X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2012, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedrus i Mauysiu.. rozczarowanie zawsze jakoś tam boli... normalne

ale jak juz wiem na czym stoje to działam dalej. u mnie nie da się nawet co 2 dzień serduszkowac bo M na noc do roboty czasem chodzi... a rano to za mało czasu przed moja pracą..

ale może jakos sie uda..

a to ovu.. cóż tez musze bardziej instynktownie patrzeć a nie ślepo jak gapa w gnat..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2012, 11:02

mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2012, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Rucia wrote:
    AGA 30 wrote:
    Rucia a u mnie ani z nyłym ani z tym nic nie wychodzi!!! Fakt mój były miał mało i leniwe wojsko ale teraz nadal nic!!!
    a mój lekarz powiedział że mam dać sobie spokój z tym wrogim śluzem!!
    Jeśli chlemidii nie mam to dobrze jest!!

U mnie podejrzewano wrogi śluz, ale na badanie nie poszłam olałam to, i szczerze powiedziawszy nie wiele wiem na ten temat.

Rucia a robiłaś badania na tą chlemidie????

warto zrobic badanie w kierunku chlamydii próbkę do badania pobiera się jak przy cytologii więc można te dwa badania razem połączyć a warto zrobić to badanie :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu, myślałam,że nigdy sobie nie pójdzie - znaczy Szef ;)

Zosiu, wybacz kochana,ale najpierw przeoczyłam ten Twój wpis z odpowiedzią od Twojej Mamusi (za co bardzo przepraszam za przeoczenie) i dziękuję jej bardzo...i niestety muszę przyznać się,że w międzyczasie rozmawiałam z Nim i okazało się,że On wcale nie ma umowy zlecenie a umowę o dzieło i podobno to zmienia postać rzeczy bo od tego płatnik nie opłaca składek...podobno,nie wiem...Fedra nasz Wódz oczywiście wiedział,że Damian zrezygnował z działalności...tak czy inaczej wybaczcie , że zawracałam głowę i baaardzo dziękuję Mamusi Zosi za informacje:)

co do tematu wyznaczania owulacji przez ovu, to ja w tym temacie jestem jak dziecko we mgle, więc niestety nie wiem nic...liczę,że drugi (I OSTATNI)cykl starań rozjaśni mi coś ;)
    Dziś chyba przyszedł mi termometr (mama odebrała jakąś małą przesyłkę) i zamierzam od jutro zacząć pomiary (chociaż akurat zejdzie się to z pobytem w Szpitalu :/ ) i myślę,czy nie zmodyfikuję proporcjonalnie dotychczasowych (z tego cyklu) pomiarów - tzn myślę,że jak rano zmierzę jednym i drugim to wyjdzie różnica, co :) ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Fedrus i Mauysiu.. rozczarowanie zawsze jakoś tam boli... normalne

ale jak juz wiem na czym stoje to działam dalej. u mnie nie da się nawet co 2 dzień serduszkowac bo M na noc do roboty czasem chodzi... a rano to za mało czasu przed moja pracą..

ale może jakos sie uda..

a to ovu.. cóż tez musze bardziej instynktownie patrzeć a nie ślepo jak gapa w gnat..

Ja kiedyś wieczorem mówię do M, że musimy dziś serduszkować i on - OK,obudź mnie jak Mały pójdzie spać (Duży zasypia znacznie szybciej niż Mały) no i jak tak długo usypiałam małego,że sama zasnęłam...obudziłąm się o 4 wkurwiona jak osa - bo zmarnowaliśmy jedną szansę a wieczorem miał mieć popijawę w pracy z okazji urodzin Szefa więc obudziłam Go zjebałam jak psa i poszłam spać dalej...a On poszedł do małego pokoju, rozebrał łóżko i zaprosił mnie tam....i efekt taki,że serduszkowanie było w końcu, hehehe

Fedra, zosia-ktosia, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ŚLEDZIKI gotowe dziewczynki!!! ciekawe czy będą smakować mojemu M!!!
    Freda popieram twoje zdanie o chlemidii!!!;-)

Fedra lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2012, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Jezuuu, myślałam,że nigdy sobie nie pójdzie - znaczy Szef ;)

Zosiu, wybacz kochana,ale najpierw przeoczyłam ten Twój wpis z odpowiedzią od Twojej Mamusi (za co bardzo przepraszam za przeoczenie) i dziękuję jej bardzo...i niestety muszę przyznać się,że w międzyczasie rozmawiałam z Nim i okazało się,że On wcale nie ma umowy zlecenie a umowę o dzieło i podobno to zmienia postać rzeczy bo od tego płatnik nie opłaca składek...podobno,nie wiem...Fedra nasz Wódz oczywiście wiedział,że Damian zrezygnował z działalności...tak czy inaczej wybaczcie , że zawracałam głowę i baaardzo dziękuję Mamusi Zosi za informacje:)

co do tematu wyznaczania owulacji przez ovu, to ja w tym temacie jestem jak dziecko we mgle, więc niestety nie wiem nic...liczę,że drugi (I OSTATNI)cykl starań rozjaśni mi coś ;)
    Dziś chyba przyszedł mi termometr (mama odebrała jakąś małą przesyłkę) i zamierzam od jutro zacząć pomiary (chociaż akurat zejdzie się to z pobytem w Szpitalu :/ ) i myślę,czy nie zmodyfikuję proporcjonalnie dotychczasowych (z tego cyklu) pomiarów - tzn myślę,że jak rano zmierzę jednym i drugim to wyjdzie różnica, co :) ?

no w sumie to mnie trochę zdziwiło bo ja umowy zlecenie podpisywałam tylko ze studentami bo oni mieli ubezp z uczelni a na innych rzeczach im nie zależało z nie studiującymi były umowy o dzieło... tak więc Twój szef to dobrze poinformowany jest i wie co robi ;)
    co do wyznaczania owu przez ovu to nie wiem jak to jest jeśli przyjdzie jutro @ to znaczy ze się nie pomylili ;) chociaż na moje oko @ powinna przyjść dzisiaj więc czekamy :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2012, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak zmierzysz jednym to np wyjdzie 36.6 - bo 1 miejsce po przecinku
    a drugim może wyjśc 36,69 bo 2 miejsca..

nic nie modyfikuj tylko zacznij wpisywanie temp już tym nowym i w notqatce sobie napisz że zmieniłaś termometr

• Fedra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2012, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    I ŚLEDZIKI gotowe dziewczynki!!! ciekawe czy będą smakować mojemu M!!!
    Freda popieram twoje zdanie o chlemidii!!!;-)

ja już chyba zrobiłam wszystkie badania a wiem że tą w kierunku chlamydii powinno się zrobić przed zajciem w ciąże :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mojego Szefa, to ja wielokrotnie musiałam swego czasu wytykać Mu niewiedzę w sprawach kadrowych (że tak powiem),ale tu akurat miał rację - na początku naszej współpracy kilka miesięcy walczyłam by mieć wypłatę na konto, bo jego pożal się boże kadrowe miały z tym mega problem :)...A tym razem zawinił Damian zwykle nazywając (w naszych rozmowach) tę jego umowę - umową zleceniem a nie umową o dzieło i tak się wszystko już potoczyło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:

nic nie modyfikuj tylko zacznij wpisywanie temp już tym nowym i w notqatce sobie napisz że zmieniłaś termometr

Może i racja...baaaa na pewno racja :) Zresztą teraz to dopiero 3 dni tego cyklu za mną,to może nie będzie tak wielkiego wpływu,co :) ? Ostatni cykl w ogóle zaczęłam w połowie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam wszystkie badania za soba!!!więc teraz czekać aż coś się wykluje wkońcu!!

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2012, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    zosia-ktosia wrote:

Może i racja...baaaa na pewno racja :) Zresztą teraz to dopiero 3 dni tego cyklu za mną,to może nie będzie tak wielkiego wpływu,co :) ? Ostatni cykl w ogóle zaczęłam w połowie ;)

spoko nie strasuj sie kochana:) mierz teraz tym nowym i bedzie ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczynki tym śledziowym akcentem zakończyłam następny cykl!!!
    I przyszła @ do mnie ;-( eh trudno!!!!!!!
    do boju od dziś wszystko na nowo!!!

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2012, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

ach te podłe śledzie... to ja nie robię ich w najbliższych dniach:)

u mnie więcej śluzu nie ma, ale wiem że będzie.. więc najwyżej jutro zacznę @

• mauysia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2012, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

Na pewno następny będzie już czytelniejszy i łatwiejszy w interpretacji :)
    No i możesz się zaktualizować w tabelce.
    Sama muszę w tabelkę spojrzeć i zobaczyć, kto jest na tapecie...

A propos dziewczyn, których dawno nie było: no ciekawe, co tam u Woseby, Belli, gadgetki, plemniczki, aggi i innych...

Co do Belli - przeczytałam na wątku ciążowym, że jej krwiak się wchłonął, a młody rusza już rąsiami/nóziami na USG, więc jest dobrze :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2012, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba przeżywa kolejna porażkę... nie chce tu wchodzic póki co..
    reszty dziewczyn nie wiem..
    a o Belli nie wiedzialam ale się ciesze że już wszystko z nia w porządku:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znów popracowane...kurcze no ostatnio jak nie mam baa nad sobą (czytaj: Szefa w pobliżu) to już prawie nic nie robię....dziś albo z Wami gadam, albo wydzwaniam gdzieś - gorąca linia z Damianem, do Szpitala do Łodzi o jutro, do innego specjalisty dla Starego i mojej Mamy...no i jeszcze te dwie dzisiejsze paczki...no nie da się pracować w takich warunkach ;)
    I jeszcze musiałam zapłacić za kosmetyki właśnie, kurcze stanowczo za bardzo zaszalałam w tym miesiącu...a jako,że większość dla mojego Pana, to niech Mu będzie,że to już na gwiazdkę...i tylko ta piżamka będzie dodatkowo ;) Nie jakaś super niespodzianka..ale my z tych praktycznych :)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 790 jest tabelka, Mauysiu

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie tam wpiszcie na 12 stycznia na @ dziewczyny!!
    Ja wieczorem testy na alegro zamówie sobie i odrazu nowy termometr co lepiej mierzy!!! no i do dzieła potem!!!
    Ide wiesiołka sobie łyknąc na plodny śluz!!!
    Wiedziałam ze dziś się to skończy!!!;-(
    Ale nadzieja nie umiera!!

Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa............1...........24lata.....FASOLINKA......Lubelskie (2.07.2013)
    she.......................6...........35lat......FASOLINKA......pomorskie (27.06.2013)
    Paulina1986........4...........26lat.......FASOLINKA......wielkopolska (2.08.2013)
    plemniczka...........3...........28lat.......FASOLINKA......śląskie (3.08.2013)
    gadgeta.............13...........32lata.....FASOLINKA......kuj-pom. (4.08.2013)
    Mona....................5...........29lat......FASOLINKA......malopolska
    Mamuśka.............5...........27lat.......FASOLINKA......podkarpacki (3.08.2013)
    agga84a .............1..........28 lat.......FASOLINKA......śląskie
    kiti.......................4...........24lata......????..............małopolskie
    muzarcia.............1............30lat.......10.12...............opolskie
    Fedra..................52.........28lat.......12.12...............małopolskie
    aneczkaaa1985...29.........27lat.......14.12..............warm-mazurskie
    zosia-ktosia.........5...........29lat.......15.12.............łódzkie
    Libra...................2...........30lat.......15.12................łódzkie
    gocha04..............6...........27lat.......16.12................mazowieckie
    Dora....................1...........30lat.......17.12................pomorskie
    klamka................4...........35lat........17.12................mazowieckie
    Beata..................4...........28lat.......19.12................mazowieckie
    Mała29..............88...........29lat.......21.12................Wielka Brytania
    Natusia...............2..........27lat.........24.12................kuj-pom
    anna_w................8...........30lat.......24.12................lubelskie
    Malvinka..............3..........25lat.........25.12.............dolnośląskie
    Sandraa..............7...........22lata.......02.01..............wielkopolska
    Rucia ................14..........26lat.......02.01...............mazowieckie
    mauysia...............4...........31lat.......04.01...............wielkopolskie
    Amicizia .............2.............26 lat......05.01...............małopolskie
    Woseba..............13..........24lata......06.01..............południe Polski
    Shagga_80..........2...........32lat........06.01............łódzkie
    Kasiulek215.........5...........25lat.............??.............małopolskie
    Kopciuszek126......13...........29lat.......06.01.............łódzkie
    AGA30................25.........30lat.......12.01...............opolskie

‹‹ 786 787 788 789 790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ