plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
mindusia wrote:Fredra coś trzeba robić, prania się trochę nagromadziło to zaraz pójdę uruchomię pralkę tylko wpierw coś zjem. Nie chce mi się w ogóle przebierać dzisiaj z pidżamy. Chyba cały dzień dzisiaj w niej przechodzę.
A co mi tam i tak się dzisiaj nigdzie nie wybieram. ;p cały dzień w domu.
Moze coś do mojego angielskiego zajrzę dzisiaj.
no włąśnie trzeba coś robić więc ja idę spać
a w piżamie tez chodze cały czas nawet jak z psem szłam na dwór to tylko spodnie naciagnęłam kurtkę włożyłam i poszłammindusia lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dora wrote:a ta mieszanka labradora i pudla nazywa się labradoodle
http://dogtrainclub.wordpress.com/2010/08/08/potty-train-your-labradoodle/
fajny kudłacz
no dokładnie raz że jest droga to bardzo ciężko ją zdobyć samemmu mieszanki nie polecam tworzyć najlepsza chodowla i chyba jedyna jest w australii...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
mindusia wrote:ja słyszałam że yorki są też podobno antyalergiczne, ale nie wiem ile w tym prawdy. Strasznie podobają mi się yorki. Śliczne pieski
co do yorków mam niestety jedną jedyną opinie że są wredne i bez urazy ale niestety jako psiarz mam kontakt z różnymi psami i rasami a to że są wredne często mówią o nich sami właściciele i o dziwo wymaga więcej czasu i opieki niż np labrador17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Ferda mam nadzieję,ze te flaty staną sie kiedyś takie popularne jak labradorki teraz, bo mi na prawdę podoba się ten piesek:) ma w sobie tyle gracji i dostojności. Oby się tylko znów nie skończyło na owczarku niemieckim- bo jak to mówią stara miłość nie rdzewiwje. Jak widzę takiego psa http://gdynia.olx.pl/owczarki-owczarek-niemiecki-dlugowlosy-z-rodowodem-potezne-iid-52907076 to miękną mi kolana i już widzę oczyma wyobraźni jak biegnie przy moim rowerze naszą ścieżką zdrowia;)
albo co lepsze idzie koło wózka i odstrasza wszystkie baby co nachylaja sie nad dzieckiem, piszczą, dotykaja itd.
muszę teraz wyjść, bedę póżniejWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2012, 10:03
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Fedra wrote:mindusia wrote:ja słyszałam że yorki są też podobno antyalergiczne, ale nie wiem ile w tym prawdy. Strasznie podobają mi się yorki. Śliczne pieski
co do yorków mam niestety jedną jedyną opinie że są wredne i bez urazy ale niestety jako psiarz mam kontakt z różnymi psami i rasami a to że są wredne często mówią o nich sami właściciele i o dziwo wymaga więcej czasu i opieki niż np labrador
ja tam się nie znam. Nie bede się kłócić z osobą pod tym kątem doświadczoną. Moja kuzynka ma labradora. bardzo miłe i przyjazne psy. Nie raz jak do niej przyjeżdżałam to tulił się do mnie i chciał lizać. Bawiłyby się tylko te psy heh. Bardzo żywiołowe psy. Śliczne są jak są malutkie. Są wtedy do wycałowania -
Libra wrote:ja bym chciała labladora... me marzenie... piękny piesek:)
labradory są kochane ale naprawdę trzeba uważać skad się psa bierze i po jakich rodzicach, bo można się na prawdę przejechać. Koleżanka ma labradora który ma nieźle skrzywioną psychikę i to tak że oni sami się go boją no poprostu pies żądzi a z wyglądu powiedziałabym że przypomina labradora
więc biorąc pieska naprawdę trzeba bardzo przemyśleć sprawę i bardzo uwarzać
chociaż ja ostatnio proponuję adopcję psów starszych bo one naprawdę są kochane a ich miłość do swojego człoweika jest przeogromnabo trzeba sobie zdawać sprawe z tego że dla szczeniaka trzeba mieć czas tak około 6 miesięc żeby go dobrze wychować i ułożyć
Libra lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Dora wrote:Ferda mam nadzieję,ze te flaty staną sie kiedyś takie popularne jak labradorki teraz, bo mi na prawdę podoba się ten piesek:) ma w sobie tyle gracji i dostojności. Oby się tylko znów nie skończyło na owczarku niemieckim- bo jak to mówią stara miłość nie rdzewiwje. Jak widzę takiego psa http://gdynia.olx.pl/owczarki-owczarek-niemiecki-dlugowlosy-z-rodowodem-potezne-iid-52907076 to miękną mi kolana i już widzę oczyma wyobraźni jak biegnie przy moim rowerze naszą ścieżką zdrowia;)
albo co lepsze idzie koło wózka i odstrasza wszystkie baby co nachylaja sie nad dzieckiem, piszczą, dotykaja itd.
muszę teraz wyjść, bedę póżniej
masz rację flaty są piękne ale myślę ze powoli ludzie zaczną sie do nich przekonywać
Nasza czekolada była jedyna na osiedlu jak nie w mieście teraz pojawiły się jeszcze 3 ale juz nie takie ładne17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
mindusia wrote:Fedra wrote:mindusia wrote:ja słyszałam że yorki są też podobno antyalergiczne, ale nie wiem ile w tym prawdy. Strasznie podobają mi się yorki. Śliczne pieski
co do yorków mam niestety jedną jedyną opinie że są wredne i bez urazy ale niestety jako psiarz mam kontakt z różnymi psami i rasami a to że są wredne często mówią o nich sami właściciele i o dziwo wymaga więcej czasu i opieki niż np labrador
ja tam się nie znam. Nie bede się kłócić z osobą pod tym kątem doświadczoną. Moja kuzynka ma labradora. bardzo miłe i przyjazne psy. Nie raz jak do niej przyjeżdżałam to tulił się do mnie i chciał lizać. Bawiłyby się tylko te psy heh. Bardzo żywiołowe psy. Śliczne są jak są malutkie. Są wtedy do wycałowania
he he he ja nie doświadczona ale jak słysze nażekania właścicieli to o zgrozo i jeszcze słysze że wzieli takiego pieska tylko dlatego bo był mały ehh prawda jest taka że człowiek z każdego psa jest w stanie zrobić potwora i to jest bardzo przykre
a co labków wszystko zalezy od ich temperamentu mój np jak jest na psacerze 1,5 godzinny w lesie z innymi psami gdzie szaleje na całego to później śpi cały dzień najlepiej gdzieś blisko mnie i wieczorem znowu 1.5 godzinne szaleństwa na dworze
ja do mojego ostatnio powiedziałam "kolego ty się nie zapominasz czasem wazysz już 37 kg" cholernik wlazł mi na kolana chciał cały ale zmieścił się tylko łeb i łapki takie to przytulakiLibra lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Ja tam lubię czytać o psach
Sami byśmy bardzo chcieli mieć, ale powstrzymuje nas fakt, że pracujemy na pełen etat, poza tym mieszkamy w bloku w małym mieszkanku... Teoretycznie dobry byłby jakiś mały kanapowiec, ale my lubimy labki, goldenki, bernardynki - większe kalibry. Więc na psa zdecydujemy się pewnie dopiero gdy synio (albo i jego potencjalne rodzeństwo
) będzie na tyle duży, żeby wychodzić z nim po szkole
Fedra lubi tę wiadomość
-
mayusia ja mam psa już 3 lata. Wzięłam ze schroniska, taki odmieniec był bo leżał w ogóle gdzie indziej nie z psami. Nie moge uwierzyć że to już 3 lata jak go mamy. Skubany ostatnio się wycwanił i sobie łapą wszystkie drzwi w domu otwiera. jak są goście to go zamykamy bo troche dziki i szczeka na każdego goście się go boją. TO i tak skubany sam sobie te drzwi otworzy.
Co do spracerów to z tym jest rzeczywiście problem. My zmężem z reguły wyprowadzamy go na noc. Tak to chodzi z nim mój tato
Fredra to kawał psa mozna powiedzieć. Mojej kuzynki labrador pewnie będzie ważyć pdobnie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymuzarcia wrote:Ja też lubię czytać o psach...baaaardzo....tylko nie lubię czytać o zwierzęcych tragediach, dramatach...och straszne...
o rany... na samą myśl o tragediach zcierpła mi skóra...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2012, 10:59
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczynki!
Wpadłam się tylko przywitaćRzadko tu zaglądam znowu, ale nadal trzymam kciuki
Ciężko mi Was śledzić przy takiej ilości wspisów, które produkujecie
Mi dzisiaj tempka skoczyła, wszystko wskazuje na owulacjęCo prawda przeziębiona jestem, ale mam nadzieję, że mocno mi to temperatury nie zaburzyło
W każdym razie serduszkujemy intensywnie
Całe szczęście uwielbiamy się z M. na tyle, że nam się to serduszkowanie nie nudzi
Pozdrawiam Was!zosia-ktosia, Fedra lubią tę wiadomość