czynniki zaburzające płodność i cierpliwie próbować"

no to jest nadzieja że jak nie w tym to w kolejnym :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • matylda Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2012, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Matylda a możesz powiedzieć jakie dawki tej witaminy C i E ??

Sprawdze dzis w domu jakie dawki bierze i dam wam znac.

Matylda
  • Dora Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Fedra wrote:
    Dora wrote:
    Ferduś nie czuj się do niczego namawiana. To poważna decyzja i każdy musi ją podjąć razem z partnerem. Ja napisałam bardziej pod kątem swoich odczuć i przemysleń. Może wynika to też z tego,że byłam kiedyś wolontariuszką w domu dziecka... i widziałam trochę..

Dora ja też byłam wolątariuszką i zawsze mówiłam że adoptuje dzidziusia a potem mająć 21 lat dowiedziałam się ze człowiek który mnie wychowywał nie był moim ojcem biologicznym a ja przez całe życie zastanawiam się dlaczego czuję się gorsza i inaczej traktowana niż mój brat... dlatego nie wiem czy dałabym radę adoptować nie chciałabym by to samo spotkało to dzieciatko bo na to by nie zasługiwało :(
    przepraszam ale nie mogę spadam...

Fedra, słoneczko ty kochane:* :*

Ferduś mam nadzieję,że Cię niczym nie uraziłam, bo nie taki był moj cel kochana.

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2012, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki...dziękuję za miłe słowa i krzepiące odpowiedzi..wpadłam poczytać i zmykam powoli...dalej pracować. Wiatam wszystkie dziewczynki, które wpadły tu po moim wyjściu...buziam i spadam...gadgetka trzymam kciuki trzymam...będzie dobrze...wiecie co z Sandrą...taka cisza...Klamka też wypoczywa bidulka chyba...martwię się trochę...

gadgeta lubi tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda będę Ci wdzięczna, bo kupiłam już mojemu Salfazin, a tam już jest trochę wit.E i C więc nie chciałabym przedobrzyć. Moj m. ma trochę nadwagi i pracę siedzącą więc chcę go wspomóc:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2012, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    gadgeta wrote:
    Woseba wrote:
    gadgeta wrote:

Zobaczysz ze nic z tego nie będzie..a do tego FF mi wskazał owu 16 dc wiec według tamtego termin @ mam za 2 dni.wiec wszystko sie moze zdarzyć...

wosebus...dokladnie tak jak piszesz.... WSZYSTKO MOZE SIE ZDARZYC...
    testuj testuj...

beatka Twoja fl ma na razie 4 dni wiec spokojnie jeszcze jakis tydzien przed toba albo i dluzej
    poza tym ladnie ci sie tempka w gorze utrzymuje... to dobry znak...

a co p/wskazan do serduszkowania to nic nie uslyszalam.... mam twarda zamknieta szyjke macicy i zadnych plamien czy krwawien-wiec raczej mi to nie zaszkodzi. ginka nawet mowila ze raz na jakis czas to nawet wskazane zeby partner nie poczul sie odtracony...

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO TAK ALE NIBY @ mam miec dopiero za 2 tyg możliwe zebym miała taką długą fl?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2012, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedrus- <3 <3 <3 dla ciebie...

Fedra lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam za te capsy w pracy tak muszę pisać i ciągle zapominam przestawiac

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2012, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beciu- podobno fl moze miec nawet do 17 dni...
    no chyba ze mialas w tym cyklu owu wyjatkowo szybko i dlatego wydaje sie ze twoja fl bedzie taka dluga

‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ