X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam ale nie nadrobię tego co naskrobałyście w weekend

u mnie weekend szybko minął trochę remontu (bo sąsiadów zalaliśmy)trochę sprzatania no i wczoraj męczące zakupy do późna

czy jakieś dopre wieści? jakiś pozytywny test się zdarzył?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazurciu patrzyłaś?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarcia jak pieprzesz makarony? Bo ja ze swoimi jeszcze nic nie robiłam :( nie mam pojęcia jak je uprać, żeby się nie poplątały.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też muszę się zastanowić, gdzie choinkę postawić:/ i po remoncie nie mam jeszcze firanek w salonie... i obawiam się,że na wigilię to już nie zdążę uszyć;)
    witaj Beatko:) a co tam u Ciebie?

Beata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata o której godzinie robisz testy owu?

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazurciu to Ty mnie zaprosiłaś dobrze poznaje jesteś Kasia?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarciu, weekend minął spokojnie, tylko młody trochę przeziębiony i trzeba go faszerować lekarstwami. "Na szczęście" to jest mały lekoman i nie ma nic przeciwko łykaniu prochów ;)

Obliczałam sobie właśnie i wychodzi na to, że czas płodny kończy się u mnie tuż przed świętami, z czego się bardzo cieszę, bo na święta wyjeżdżamy i nie byłoby za bardzo jak serduchować (no chyba że wszystko mi się opóźni ;) ).

Muzarciu, szacun, że tak sprzątasz... Ja mam awersję do sprzątania, a szczególnie mycia okien, bo mieszkamy przy dużej ulicy i już parę dni po myciu okna są znowu szare :/ Więc jestem wysoce zdemotywowana.

Beatko --> niestety na razie żadnych nowych zielonych kropek.

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Parafianki !!

Rucia spokojnie zobaczysz będzie dobrze . Pamiętam jak ja się stresowałam takimi sytuacjami . Teraz jest lżej . A co ja mam powiedzieć . Kiedy rodziła się moja pierwsza siostrzenica , moja małżeństwo się sypało. ani dziecka , ani praktycznie męża a tu bum moja siostra rodzi pierwsza wnuczkę w rodzinie . Wyobrażcie sobie jak się czułam tu problemy z M tu problemy ze zdrowiem . Przeżyłam to okropnie . Upadłam i się podniosłam i idę dalej .

Kiedyś ostatnio moja siostra ( mama dwóch córek 6 lat i 11 miesięcy ) powiedziała mi zazdroszczę Ci . Ja oczy na wierzch czego.I tu podała tak :
    1. Możesz spać ile chcesz .
    2. Możesz się bzykać kiedy chcesz .
    3. Możesz wakacje mieć całym rokiem (wyjazd).
    4. Oglądasz filmy jakie ty chcesz .
    5. Oglądasz bajki dla dorosłych .
    6. Nie musisz ciągle gotować obiadu .
    7. Możesz czytać gazety , książki dla ciebie a nie dla dzieci .
    8. Możesz krzyczeć do oporu na męża , aby potem się długo godzić w łóżku .

zosia-ktosia, muzarcia, Beata, Fedra, gadgeta lubią tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc kochane..
    u mnie 8dpo..temp po 7 dniach skoczyła, czyli progesteron dzis miał swój najwyższy poziom..
    ogólnie mam kiepski humor więc nie będe was zadręczać:)

miłego dni dziołchy

Beata lubi tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Muzarcia jak pieprzesz makarony? Bo ja ze swoimi jeszcze nic nie robiłam :( nie mam pojęcia jak je uprać, żeby się nie poplątały.

Ruciu a nie masz specjalnych worków firankowych?
    ja takie kupiłam razem z makaronami, staram sie je zwinąc i wkładam w worek i mocno zaciskam zeby się nie rozwiązał,
    prawie sie nie plączą

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peonia wrote:
    Witam Parafianki !!

Rucia spokojnie zobaczysz będzie dobrze . Pamiętam jak ja się stresowałam takimi sytuacjami . Teraz jest lżej . A co ja mam powiedzieć . Kiedy rodziła się moja pierwsza siostrzenica , moja małżeństwo się sypało. ani dziecka , ani praktycznie męża a tu bum moja siostra rodzi pierwsza wnuczkę w rodzinie . Wyobrażcie sobie jak się czułam tu problemy z M tu problemy ze zdrowiem . Przeżyłam to okropnie . Upadłam i się podniosłam i idę dalej .

Kiedyś ostatnio moja siostra ( mama dwóch córek 6 lat i 11 miesięcy ) powiedziała mi zazdroszczę Ci . Ja oczy na wierzch czego.I tu podała tak :
    1. Możesz spać ile chcesz .
    2. Możesz się bzykać kiedy chcesz .
    3. Możesz wakacje mieć całym rokiem (wyjazd).
    4. Oglądasz filmy jakie ty chcesz .
    5. Oglądasz bajki dla dorosłych .
    6. Nie musisz ciągle gotować obiadu .
    7. Możesz czytać gazety , książki dla ciebie a nie dla dzieci .
    8. Możesz krzyczeć do oporu na męża , aby potem się długo godzić w łóżku .

Coś w tym jest :-) Moja przyjaciółka ma 3 letnią cókę właśnie i 4 miesięcznego syna, jak sama przyznała całkowite uziemienie, jedno płacze przez drugiego, chorują, nie śpi po nocach, a Ja się wysypiam bo moja córka jest już samodzielna i nie potrzebuję do niej wstawać, jak mam ochotę to pójdę na imprezę, pojadę na wakacje, zrobię na co mam ochotę i całkowicie z tego korzystam dopóki nie ma maleństwa w domu! :-)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie testuję najbliżej po nowym roku . Wiecie co tak sobie liczę i myślę żę prace serduszkowe mam przed świętami,ot za tydzień . Może Będzie ta magia świąt dla korzystna .
    Choinkę ubieramy przed świętami . Ona zostaje sama na święta bo jedziemy na mazury .

mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś je mam tylko kurczę trzeba ich poszuakć :-)

• Beata Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    ja też muszę się zastanowić, gdzie choinkę postawić:/ i po remoncie nie mam jeszcze firanek w salonie... i obawiam się,że na wigilię to już nie zdążę uszyć;)
    witaj Beatko:) a co tam u Ciebie?

a ja własnie muszę skrócić moje firanki,bo stwierdziłam że nie ma sensu kupowac 3 kompl. firanek bo i tak ciągle dwie w szafie muszą leżec, więc skrócę jedne a nowe kupię jak mi się te znudzą

kochana u mnie to paranoja... wiem że mam marne szanse w tym cyklu ale mam już ciąze urojoną, odczuwam wszystkie objawy hehehe choć to nie m0ożliwe w tak krótkim czasie, a po drugie pewnie zawsze takie objawy miałam przed @ ale ich nie notowałam

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla wiadomości to testy owulacyjne robi się najlepiej o godzinie 17stej, wtedy jest największe stężenie hormonu, i trzeba na 2 godziny przed ograniczyć napoje. Ja testy kupuję na allegro 30 sztuk testów owu + 5 testów ciązowych chyba za 30 zł? W aptece jest to zupełnie nie opłacalne, gdyż 5 testów owu kosztuje ok. 40 zł.

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Muzarciu, weekend minął spokojnie, tylko młody trochę przeziębiony i trzeba go faszerować lekarstwami. "Na szczęście" to jest mały lekoman i nie ma nic przeciwko łykaniu prochów ;)

Obliczałam sobie właśnie i wychodzi na to, że czas płodny kończy się u mnie tuż przed świętami, z czego się bardzo cieszę, bo na święta wyjeżdżamy i nie byłoby za bardzo jak serduchować (no chyba że wszystko mi się opóźni ;) ).

Muzarciu, szacun, że tak sprzątasz... Ja mam awersję do sprzątania, a szczególnie mycia okien, bo mieszkamy przy dużej ulicy i już parę dni po myciu okna są znowu szare :/ Więc jestem wysoce zdemotywowana.

Beatko --> niestety na razie żadnych nowych zielonych kropek.

kochana u mnie to samo z oknami po paru dniach nie widać mojej pracy :(
    kuruj synka, moja Oliwka też sie przeziebiła na piątkowej wycieczce ale ona nie lubi łykać nic wiec podaję jej fervex, mam nadzieję ze przejdzie

szkoda że nie przybyło nam żadne szczęście

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Beata o której godzinie robisz testy owu?

no niestety przeważnie wieczorem bo myślałam z enie ma to znaczenia przy mokroskopie

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja okien w tym roku nie myję, i tak nas nie ma na święta, więc poczekam z myciem do wiosny :-) może tylko je przetrę od wewnątrz.

• Beata Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Tak dla wiadomości to testy owulacyjne robi się najlepiej o godzinie 17stej, wtedy jest największe stężenie hormonu, i trzeba na 2 godziny przed ograniczyć napoje. Ja testy kupuję na allegro 30 sztuk testów owu + 5 testów ciązowych chyba za 30 zł? W aptece jest to zupełnie nie opłacalne, gdyż 5 testów owu kosztuje ok. 40 zł.

Ruciu ale ja mam mikroskop owulacyjny taki na ślinę albo śluz i starałam się godzinę nie jeśc

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki:)
    Ale szaro u mnie, chyba będzie zaraz snieg sypać:)
    U mnie już jest malutka choineczka i na tym poprzestaniemy:)

Fedra lubi tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ