plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, zaglądam tu do Was raz na jakiś czas w i podczytuje co piszecie, dzisiaj mam jakis spokojnijeszy dzien w pracy i dobrze, w końcu weekend... Co do badań to ja sie zamierzam zapisać do endokrynologa z miom wynikiem tsh (2,451 uIU/ml).
-
Libra prawidłowo, to sie nazywa profilaktyka!
Mi chyba 30 testów starczy na jakiś czas, w sumie powinno się robić do pierwszego +
Cytologię i usg mam na szczęscie porobione. A na wysokie tsh ginka od razu zapisała mi lek.Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualnyDora wrote:Libra prawidłowo, to sie nazywa profilaktyka!
Mi chyba 30 testów starczy na jakiś czas, w sumie powinno się robić do pierwszego +
Cytologię i usg mam na szczęscie porobione. A na wysokie tsh ginka od razu zapisała mi lek.
ja też usg mam za sobą, cytologia w styczniu... i wtedy pokażę moje wyniki tsh (0,77), t3 i t4... ciekawa jestem, co mi powie -
Dora wrote:Libra prawidłowo, to sie nazywa profilaktyka!
Cytologię i usg mam na szczęscie porobione. A na wysokie tsh ginka od razu zapisała mi lek.
Dora, czyli z wysokim tsh nie chodziłas do endokrynologa? mi mój gin powiedział ze w przypadku tsh to powinnam isc wlasnie do edno bo on, (znaczy gin) nie pomożeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2012, 10:16
-
Nie, ja nigdzie nie chodziłam. Ginekolożka jak zobaczyła moj wynik (2,750), to powiedziała,że dla starającej się kobiety norma to:1-2 i przepisała mi Euthyrox 25 na obniżenie i kazała przyjść po 6-8 tyg. do kontroli.
anna_w lubi tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Libra ja tez mam plan, że jak mi wyjdą złe wyniki, to wogóle pojde tam do kierownika ze skargą i zrobię afere,że mi nie zlecono badań!
Jak sobie sama nie zrobisz badań, to nikt Ci ich nie zleci...
ostatnio była afera, bo dziecko małe trafiło do szpitala i mu nie zlecono nawet podstawowych bad. krwii tylko odesłali to domu, a potem sie okazało,że to białaczka... to o czym my tu mówimyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2012, 10:29
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Libra wrote:mala29_ wrote:co tu taka cisza?
hej mała, jak się masz?
ja jestem, ale już myślę tylko o tych moich wynikach... ja to się obawiam, że ze mną coś jest nie tak...
a ja mam się dobrze tylko jeszcze mam lekki kaszel ale przechodzi powoli.A tak poza tym to dziś byłam na pobraniu krwi i tez boje się wyników ale jestem dobrej myśli
. A jakie ty badania robiłaś ? Na pewno będą dobre zobaczysz
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
cześć dziewczynki
ale dzisiaj u mnie wiatruje aż się nosa na pole nie chce wychylać
-
nick nieaktualnymala29_ wrote:Libra wrote:mala29_ wrote:co tu taka cisza?
hej mała, jak się masz?
ja jestem, ale już myślę tylko o tych moich wynikach... ja to się obawiam, że ze mną coś jest nie tak...
a ja mam się dobrze tylko jeszcze mam lekki kaszel ale przechodzi powoli.A tak poza tym to dziś byłam na pobraniu krwi i tez boje się wyników ale jestem dobrej myśli
. A jakie ty badania robiłaś ? Na pewno będą dobre zobaczysz
progesteron i prolaktynę w 21dc -
zobaczysz będzie dobrze mi badają teraz progesteron żeby sprawdzić czy owulacja była i w poniedziałek niby mają być już wyniki. Zadzwoni mój M. do lekarki no ba ja aż tak to się z nią nie dogadam ( bariera językowa oczywiście )i się dowie jakie były mam tylko nadzieje że będą dobre.W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke
-
nick nieaktualnymala29_ wrote:zobaczysz będzie dobrze mi badają teraz progesteron żeby sprawdzić czy owulacja była i w poniedziałek niby mają być już wyniki. Zadzwoni mój M. do lekarki no ba ja aż tak to się z nią nie dogadam ( bariera językowa oczywiście )i się dowie jakie były mam tylko nadzieje że będą dobre.
ja jakie prawidłowo powinno być stężenie przy występieniu owulacji? -
dokładnie nie wiem ale chyba powyżej 20 jakoś tak bo jak ja miałam wcześniej badane to było powyżej i lekarka powiedziała że jest dobrze i owulacja była piękna. ale zaraz sprawdzę może mam w moich tabelkach coś.W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke
-
nick nieaktualny
-
znalazłam coś takiego ale nie znam się zbytnio na tym więc ufam lekarce.
Progesteron
Norma: u kobiet nieciężarnych 0,5-4,0 nmol/l w fazie folikularnej, 6,0-60 nmol/l w fazie lutealnej; w czasie ciąży przekracza 100 nmol/l
Opis: jest to żeński hormon płciowy wykształcany przez ciałko żółte i w trakcie ciąży przez łożysko. Jego działanie przygotowuje błonę śluzową macicy na przyjęcie zapłodnionego jaja. Stąd wydzielany jest w większej ilości po owulacji. Progesteron odpowiedzialny jest za wiele funkcji układu rozrodczego, w tym ułatwienie owulacji, sekrecyjną przemianę endometrium, hamowanie nadmiernego rozrostu endometrium, hamowanie porodu poprzez znoszenie samoistnej czynności skurczonej ciężarnej macicy.W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
tak miałam robioną prolaktynę ale nie wiem jaki był wynik wiem tyle że wszystkie wyniki mam dobre. Nie pytałam się lekarki jakie tam wyniki wyszły bo i tak bym nie zapamiętała co i jak więc powiedziała mi w skrócie że są dobre i to mi na razie wystarczy. jak chcesz to mogę ci wysłać na temat hormonów bo znalazłam ciekawy artykuł.W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymala29_ wrote:tak miałam robioną prolaktynę ale nie wiem jaki był wynik wiem tyle że wszystkie wyniki mam dobre. Nie pytałam się lekarki jakie tam wyniki wyszły bo i tak bym nie zapamiętała co i jak więc powiedziała mi w skrócie że są dobre i to mi na razie wystarczy. jak chcesz to mogę ci wysłać na temat hormonów bo znalazłam ciekawy artykuł.
niom poproszę, bo na własną rękę zamierzam zrobić wszystkie hormony... i tak sobie szukam po omacku, alebo dopytuję dziewczyny z forum -
nick nieaktualny