X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libruś a kiedy wizyta?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Libra, to teraz szybko z wynikiem do lekarza! dobrze,że sobie zbadałaś! a miałaś jakies objawy świadczące o wysokiej prolaktynie??

ja tam nie wnikam z tymi detektorami, nie patrzę na to

a jakie mogą być objawy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam w ogóle pytanie odnośnie e-papierosów. Bo kiedyś paliłam (3lata) fajki mentolowe. A od jakiś 3 miesięcy pale tego E też mentol. Czy w ogóle mentol może mieć jakiś wpływ na mój organizm i problemy z zajściem? Bo gdzieś czytałam że kobiety które palą mentolowe papierosy dłużej niż 4 lata chorują na bezpłodność.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    libruś a kiedy wizyta?

w pierwszej połowie stycznia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2012, 13:40

• Beata Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miryndaa wrote:
    Dziewczyny mam w ogóle pytanie odnośnie e-papierosów. Bo kiedyś paliłam (3lata) fajki mentolowe. A od jakiś 3 miesięcy pale tego E też mentol. Czy w ogóle mentol może mieć jakiś wpływ na mój organizm i problemy z zajściem? Bo gdzieś czytałam że kobiety które palą mentolowe papierosy dłużej niż 4 lata chorują na bezpłodność.

nie wiem jaki mają wpływ na kobiety ale na meżxzyzn podobno duży i znacznie obniżają ich płodność więc może kobiet tez

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to trochę zię zejdzie zanim skonsultujesz i coś zaleci?
    a ja to czuje ze okresu dostanę dopiero w styczniu :(

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra Dora myślicie ze nasze spadki to to samo?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Dora wrote:
    Libra, to teraz szybko z wynikiem do lekarza! dobrze,że sobie zbadałaś! a miałaś jakies objawy świadczące o wysokiej prolaktynie??

a jakie mogą być objawy?

Mi lekarz mi ostatnio wmówił,że jeżeli moje cykle są regularne to wyniki prolaktyny i pregesteronu będę miec w normie i,że nie ma sensu ich badać!!!A jeżeli, ktos sie długo stara to powinien zbadać wszystko u obojga partnerów.

Wg niego o zaburzeniach hormonalnych świadczą nieregularne miesiaczki, plamienia w środku cykli i wszytsko co odbiega od normy...
    zauważyłaś u siebie coś takiego??

Libra przyczyną wysokiej prolaktyny jest stres, ale pwenie o tym wiesz:)

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka... nie wiem czy to samo... u mnie na pewno się @ zbliża... szyjka się otworzyła na tylę, że się zorientowałam, że jest otwarta :) a miałam z tym problemy

• Beata Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a przed @powinna być otwarta?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Libra Dora myślicie ze nasze spadki to to samo?

nie koniecznie Beatko, Ty masz 12dpo, Libra 11,a ja cos kolo 15bo wyznaczyłam na czuja. U Ciebie może to byc np. zagnieżdzenie bo występuje miedzy 6 a 14 dpo nawet( tak wyczytałam), ale radzę spokojnie czekać

W sumie u każdej z nas można by naciągac taką teorię o zagnieżdzeniu, ale ja wole do tego tak nie podchodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2012, 13:53

Beata lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    mauysia wrote:
    Hej dziewczyny, ja dopiero dotarłam do pracy. Musiałam zaliczyć dwóch lekarzy z moim pierworodnym... Efekt - mam na cały przyszły tydzień na niego zwolnienie lekarskie...

Ekhm no coż nie powiem, żeby to mi się nie podobało w kontekście przedświątecznym ;) Może przynajmniej zdążę ogarnąć chatę i coś nawet upichcić...?

Widzę że dziś dzień pod znakiem spadków temperatury, ale okres się żadnej z Was nie zaczął więc na razie nie ma tematu :)

Wosebko - dobrze, że się odezwałaś. Niestety nie mieszkam w Wawie, więc Ci nie pomogę...

no hej:)kochana powiem Ci ze przyszła ta ksiazka..i z tego co zdązyłam przeczytać..nie bardzo rozumiem tą metode...myślałam ze to łatwiejsze będzie..no ale w tym cyklu darowałam sobie prowadzenie wykresu i mierzenie temp..moze w styczniowym cyklu spróbuje z ta metodą:)

Czytałaś wszystko na raz więc to zrozumiałe, że nie wszystko było jasne. Najlepiej sobie jeden rozdział przeczytać parę razy i dopiero jak się go "strawi" przejsć do następnego :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

Beatko, widzę, że z forumowego odwyku nici :) ?

Fedra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Woseba wrote:
    mauysia wrote:
    Hej dziewczyny, ja dopiero dotarłam do pracy. Musiałam zaliczyć dwóch lekarzy z moim pierworodnym... Efekt - mam na cały przyszły tydzień na niego zwolnienie lekarskie...

Ekhm no coż nie powiem, żeby to mi się nie podobało w kontekście przedświątecznym ;) Może przynajmniej zdążę ogarnąć chatę i coś nawet upichcić...?

Widzę że dziś dzień pod znakiem spadków temperatury, ale okres się żadnej z Was nie zaczął więc na razie nie ma tematu :)

Wosebko - dobrze, że się odezwałaś. Niestety nie mieszkam w Wawie, więc Ci nie pomogę...

no hej:)kochana powiem Ci ze przyszła ta ksiazka..i z tego co zdązyłam przeczytać..nie bardzo rozumiem tą metode...myślałam ze to łatwiejsze będzie..no ale w tym cyklu darowałam sobie prowadzenie wykresu i mierzenie temp..moze w styczniowym cyklu spróbuje z ta metodą:)

Czytałaś wszystko na raz więc to zrozumiałe, że nie wszystko było jasne. Najlepiej sobie jeden rozdział przeczytać parę razy i dopiero jak się go "strawi" przejsć do następnego :)

no czytałam te kartki które sa na różowo:)tam było napisane ze jak ktos chce szybko sie nauczyc to te kartki nalezy przeczytać:)tak zrobiłam:)ale dalej nie wiem o co koman...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Libra wrote:
    Dora wrote:

a jakie mogą być objawy?

Mi lekarz mi ostatnio wmówił,że jeżeli moje cykle są regularne to wyniki prolaktyny i pregesteronu będę miec w normie i,że nie ma sensu ich badać!!!A jeżeli, ktos sie długo stara to powinien zbadać wszystko u obojga partnerów.

Wg niego o zaburzeniach hormonalnych świadczą nieregularne miesiaczki, plamienia w środku cykli i wszytsko co odbiega od normy...

sres to mam codzień!
    miesiączka regularnie (25dc +/- 1d), ale mnie zastanawia czy nie jest za skąpa (myślę że mam ok 100ml utraty)... plamień w międzyczasie nie mam... mam większe owłosienie w okolicach bikini, pach i łydkach
    chyba pójdę w styczniu na monitoring, bo nie wiem czy dochodzi u mnie do owulacji(a to objaw wysokiej prolaktyny)... w poprzednim cyklu miałam pęcherzyk 16,4mm przy endometrium 7mm w 12dc
    Inne nieprzyjemne symptomy dotyczą nadwrażliwości piersi (mam) oraz obniżenia libido (nie mam)
    Natomiast oprócz symptomów fizycznych związanych z hiperprolaktynemią mogą pojawiać się także, zwłaszcza u kobiet, takie objawy jak zbytnia nerwowość (chyba mam :), zmęczenie (to mam na pewno), a nawet stany depresyjno-lękowe (nie stwierdzono!:).

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja sie powoli zbieram:)do domku:)bo m biedny sam chory..musze sie nim zaopiekować:)no to pa:)kochane moje:)

mauysia, Libra, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Libra wrote:
    Dora wrote:

a jakie mogą być objawy?

ja mam regularne cykle... i co z tego:)

• Beata Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:

Beatko, widzę, że z forumowego odwyku nici :) ?

staram się ale chciałam skonsultować ten rutinoscorbin bi tak gdzies wyczytałam ż eon może obniżyć tempkę ale dziewczyny mnie sprowadziły na ziemię

ale już mzykam bo migreny dostałam z tej niepewności.. ehh

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papa Woseba :)

• Dora Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już ja mam mniej regularne(26-32) a lekarzpowiedział,że to ok;/
    Nie potrafię określic swojej utraty krwi, pierwsze 2 dni co 2h zmieniam arsenał, potem rzadziej. Nie wiem czy to dużo czy mało. Nogi i ręce mam dosyć mozna owlosione, szczególnie łydki. Piersi mnie bolą od połowy cyklu zawsze prze dwa tyg. praktycznie. Nerwowośc to miewam przed okresem. I co tu stwierdzić ?

‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ