plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam w ogóle pytanie odnośnie e-papierosów. Bo kiedyś paliłam (3lata) fajki mentolowe. A od jakiś 3 miesięcy pale tego E też mentol. Czy w ogóle mentol może mieć jakiś wpływ na mój organizm i problemy z zajściem? Bo gdzieś czytałam że kobiety które palą mentolowe papierosy dłużej niż 4 lata chorują na bezpłodność.
-
nick nieaktualny
-
Miryndaa wrote:Dziewczyny mam w ogóle pytanie odnośnie e-papierosów. Bo kiedyś paliłam (3lata) fajki mentolowe. A od jakiś 3 miesięcy pale tego E też mentol. Czy w ogóle mentol może mieć jakiś wpływ na mój organizm i problemy z zajściem? Bo gdzieś czytałam że kobiety które palą mentolowe papierosy dłużej niż 4 lata chorują na bezpłodność.
nie wiem jaki mają wpływ na kobiety ale na meżxzyzn podobno duży i znacznie obniżają ich płodność więc może kobiet tezOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Libra wrote:Dora wrote:Libra, to teraz szybko z wynikiem do lekarza! dobrze,że sobie zbadałaś! a miałaś jakies objawy świadczące o wysokiej prolaktynie??
ja tam nie wnikam z tymi detektorami, nie patrzę na to
a jakie mogą być objawy?
Mi lekarz mi ostatnio wmówił,że jeżeli moje cykle są regularne to wyniki prolaktyny i pregesteronu będę miec w normie i,że nie ma sensu ich badać!!!A jeżeli, ktos sie długo stara to powinien zbadać wszystko u obojga partnerów.
Wg niego o zaburzeniach hormonalnych świadczą nieregularne miesiaczki, plamienia w środku cykli i wszytsko co odbiega od normy...
zauważyłaś u siebie coś takiego??
Libra przyczyną wysokiej prolaktyny jest stres, ale pwenie o tym wiesz:)Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualny
-
Beata wrote:Libra Dora myślicie ze nasze spadki to to samo?
nie koniecznie Beatko, Ty masz 12dpo, Libra 11,a ja cos kolo 15bo wyznaczyłam na czuja. U Ciebie może to byc np. zagnieżdzenie bo występuje miedzy 6 a 14 dpo nawet( tak wyczytałam), ale radzę spokojnie czekać
W sumie u każdej z nas można by naciągac taką teorię o zagnieżdzeniu, ale ja wole do tego tak nie podchodzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2012, 13:53
Beata lubi tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Woseba wrote:mauysia wrote:Hej dziewczyny, ja dopiero dotarłam do pracy. Musiałam zaliczyć dwóch lekarzy z moim pierworodnym... Efekt - mam na cały przyszły tydzień na niego zwolnienie lekarskie...
Ekhm no coż nie powiem, żeby to mi się nie podobało w kontekście przedświątecznymMoże przynajmniej zdążę ogarnąć chatę i coś nawet upichcić...?
Widzę że dziś dzień pod znakiem spadków temperatury, ale okres się żadnej z Was nie zaczął więc na razie nie ma tematu
Wosebko - dobrze, że się odezwałaś. Niestety nie mieszkam w Wawie, więc Ci nie pomogę...
no hej:)kochana powiem Ci ze przyszła ta ksiazka..i z tego co zdązyłam przeczytać..nie bardzo rozumiem tą metode...myślałam ze to łatwiejsze będzie..no ale w tym cyklu darowałam sobie prowadzenie wykresu i mierzenie temp..moze w styczniowym cyklu spróbuje z ta metodą
Czytałaś wszystko na raz więc to zrozumiałe, że nie wszystko było jasne. Najlepiej sobie jeden rozdział przeczytać parę razy i dopiero jak się go "strawi" przejsć do następnego -
nick nieaktualnymauysia wrote:Woseba wrote:mauysia wrote:Hej dziewczyny, ja dopiero dotarłam do pracy. Musiałam zaliczyć dwóch lekarzy z moim pierworodnym... Efekt - mam na cały przyszły tydzień na niego zwolnienie lekarskie...
Ekhm no coż nie powiem, żeby to mi się nie podobało w kontekście przedświątecznymMoże przynajmniej zdążę ogarnąć chatę i coś nawet upichcić...?
Widzę że dziś dzień pod znakiem spadków temperatury, ale okres się żadnej z Was nie zaczął więc na razie nie ma tematu
Wosebko - dobrze, że się odezwałaś. Niestety nie mieszkam w Wawie, więc Ci nie pomogę...
no hej:)kochana powiem Ci ze przyszła ta ksiazka..i z tego co zdązyłam przeczytać..nie bardzo rozumiem tą metode...myślałam ze to łatwiejsze będzie..no ale w tym cyklu darowałam sobie prowadzenie wykresu i mierzenie temp..moze w styczniowym cyklu spróbuje z ta metodą
Czytałaś wszystko na raz więc to zrozumiałe, że nie wszystko było jasne. Najlepiej sobie jeden rozdział przeczytać parę razy i dopiero jak się go "strawi" przejsć do następnego
no czytałam te kartki które sa na różowo:)tam było napisane ze jak ktos chce szybko sie nauczyc to te kartki nalezy przeczytać:)tak zrobiłam:)ale dalej nie wiem o co koman... -
nick nieaktualnyDora wrote:Libra wrote:Dora wrote:Libra, to teraz szybko z wynikiem do lekarza! dobrze,że sobie zbadałaś! a miałaś jakies objawy świadczące o wysokiej prolaktynie??
a jakie mogą być objawy?
Mi lekarz mi ostatnio wmówił,że jeżeli moje cykle są regularne to wyniki prolaktyny i pregesteronu będę miec w normie i,że nie ma sensu ich badać!!!A jeżeli, ktos sie długo stara to powinien zbadać wszystko u obojga partnerów.
Wg niego o zaburzeniach hormonalnych świadczą nieregularne miesiaczki, plamienia w środku cykli i wszytsko co odbiega od normy...
Libra przyczyną wysokiej prolaktyny jest stres, ale pwenie o tym wiesz:)
sres to mam codzień!
miesiączka regularnie (25dc +/- 1d), ale mnie zastanawia czy nie jest za skąpa (myślę że mam ok 100ml utraty)... plamień w międzyczasie nie mam... mam większe owłosienie w okolicach bikini, pach i łydkach
chyba pójdę w styczniu na monitoring, bo nie wiem czy dochodzi u mnie do owulacji(a to objaw wysokiej prolaktyny)... w poprzednim cyklu miałam pęcherzyk 16,4mm przy endometrium 7mm w 12dc
Inne nieprzyjemne symptomy dotyczą nadwrażliwości piersi (mam) oraz obniżenia libido (nie mam)
Natomiast oprócz symptomów fizycznych związanych z hiperprolaktynemią mogą pojawiać się także, zwłaszcza u kobiet, takie objawy jak zbytnia nerwowość (chyba mam, zmęczenie (to mam na pewno), a nawet stany depresyjno-lękowe (nie stwierdzono!
.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDora wrote:Libra wrote:Dora wrote:Libra, to teraz szybko z wynikiem do lekarza! dobrze,że sobie zbadałaś! a miałaś jakies objawy świadczące o wysokiej prolaktynie??
a jakie mogą być objawy?
Libra przyczyną wysokiej prolaktyny jest stres, ale pwenie o tym wiesz:)
ja mam regularne cykle... i co z tego:) -
mauysia wrote:Beata wrote:a przed @powinna być otwarta?
Beatko, widzę, że z forumowego odwyku nici?
staram się ale chciałam skonsultować ten rutinoscorbin bi tak gdzies wyczytałam ż eon może obniżyć tempkę ale dziewczyny mnie sprowadziły na ziemię
ale już mzykam bo migreny dostałam z tej niepewności.. ehhOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualny
-
To już ja mam mniej regularne(26-32) a lekarzpowiedział,że to ok;/
Nie potrafię określic swojej utraty krwi, pierwsze 2 dni co 2h zmieniam arsenał, potem rzadziej. Nie wiem czy to dużo czy mało. Nogi i ręce mam dosyć mozna owlosione, szczególnie łydki. Piersi mnie bolą od połowy cyklu zawsze prze dwa tyg. praktycznie. Nerwowośc to miewam przed okresem. I co tu stwierdzić ?Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥