X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • anna_w Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, zaglądam tu do Was raz na jakiś czas w i podczytuje co piszecie, dzisiaj mam jakis spokojnijeszy dzien w pracy i dobrze, w końcu weekend... Co do badań to ja sie zamierzam zapisać do endokrynologa z miom wynikiem tsh (2,451 uIU/ml).

• Dora Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra prawidłowo, to sie nazywa profilaktyka!
    Mi chyba 30 testów starczy na jakiś czas, w sumie powinno się robić do pierwszego +
    Cytologię i usg mam na szczęscie porobione. A na wysokie tsh ginka od razu zapisała mi lek.

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Mi chyba 30 testów starczy na jakiś czas, w sumie powinno się robić do pierwszego +
    Cytologię i usg mam na szczęscie porobione. A na wysokie tsh ginka od razu zapisała mi lek.

ja też usg mam za sobą, cytologia w styczniu... i wtedy pokażę moje wyniki tsh (0,77), t3 i t4... ciekawa jestem, co mi powie

• anna_w Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:

Dora, czyli z wysokim tsh nie chodziłas do endokrynologa? mi mój gin powiedział ze w przypadku tsh to powinnam isc wlasnie do edno bo on, (znaczy gin) nie pomoże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2012, 10:16

• Dora Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ja nigdzie nie chodziłam. Ginekolożka jak zobaczyła moj wynik (2,750), to powiedziała,że dla starającej się kobiety norma to:1-2 i przepisała mi Euthyrox 25 na obniżenie i kazała przyjść po 6-8 tyg. do kontroli.

anna_w lubi tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra ja tez mam plan, że jak mi wyjdą złe wyniki, to wogóle pojde tam do kierownika ze skargą i zrobię afere,że mi nie zlecono badań!

Jak sobie sama nie zrobisz badań, to nikt Ci ich nie zleci...
    ostatnio była afera, bo dziecko małe trafiło do szpitala i mu nie zlecono nawet podstawowych bad. krwii tylko odesłali to domu, a potem sie okazało,że to białaczka... to o czym my tu mówimy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2012, 10:29

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    mala29_ wrote:
    co tu taka cisza?

hej mała, jak się masz?
    ja jestem, ale już myślę tylko o tych moich wynikach... ja to się obawiam, że ze mną coś jest nie tak...

a ja mam się dobrze tylko jeszcze mam lekki kaszel ale przechodzi powoli. :) A tak poza tym to dziś byłam na pobraniu krwi i tez boje się wyników ale jestem dobrej myśli :). A jakie ty badania robiłaś ? Na pewno będą dobre zobaczysz :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Dora Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam na jakiś czas dziewczynki:)
    Libra nie martw sie o wyniki! wiem,że to czekanie tak działa,że głowa sobie wkręca różne głupoty

• kiti Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki :) ale dzisiaj u mnie wiatruje aż się nosa na pole nie chce wychylać :P

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Libra wrote:
    mala29_ wrote:
    co tu taka cisza?

hej mała, jak się masz?
    ja jestem, ale już myślę tylko o tych moich wynikach... ja to się obawiam, że ze mną coś jest nie tak...

a ja mam się dobrze tylko jeszcze mam lekki kaszel ale przechodzi powoli. :) A tak poza tym to dziś byłam na pobraniu krwi i tez boje się wyników ale jestem dobrej myśli :). A jakie ty badania robiłaś ? Na pewno będą dobre zobaczysz :)

progesteron i prolaktynę w 21dc

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczysz będzie dobrze mi badają teraz progesteron żeby sprawdzić czy owulacja była i w poniedziałek niby mają być już wyniki. Zadzwoni mój M. do lekarki no ba ja aż tak to się z nią nie dogadam ( bariera językowa oczywiście )i się dowie jakie były mam tylko nadzieje że będą dobre.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    zobaczysz będzie dobrze mi badają teraz progesteron żeby sprawdzić czy owulacja była i w poniedziałek niby mają być już wyniki. Zadzwoni mój M. do lekarki no ba ja aż tak to się z nią nie dogadam ( bariera językowa oczywiście )i się dowie jakie były mam tylko nadzieje że będą dobre.

ja jakie prawidłowo powinno być stężenie przy występieniu owulacji?

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie nie wiem ale chyba powyżej 20 jakoś tak bo jak ja miałam wcześniej badane to było powyżej i lekarka powiedziała że jest dobrze i owulacja była piękna. ale zaraz sprawdzę może mam w moich tabelkach coś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to nic nie kupamam... a prolaktyne miałaś robioną?... szukam coś po necie... pewnie tam jakies normy będa napisane... ale przezorny zawsze ubezpieczony :)

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam coś takiego ale nie znam się zbytnio na tym więc ufam lekarce.
    Progesteron
    Norma: u kobiet nieciężarnych 0,5-4,0 nmol/l w fazie folikularnej, 6,0-60 nmol/l w fazie lutealnej; w czasie ciąży przekracza 100 nmol/l
    Opis: jest to żeński hormon płciowy wykształcany przez ciałko żółte i w trakcie ciąży przez łożysko. Jego działanie przygotowuje błonę śluzową macicy na przyjęcie zapłodnionego jaja. Stąd wydzielany jest w większej ilości po owulacji. Progesteron odpowiedzialny jest za wiele funkcji układu rozrodczego, w tym ułatwienie owulacji, sekrecyjną przemianę endometrium, hamowanie nadmiernego rozrostu endometrium, hamowanie porodu poprzez znoszenie samoistnej czynności skurczonej ciężarnej macicy.

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak miałam robioną prolaktynę ale nie wiem jaki był wynik wiem tyle że wszystkie wyniki mam dobre. Nie pytałam się lekarki jakie tam wyniki wyszły bo i tak bym nie zapamiętała co i jak więc powiedziała mi w skrócie że są dobre i to mi na razie wystarczy. jak chcesz to mogę ci wysłać na temat hormonów bo znalazłam ciekawy artykuł.

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) ale mnie katar męczy i nie daje wnocy spac, oglnie cos zaczynam pokaszliwac i to mnie martwi :(

Libra nie zamartwiaj sie na zapas wynikami :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Serdecznie Dziewczyny :) Ja niedawno wstałam po upojnej nocy z Mężem :) Teraz śniadanko i do lekarza bo ten kaszel to jak u grużlika :(

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    tak miałam robioną prolaktynę ale nie wiem jaki był wynik wiem tyle że wszystkie wyniki mam dobre. Nie pytałam się lekarki jakie tam wyniki wyszły bo i tak bym nie zapamiętała co i jak więc powiedziała mi w skrócie że są dobre i to mi na razie wystarczy. jak chcesz to mogę ci wysłać na temat hormonów bo znalazłam ciekawy artykuł.

niom poproszę, bo na własną rękę zamierzam zrobić wszystkie hormony... i tak sobie szukam po omacku, alebo dopytuję dziewczyny z forum

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Witajcie :) ale mnie katar męczy i nie daje wnocy spac, oglnie cos zaczynam pokaszliwac i to mnie martwi :(

Libra nie zamartwiaj sie na zapas wynikami :)

teraz tylko się troche stresuję... zamartwiać się będę jak wyniki będą tragiczne :)

‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ