X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2012, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Mam dużą proźbę, możecie zobaczyć na mój wykres? Bo ja go już nie rozumiem. Co to są te punkty?
    Z góry dzięki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2012, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    rucia weszłaś w mój temat prze ten link prawda?
    bo wiecie ze nie ma go normalnie w tematach nie wiem czemu?

Tak weszłam przez link.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2012, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    cześć wszystkim,
    dzień ładny, a ja od wczoraj umieram z bólu. Po pracy zaszłam do domu i od razu w bety się walnełam, w głowie się kręciło, mdliło jak do wymiotowania, a wszystko to przez ból głowy i prawdopodobnie zatokowy. Tabsów przeciwbólowych się nażarłam i całą noc się budziłam. Na śniadanie dziś wypiłam theraflu zatoki i po 1,5h mogłam dopiero zjeść kanapkę.I niebawem znów będę musiała spożyć cudowny eliksir, żeby się ból nie rozkręcił.

Widzę Gocha, że każdego zatoki męczą. Od tygodnia nie przespałam normalnie żadnej nocy. Może stąd też te zawirowania w moich temperaturach :(

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2012, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shagga o jakie prochy pytasz?

Miryndaa jakie punkty? Niebieskie kropki to tempki, które wpisujesz, a te cyfry pod czrewoną kreską to system liczy fazę lutealną, czyli poowulacyjną.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2012, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)ja tez tylko na chwile:)mam mnóstwo pracy przed wolnym...wiec zapierdzielam żeby zdążyć...
    baetako ja na wynikach sie nie znam..wiec nie pomoge..a Twój temat jest tylko tzreba przejść na następna strone:)
    a mecze sie dzis strasznie..głowa mnie boli mam katar i kicham co chwile..ale jakos daje rade:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2012, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miryndaa wrote:
    Mam dużą proźbę, możecie zobaczyć na mój wykres? Bo ja go już nie rozumiem. Co to są te punkty?

Jeżeli chodzi Ci o te cyfry od 1 do 5 jest to faza lutealna. Jest to część cyklu po skoku temperatury, czyli gdzie poziom temperatur jest "wyższy".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2012, 11:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2012, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miryndaa wrote:

Te 1, 2, 3 ? jEŚLI O TO CHODZI, TO DNI KTÓE LICZY cI OD WYZNACZONEJ (PRZYPUSZCZALNIE) OWULACJI.

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2012, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia napewno. Ja jak mnie łep napierdziela to nie mierzę, bo i tak całą noc się kręcę, a jak by mi jeszcze budzik zatarabanił to bym się zdenerwowała.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2012, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po chińsku napisałam i to jeszcze krzycząc ;)

Gocha, piszą dziewczyny (wybaczcie,ale nie pamiętam która dokładnie) a to o ibupromie, a to o theraflu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2012, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaaa no już rozumiem :) dziękuje :) Bo tak patrze się na to i nie wiedziałam o co chodzi hehe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2012, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Beata wrote:
    rucia weszłaś w mój temat prze ten link prawda?
    bo wiecie ze nie ma go normalnie w tematach nie wiem czemu?

Tak weszłam przez link.

Jest ten wątek normalnie na liście wątków :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2012, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:

Gocha, piszą dziewczyny (wybaczcie,ale nie pamiętam która dokładnie) a to o ibupromie, a to o theraflu.

Ja jestem na antybiotyku. :( Ale jeżeli trzeba to trzeba. Nie boje się, ze może to jakoś źle wpłynąć na staranka. Wpływa jedynie źle na moje temperatury :( Nie można popadać w paranoje, bo wiele kobiet nie wiedząc, ze jest w ciąży zażywa leki, i nic złego się nie dzieje. Sama wiem po sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2012, 11:16

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2012, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:

Chyba nawet ja pisałam o tych lekach, bo zatoki się u mnie uaktywniły i już z bólu nie wyrabiam. A że jestem świerzo po @ to zaszkodzić nikomu nie mogę, poza tym nie mam spinki w tym cyklu i jakoś już mi to zaczyna wisieć.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2012, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mi się zdaje,czy zbulwersowałam Was moim pytaniem? Jeśli tak,to nie miałam takiego zamiaru...to Wy bierzecie leki i mi nic do tego,ja jestem trochę innego zdania i tyle. I nie wydaje mi się bym miała paranoję czy coś podobnego. Tyle.

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2012, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc. Wlasnie wrocilam od lekarza i tylko potwierdzil wczesniejszą diagnoze...Dostalam leki na wywolanie poronienia najlepiej dla niego jesli bym pojechala do szpitala sie wyczyscic, ja jednak spróbuje najpierw bez tego.. jestem załamana , ale juz sie wypłakałam.
    Przyczyna nieznana.
    Dziekuje wam za wsparcie. Poki co musze odpuscic starania.. na nowo porobie badania. Musze wierzyc ze uda mi sie nastepnym razem, ze bedzie dobrze:(
    Najgorsze bedzie przezyc to krwawienie i wydalanie tego...nie daj Boze łyżeczkowanie..:( to będą do dupy swieta

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2012, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga źle mnie zrozumiałaś :) Nie zbulwersowałam się. Tylko Ja naprzykład dopóki nie jestem w ciąży, a staram się o nią, to biorę wszystko jak leci. Nie przywiązuję wagi do tego czy jakis tam lek może mi zaszkodzić czy nie, bo w ulotce nie ma napisane, czy lek może stosować kobieta starająca się o dziecko, a ja głębiej w to nie wnikam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2012, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, Plemniczko, zamurowało mnie :( Nie czytałam wcześniejszych Waszych postów, z braku czasu i nie miałam pojęcia,że coś nie tak u Ciebie:( Brak mi słów,bo niby co można powiedzieć....więc tylko przesyłam przytulaska.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2012, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc. Wlasnie wrocilam od lekarza i tylko potwierdzil wczesniejszą diagnoze...Dostalam leki na wywolanie poronienia najlepiej dla niego jesli bym pojechala do szpitala sie wyczyscic, ja jednak spróbuje najpierw bez tego.. jestem załamana , ale juz sie wypłakałam.
    Przyczyna nieznana.
    Dziekuje wam za wsparcie. Poki co musze odpuscic starania.. na nowo porobie badania. Musze wierzyc ze uda mi sie nastepnym razem, ze bedzie dobrze:(
    Najgorsze bedzie przezyc to krwawienie i wydalanie tego...nie daj Boze łyżeczkowanie..:( to będą do dupy swieta

Plemniczko kochana !!! Święcie wierzę w to, ze jeszcze będziesz mamą! Zobacz, zachodzisz w ciąże, to znaczy, że masz 50% szans, a te drugie 50% to jakiś pech i przyczyna którą trzeba znaleźć! Ja wiem, ze to wydalanie jest okropne, sama to przeszłam, ból niesamowity. Ściskam cię bardzo mocno !!!!

Dodi lubi tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2012, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak bardzo sie boje ze albo juz nie bedzie mi sie tak udawalo zajsc w ciaze, lub ze zadnej nie donosze:(. Coz moze te czarne mysli minął. Poki co jestem przerażona. Mam nadzieje ze wam wszystkim sie szybko uda... i ze donosicie zdrowe dzieci... ja juz wiem ze zajscie w ciąze to jeszcze nie sukces:(

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2012, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko na pocieszenie powiem Ci, że w lutym tego roku rozmawiałam z koleżanką, która mając 35 lat zaczęła starać się o drugie dziecko, dwa razy poroniła, kiedy myślała, że nie ma już żadnych szans, zaszła w ciąże, i urodziła zdrową córkę! Pamiętaj nadzieja umiera ostatnia !!! Ja wiem, że to okropne przez co musisz przejsć, najgorszemu wrogowi się tego nie życzy, ale nie my pierwsze i nie ostatnie to przechodzimy :( Pocierp teraz, ale z czasem rana się zagoi zobaczysz. Niczego się nie bój, czas pokaże co przyniesie Ci życie. Nie rozmyślaj o przyszłości, bo nikt nie wie, jak będzie zachowywał się twój organizm :( A powiedz Mi, czy twój Mąż miał robione badanie nasienia?
    Lekarz powiedział Mi, ze jeżeli jest tylko pęcherzyk, brak serduszka, to nie jest to wina kobiety tylko plemników !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2012, 11:37

‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ