X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libruś a kiedy wizyta?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Libra, to teraz szybko z wynikiem do lekarza! dobrze,że sobie zbadałaś! a miałaś jakies objawy świadczące o wysokiej prolaktynie??

ja tam nie wnikam z tymi detektorami, nie patrzę na to

a jakie mogą być objawy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam w ogóle pytanie odnośnie e-papierosów. Bo kiedyś paliłam (3lata) fajki mentolowe. A od jakiś 3 miesięcy pale tego E też mentol. Czy w ogóle mentol może mieć jakiś wpływ na mój organizm i problemy z zajściem? Bo gdzieś czytałam że kobiety które palą mentolowe papierosy dłużej niż 4 lata chorują na bezpłodność.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    libruś a kiedy wizyta?

w pierwszej połowie stycznia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2012, 13:40

• Beata Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miryndaa wrote:
    Dziewczyny mam w ogóle pytanie odnośnie e-papierosów. Bo kiedyś paliłam (3lata) fajki mentolowe. A od jakiś 3 miesięcy pale tego E też mentol. Czy w ogóle mentol może mieć jakiś wpływ na mój organizm i problemy z zajściem? Bo gdzieś czytałam że kobiety które palą mentolowe papierosy dłużej niż 4 lata chorują na bezpłodność.

nie wiem jaki mają wpływ na kobiety ale na meżxzyzn podobno duży i znacznie obniżają ich płodność więc może kobiet tez

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to trochę zię zejdzie zanim skonsultujesz i coś zaleci?
    a ja to czuje ze okresu dostanę dopiero w styczniu :(

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra Dora myślicie ze nasze spadki to to samo?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Dora wrote:
    Libra, to teraz szybko z wynikiem do lekarza! dobrze,że sobie zbadałaś! a miałaś jakies objawy świadczące o wysokiej prolaktynie??

a jakie mogą być objawy?

Mi lekarz mi ostatnio wmówił,że jeżeli moje cykle są regularne to wyniki prolaktyny i pregesteronu będę miec w normie i,że nie ma sensu ich badać!!!A jeżeli, ktos sie długo stara to powinien zbadać wszystko u obojga partnerów.

Wg niego o zaburzeniach hormonalnych świadczą nieregularne miesiaczki, plamienia w środku cykli i wszytsko co odbiega od normy...
    zauważyłaś u siebie coś takiego??

Libra przyczyną wysokiej prolaktyny jest stres, ale pwenie o tym wiesz:)

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka... nie wiem czy to samo... u mnie na pewno się @ zbliża... szyjka się otworzyła na tylę, że się zorientowałam, że jest otwarta :) a miałam z tym problemy

• Beata Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a przed @powinna być otwarta?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Libra Dora myślicie ze nasze spadki to to samo?

nie koniecznie Beatko, Ty masz 12dpo, Libra 11,a ja cos kolo 15bo wyznaczyłam na czuja. U Ciebie może to byc np. zagnieżdzenie bo występuje miedzy 6 a 14 dpo nawet( tak wyczytałam), ale radzę spokojnie czekać

W sumie u każdej z nas można by naciągac taką teorię o zagnieżdzeniu, ale ja wole do tego tak nie podchodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2012, 13:53

Beata lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    mauysia wrote:
    Hej dziewczyny, ja dopiero dotarłam do pracy. Musiałam zaliczyć dwóch lekarzy z moim pierworodnym... Efekt - mam na cały przyszły tydzień na niego zwolnienie lekarskie...

Ekhm no coż nie powiem, żeby to mi się nie podobało w kontekście przedświątecznym ;) Może przynajmniej zdążę ogarnąć chatę i coś nawet upichcić...?

Widzę że dziś dzień pod znakiem spadków temperatury, ale okres się żadnej z Was nie zaczął więc na razie nie ma tematu :)

Wosebko - dobrze, że się odezwałaś. Niestety nie mieszkam w Wawie, więc Ci nie pomogę...

no hej:)kochana powiem Ci ze przyszła ta ksiazka..i z tego co zdązyłam przeczytać..nie bardzo rozumiem tą metode...myślałam ze to łatwiejsze będzie..no ale w tym cyklu darowałam sobie prowadzenie wykresu i mierzenie temp..moze w styczniowym cyklu spróbuje z ta metodą:)

Czytałaś wszystko na raz więc to zrozumiałe, że nie wszystko było jasne. Najlepiej sobie jeden rozdział przeczytać parę razy i dopiero jak się go "strawi" przejsć do następnego :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

Beatko, widzę, że z forumowego odwyku nici :) ?

Fedra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Woseba wrote:
    mauysia wrote:
    Hej dziewczyny, ja dopiero dotarłam do pracy. Musiałam zaliczyć dwóch lekarzy z moim pierworodnym... Efekt - mam na cały przyszły tydzień na niego zwolnienie lekarskie...

Ekhm no coż nie powiem, żeby to mi się nie podobało w kontekście przedświątecznym ;) Może przynajmniej zdążę ogarnąć chatę i coś nawet upichcić...?

Widzę że dziś dzień pod znakiem spadków temperatury, ale okres się żadnej z Was nie zaczął więc na razie nie ma tematu :)

Wosebko - dobrze, że się odezwałaś. Niestety nie mieszkam w Wawie, więc Ci nie pomogę...

no hej:)kochana powiem Ci ze przyszła ta ksiazka..i z tego co zdązyłam przeczytać..nie bardzo rozumiem tą metode...myślałam ze to łatwiejsze będzie..no ale w tym cyklu darowałam sobie prowadzenie wykresu i mierzenie temp..moze w styczniowym cyklu spróbuje z ta metodą:)

Czytałaś wszystko na raz więc to zrozumiałe, że nie wszystko było jasne. Najlepiej sobie jeden rozdział przeczytać parę razy i dopiero jak się go "strawi" przejsć do następnego :)

no czytałam te kartki które sa na różowo:)tam było napisane ze jak ktos chce szybko sie nauczyc to te kartki nalezy przeczytać:)tak zrobiłam:)ale dalej nie wiem o co koman...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Libra wrote:
    Dora wrote:

a jakie mogą być objawy?

Mi lekarz mi ostatnio wmówił,że jeżeli moje cykle są regularne to wyniki prolaktyny i pregesteronu będę miec w normie i,że nie ma sensu ich badać!!!A jeżeli, ktos sie długo stara to powinien zbadać wszystko u obojga partnerów.

Wg niego o zaburzeniach hormonalnych świadczą nieregularne miesiaczki, plamienia w środku cykli i wszytsko co odbiega od normy...

sres to mam codzień!
    miesiączka regularnie (25dc +/- 1d), ale mnie zastanawia czy nie jest za skąpa (myślę że mam ok 100ml utraty)... plamień w międzyczasie nie mam... mam większe owłosienie w okolicach bikini, pach i łydkach
    chyba pójdę w styczniu na monitoring, bo nie wiem czy dochodzi u mnie do owulacji(a to objaw wysokiej prolaktyny)... w poprzednim cyklu miałam pęcherzyk 16,4mm przy endometrium 7mm w 12dc
    Inne nieprzyjemne symptomy dotyczą nadwrażliwości piersi (mam) oraz obniżenia libido (nie mam)
    Natomiast oprócz symptomów fizycznych związanych z hiperprolaktynemią mogą pojawiać się także, zwłaszcza u kobiet, takie objawy jak zbytnia nerwowość (chyba mam :), zmęczenie (to mam na pewno), a nawet stany depresyjno-lękowe (nie stwierdzono!:).

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja sie powoli zbieram:)do domku:)bo m biedny sam chory..musze sie nim zaopiekować:)no to pa:)kochane moje:)

mauysia, Libra, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Libra wrote:
    Dora wrote:

a jakie mogą być objawy?

ja mam regularne cykle... i co z tego:)

• Beata Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:

Beatko, widzę, że z forumowego odwyku nici :) ?

staram się ale chciałam skonsultować ten rutinoscorbin bi tak gdzies wyczytałam ż eon może obniżyć tempkę ale dziewczyny mnie sprowadziły na ziemię

ale już mzykam bo migreny dostałam z tej niepewności.. ehh

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2012, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papa Woseba :)

• Dora Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2012, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już ja mam mniej regularne(26-32) a lekarzpowiedział,że to ok;/
    Nie potrafię określic swojej utraty krwi, pierwsze 2 dni co 2h zmieniam arsenał, potem rzadziej. Nie wiem czy to dużo czy mało. Nogi i ręce mam dosyć mozna owlosione, szczególnie łydki. Piersi mnie bolą od połowy cyklu zawsze prze dwa tyg. praktycznie. Nerwowośc to miewam przed okresem. I co tu stwierdzić ?

‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ