SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • anna_w Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, zaglądam tu do Was raz na jakiś czas w i podczytuje co piszecie, dzisiaj mam jakis spokojnijeszy dzien w pracy i dobrze, w końcu weekend... Co do badań to ja sie zamierzam zapisać do endokrynologa z miom wynikiem tsh (2,451 uIU/ml).

• Dora Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra prawidłowo, to sie nazywa profilaktyka!
    Mi chyba 30 testów starczy na jakiś czas, w sumie powinno się robić do pierwszego +
    Cytologię i usg mam na szczęscie porobione. A na wysokie tsh ginka od razu zapisała mi lek.

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Mi chyba 30 testów starczy na jakiś czas, w sumie powinno się robić do pierwszego +
    Cytologię i usg mam na szczęscie porobione. A na wysokie tsh ginka od razu zapisała mi lek.

ja też usg mam za sobą, cytologia w styczniu... i wtedy pokażę moje wyniki tsh (0,77), t3 i t4... ciekawa jestem, co mi powie

• anna_w Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:

Dora, czyli z wysokim tsh nie chodziłas do endokrynologa? mi mój gin powiedział ze w przypadku tsh to powinnam isc wlasnie do edno bo on, (znaczy gin) nie pomoże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2012, 10:16

• Dora Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ja nigdzie nie chodziłam. Ginekolożka jak zobaczyła moj wynik (2,750), to powiedziała,że dla starającej się kobiety norma to:1-2 i przepisała mi Euthyrox 25 na obniżenie i kazała przyjść po 6-8 tyg. do kontroli.

anna_w lubi tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra ja tez mam plan, że jak mi wyjdą złe wyniki, to wogóle pojde tam do kierownika ze skargą i zrobię afere,że mi nie zlecono badań!

Jak sobie sama nie zrobisz badań, to nikt Ci ich nie zleci...
    ostatnio była afera, bo dziecko małe trafiło do szpitala i mu nie zlecono nawet podstawowych bad. krwii tylko odesłali to domu, a potem sie okazało,że to białaczka... to o czym my tu mówimy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2012, 10:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    mala29_ wrote:
    co tu taka cisza?

hej mała, jak się masz?
    ja jestem, ale już myślę tylko o tych moich wynikach... ja to się obawiam, że ze mną coś jest nie tak...

a ja mam się dobrze tylko jeszcze mam lekki kaszel ale przechodzi powoli. :) A tak poza tym to dziś byłam na pobraniu krwi i tez boje się wyników ale jestem dobrej myśli :). A jakie ty badania robiłaś ? Na pewno będą dobre zobaczysz :)

• Dora Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam na jakiś czas dziewczynki:)
    Libra nie martw sie o wyniki! wiem,że to czekanie tak działa,że głowa sobie wkręca różne głupoty

• kiti Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki :) ale dzisiaj u mnie wiatruje aż się nosa na pole nie chce wychylać :P

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Libra wrote:
    mala29_ wrote:
    co tu taka cisza?

hej mała, jak się masz?
    ja jestem, ale już myślę tylko o tych moich wynikach... ja to się obawiam, że ze mną coś jest nie tak...

a ja mam się dobrze tylko jeszcze mam lekki kaszel ale przechodzi powoli. :) A tak poza tym to dziś byłam na pobraniu krwi i tez boje się wyników ale jestem dobrej myśli :). A jakie ty badania robiłaś ? Na pewno będą dobre zobaczysz :)

progesteron i prolaktynę w 21dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczysz będzie dobrze mi badają teraz progesteron żeby sprawdzić czy owulacja była i w poniedziałek niby mają być już wyniki. Zadzwoni mój M. do lekarki no ba ja aż tak to się z nią nie dogadam ( bariera językowa oczywiście )i się dowie jakie były mam tylko nadzieje że będą dobre.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    zobaczysz będzie dobrze mi badają teraz progesteron żeby sprawdzić czy owulacja była i w poniedziałek niby mają być już wyniki. Zadzwoni mój M. do lekarki no ba ja aż tak to się z nią nie dogadam ( bariera językowa oczywiście )i się dowie jakie były mam tylko nadzieje że będą dobre.

ja jakie prawidłowo powinno być stężenie przy występieniu owulacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie nie wiem ale chyba powyżej 20 jakoś tak bo jak ja miałam wcześniej badane to było powyżej i lekarka powiedziała że jest dobrze i owulacja była piękna. ale zaraz sprawdzę może mam w moich tabelkach coś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to nic nie kupamam... a prolaktyne miałaś robioną?... szukam coś po necie... pewnie tam jakies normy będa napisane... ale przezorny zawsze ubezpieczony :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam coś takiego ale nie znam się zbytnio na tym więc ufam lekarce.
    Progesteron
    Norma: u kobiet nieciężarnych 0,5-4,0 nmol/l w fazie folikularnej, 6,0-60 nmol/l w fazie lutealnej; w czasie ciąży przekracza 100 nmol/l
    Opis: jest to żeński hormon płciowy wykształcany przez ciałko żółte i w trakcie ciąży przez łożysko. Jego działanie przygotowuje błonę śluzową macicy na przyjęcie zapłodnionego jaja. Stąd wydzielany jest w większej ilości po owulacji. Progesteron odpowiedzialny jest za wiele funkcji układu rozrodczego, w tym ułatwienie owulacji, sekrecyjną przemianę endometrium, hamowanie nadmiernego rozrostu endometrium, hamowanie porodu poprzez znoszenie samoistnej czynności skurczonej ciężarnej macicy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak miałam robioną prolaktynę ale nie wiem jaki był wynik wiem tyle że wszystkie wyniki mam dobre. Nie pytałam się lekarki jakie tam wyniki wyszły bo i tak bym nie zapamiętała co i jak więc powiedziała mi w skrócie że są dobre i to mi na razie wystarczy. jak chcesz to mogę ci wysłać na temat hormonów bo znalazłam ciekawy artykuł.

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) ale mnie katar męczy i nie daje wnocy spac, oglnie cos zaczynam pokaszliwac i to mnie martwi :(

Libra nie zamartwiaj sie na zapas wynikami :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Serdecznie Dziewczyny :) Ja niedawno wstałam po upojnej nocy z Mężem :) Teraz śniadanko i do lekarza bo ten kaszel to jak u grużlika :(

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    tak miałam robioną prolaktynę ale nie wiem jaki był wynik wiem tyle że wszystkie wyniki mam dobre. Nie pytałam się lekarki jakie tam wyniki wyszły bo i tak bym nie zapamiętała co i jak więc powiedziała mi w skrócie że są dobre i to mi na razie wystarczy. jak chcesz to mogę ci wysłać na temat hormonów bo znalazłam ciekawy artykuł.

niom poproszę, bo na własną rękę zamierzam zrobić wszystkie hormony... i tak sobie szukam po omacku, alebo dopytuję dziewczyny z forum

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Witajcie :) ale mnie katar męczy i nie daje wnocy spac, oglnie cos zaczynam pokaszliwac i to mnie martwi :(

Libra nie zamartwiaj sie na zapas wynikami :)

teraz tylko się troche stresuję... zamartwiać się będę jak wyniki będą tragiczne :)

‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ