X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    Fredra coś trzeba robić, prania się trochę nagromadziło to zaraz pójdę uruchomię pralkę tylko wpierw coś zjem. Nie chce mi się w ogóle przebierać dzisiaj z pidżamy. Chyba cały dzień dzisiaj w niej przechodzę.
    A co mi tam i tak się dzisiaj nigdzie nie wybieram. ;p cały dzień w domu.
    Moze coś do mojego angielskiego zajrzę dzisiaj.

no włąśnie trzeba coś robić więc ja idę spać :P
    a w piżamie tez chodze cały czas nawet jak z psem szłam na dwór to tylko spodnie naciagnęłam kurtkę włożyłam i poszłam :)

mindusia lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    a ta mieszanka labradora i pudla nazywa się labradoodle :)

http://dogtrainclub.wordpress.com/2010/08/08/potty-train-your-labradoodle/
    fajny kudłacz

no dokładnie raz że jest droga to bardzo ciężko ją zdobyć samemmu mieszanki nie polecam tworzyć najlepsza chodowla i chyba jedyna jest w australii...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    ja słyszałam że yorki są też podobno antyalergiczne, ale nie wiem ile w tym prawdy. Strasznie podobają mi się yorki. Śliczne pieski :)

co do yorków mam niestety jedną jedyną opinie że są wredne i bez urazy ale niestety jako psiarz mam kontakt z różnymi psami i rasami a to że są wredne często mówią o nich sami właściciele i o dziwo wymaga więcej czasu i opieki niż np labrador ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide zrobić sobie jakies kromki. Ide, ide i zebrać się nie mogę.
    Potem jeszcze zajrze :D

Fedra lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciała labladora... me marzenie... piękny piesek:)

• Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam iśc spać ale tak to jest gdy jest temat psów :)
    ale muszę was niestety opuścić zajrze później :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Dora Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ferda mam nadzieję,ze te flaty staną sie kiedyś takie popularne jak labradorki teraz, bo mi na prawdę podoba się ten piesek:) ma w sobie tyle gracji i dostojności. Oby się tylko znów nie skończyło na owczarku niemieckim- bo jak to mówią stara miłość nie rdzewiwje. Jak widzę takiego psa http://gdynia.olx.pl/owczarki-owczarek-niemiecki-dlugowlosy-z-rodowodem-potezne-iid-52907076 to miękną mi kolana i już widzę oczyma wyobraźni jak biegnie przy moim rowerze naszą ścieżką zdrowia;)
    albo co lepsze idzie koło wózka i odstrasza wszystkie baby co nachylaja sie nad dzieckiem, piszczą, dotykaja itd.:)
    muszę teraz wyjść, bedę póżniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2012, 10:03

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    mindusia wrote:
    ja słyszałam że yorki są też podobno antyalergiczne, ale nie wiem ile w tym prawdy. Strasznie podobają mi się yorki. Śliczne pieski :)

co do yorków mam niestety jedną jedyną opinie że są wredne i bez urazy ale niestety jako psiarz mam kontakt z różnymi psami i rasami a to że są wredne często mówią o nich sami właściciele i o dziwo wymaga więcej czasu i opieki niż np labrador ;)

ja tam się nie znam. Nie bede się kłócić z osobą pod tym kątem doświadczoną. Moja kuzynka ma labradora. bardzo miłe i przyjazne psy. Nie raz jak do niej przyjeżdżałam to tulił się do mnie i chciał lizać. Bawiłyby się tylko te psy heh. Bardzo żywiołowe psy. Śliczne są jak są malutkie. Są wtedy do wycałowania :)

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    ja bym chciała labladora... me marzenie... piękny piesek:)

labradory są kochane ale naprawdę trzeba uważać skad się psa bierze i po jakich rodzicach, bo można się na prawdę przejechać. Koleżanka ma labradora który ma nieźle skrzywioną psychikę i to tak że oni sami się go boją no poprostu pies żądzi a z wyglądu powiedziałabym że przypomina labradora :/
    więc biorąc pieska naprawdę trzeba bardzo przemyśleć sprawę i bardzo uwarzać :)
    chociaż ja ostatnio proponuję adopcję psów starszych bo one naprawdę są kochane a ich miłość do swojego człoweika jest przeogromna :) bo trzeba sobie zdawać sprawe z tego że dla szczeniaka trzeba mieć czas tak około 6 miesięc żeby go dobrze wychować i ułożyć :)

Libra lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Ferda mam nadzieję,ze te flaty staną sie kiedyś takie popularne jak labradorki teraz, bo mi na prawdę podoba się ten piesek:) ma w sobie tyle gracji i dostojności. Oby się tylko znów nie skończyło na owczarku niemieckim- bo jak to mówią stara miłość nie rdzewiwje. Jak widzę takiego psa http://gdynia.olx.pl/owczarki-owczarek-niemiecki-dlugowlosy-z-rodowodem-potezne-iid-52907076 to miękną mi kolana i już widzę oczyma wyobraźni jak biegnie przy moim rowerze naszą ścieżką zdrowia;)
    albo co lepsze idzie koło wózka i odstrasza wszystkie baby co nachylaja sie nad dzieckiem, piszczą, dotykaja itd.:)
    muszę teraz wyjść, bedę póżniej

masz rację flaty są piękne ale myślę ze powoli ludzie zaczną sie do nich przekonywać :)
    Nasza czekolada była jedyna na osiedlu jak nie w mieście teraz pojawiły się jeszcze 3 ale juz nie takie ładne ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    Fedra wrote:
    mindusia wrote:

ja tam się nie znam. Nie bede się kłócić z osobą pod tym kątem doświadczoną. Moja kuzynka ma labradora. bardzo miłe i przyjazne psy. Nie raz jak do niej przyjeżdżałam to tulił się do mnie i chciał lizać. Bawiłyby się tylko te psy heh. Bardzo żywiołowe psy. Śliczne są jak są malutkie. Są wtedy do wycałowania :)

he he he ja nie doświadczona ale jak słysze nażekania właścicieli to o zgrozo i jeszcze słysze że wzieli takiego pieska tylko dlatego bo był mały ehh prawda jest taka że człowiek z każdego psa jest w stanie zrobić potwora i to jest bardzo przykre :)
    a co labków wszystko zalezy od ich temperamentu mój np jak jest na psacerze 1,5 godzinny w lesie z innymi psami gdzie szaleje na całego to później śpi cały dzień najlepiej gdzieś blisko mnie i wieczorem znowu 1.5 godzinne szaleństwa na dworze :)
    ja do mojego ostatnio powiedziałam "kolego ty się nie zapominasz czasem wazysz już 37 kg" cholernik wlazł mi na kolana chciał cały ale zmieścił się tylko łeb i łapki takie to przytulaki :)

Libra lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i teraz idę już naprawdę spać bo z forum ovu zaraz zrobie forum o psach ;)
    papatki do później :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam lubię czytać o psach :) Sami byśmy bardzo chcieli mieć, ale powstrzymuje nas fakt, że pracujemy na pełen etat, poza tym mieszkamy w bloku w małym mieszkanku... Teoretycznie dobry byłby jakiś mały kanapowiec, ale my lubimy labki, goldenki, bernardynki - większe kalibry. Więc na psa zdecydujemy się pewnie dopiero gdy synio (albo i jego potencjalne rodzeństwo ;) ) będzie na tyle duży, żeby wychodzić z nim po szkole :)

Fedra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayusia ja mam psa już 3 lata. Wzięłam ze schroniska, taki odmieniec był bo leżał w ogóle gdzie indziej nie z psami. Nie moge uwierzyć że to już 3 lata jak go mamy. Skubany ostatnio się wycwanił i sobie łapą wszystkie drzwi w domu otwiera. jak są goście to go zamykamy bo troche dziki i szczeka na każdego goście się go boją. TO i tak skubany sam sobie te drzwi otworzy.
    Co do spracerów to z tym jest rzeczywiście problem. My zmężem z reguły wyprowadzamy go na noc. Tak to chodzi z nim mój tato :)

Fredra to kawał psa mozna powiedzieć. Mojej kuzynki labrador pewnie będzie ważyć pdobnie

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2012, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię czytać o psach...baaaardzo....tylko nie lubię czytać o zwierzęcych tragediach, dramatach...och straszne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2012, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Ja też lubię czytać o psach...baaaardzo....tylko nie lubię czytać o zwierzęcych tragediach, dramatach...och straszne...

o rany... na samą myśl o tragediach zcierpła mi skóra...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2012, 10:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2012, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza sie zrobiła!!! ja zrobiłam co miałam zrobic na zakupach byłam i luz na dziś już!!!;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2012, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Ale cisza sie zrobiła!!! ja zrobiłam co miałam zrobic na zakupach byłam i luz na dziś już!!!;-)

a ja czekam jak na boskie zmiłowanie... zaraz idę po wyniki badań:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2012, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra to potem meldować co i jak!!!!;-)

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!

Wpadłam się tylko przywitać :) Rzadko tu zaglądam znowu, ale nadal trzymam kciuki ;) Ciężko mi Was śledzić przy takiej ilości wspisów, które produkujecie :P

Mi dzisiaj tempka skoczyła, wszystko wskazuje na owulację :) Co prawda przeziębiona jestem, ale mam nadzieję, że mocno mi to temperatury nie zaburzyło ;) W każdym razie serduszkujemy intensywnie :) Całe szczęście uwielbiamy się z M. na tyle, że nam się to serduszkowanie nie nudzi :P

Pozdrawiam Was!

zosia-ktosia, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ