Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2012, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Ja mierzyłam po 3 minuty a na początku też wyjmowałam po piknięciu...właśnie microlife...i powiem, że jak zaczęłam mierzyć dwoma...to były czasami ogromne różnice a czasami prawie żadne ale te żadne zdarzały się jedna na 10 razy...Teraz 5 min...rtęciówką ale mam taki fajny cieniutki w grubym szkle...i ma etui powiększające skalę...

Ami jak choróbsko...odpuszcza troszkę? LIBRA TRZYMAM KCIUKI ZA WYNIKI...

juz lepiej w sumei to tylko jeden dzien lezalam a tak to sobie ciagle jakies zajecie znajduje w domu, bo to albo kartki napisac albo pranie wstawic, albo obrusy wyprasowac no i dzisja mnie na dekoracje wzielo, ale jutro znowu zamierzam sobie dzien lenia zrobic :)

temperatury nie mam gardlo mniej boli, specjlanie nie aszle, jeszcze katar trzyma ale idzie wytrzymac, czuje poprawe no ale antybiotyk az do wigilii musze brac a ten caly heviran jeszcze dluzej, czyli jak mi sie plodne dni skoncza to akurat i leki skoncze brac wiec... odbijemy sobie w swieta ;)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2012, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TO FAJNIE A NA KATAR JAK SIĘ NIE STARASZ TO POLECAM NA PRAWDĘ SUDAFED...CZYNI CUDA...SPRÓBUJ Ami...

• mauysia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2012, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami, pierwsze słyszę o takim regulowaniu...

Ja mam taką strategię, że najpierw z minutę "ogrzewam" termometr (mierzę w buzi), a dopiero po tej minucie go włączam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2012, 21:37

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2012, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, czas szykować się spać. Książka (ciągle "Drugie dziecko" :) ) sama się nie przeczyta, a poza tym mam jeszcze inne plany na wieczór ;)

Dobranoc dziewczyny!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2012, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UUUU Mauysia to my Cię już nie zatrzymujemy...bezsennej nocy...i miłego poranka;-)

Ami ja też nie słyszałam o takim hartowaniu termometru...skąd masz taką informację?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2012, 21:43

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2012, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

Ja mam taką strategię, że najpierw z minutę "ogrzewam" termometr (mierzę w buzi), a dopiero po tej minucie go włączam.

no ja tez nie wiedzialam ale nakursie nam mowili ze nowy termometr taki elektorniczny trzeba w cieplej wodzie najpierw wymierzyc z jakims wczensije uzywam=nym zeby go odpowiednio sprawdzic uregulowac czy jakos tak, i nie mowili nam jak dlugo nalezy mierzyc tylko jak nam je sprzedawali to mowili ze on pika i zapamietuje temperature wiec nie ma problemu z zapisaniem wiec wnioskuje ze takim elektronicznym nie trzeba moerzyc az 8 minut wystraczy do pikania, ogolnie t jak sie dlugo trzyma to kazdy termometr nawet rteciowy bedzie wzrastal, wiec po pwenym czasie trzeba wyjmowac go :) ale mozliwe ze jest cos w tych elektronicznych ze temperatura jest nizsza od rteciowych

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2012, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na instrukcji obslugi termometru nie bylo takich zaleceń, ale moze cos w tym jest bo kiedys mama kupila tez taki termomert do momowej apteczki i tez zle mierzyl, tzn. pikal przy temp. 35 z hakiem.. a potem nabijal wiecej...

Ja mierze 8 minut a to pikanie mi tylko przeszkadza... po 10 minutach sam sie wylacza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2012, 21:52

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2012, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    TO FAJNIE A NA KATAR JAK SIĘ NIE STARASZ TO POLECAM NA PRAWDĘ SUDAFED...CZYNI CUDA...SPRÓBUJ Ami...

nie probowalam nigdy, ostatnio wogole odrzucilam wszystkor kroole itp do noasa, tylko tabletki na katar i woda morska na oczyszczanie bo po tych wszystkich kroplach mialam niezyt nosa i to bylo jeszcze gorsze od samego kataru, i meczylo dobry miesiac, i zawsze po wszelkiego rodzaju kroplach od razu robi mi sie niezyt nosa

a ten sudafet to co to dokladnie jest? nA JAKIEJ ZASADZIE TO DZIALA?

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2012, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo elektronika działa na zasadzie impulsów i wylicza średnią...tak myślę...a z takim co używałam to też można go do tej wody włożyć?czy za późno? Planuję kupić nowy ale już w domu będą cztery he he

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2012, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Mauysia

no te elktorniczne sa na pewno czulsze od rteciowych wiec jak sie je dluzej trzyma to na pewno nabijaja wiecej ale tak wlasnie sprawdzam moj i jakos specjalnie wiecej nie nabija jak go dluzej trzymam, wiec chyba moj jest dobry :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2012, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedys tez tak robilam jak Mauysia z ty ogrzewaniem, al epotem mi sie odwidzialo, ogolnie to mierzylam 2 razy i zapisywalam to drugie mierzenie tylko jakos specjalnie nie widzialam roznicy wiec sobie odpuscilam :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2012, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obkurcza naczynia i ściąga błony śluzowe, nie produkują śluzu a jak produkują to znacznie mniej...tam w składzie jest pseudoefedryna...to tabsy na katar ale pozwalają oddychać nawet czasem normalnie przez nos...to ważne szczególnie w nocy...

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2012, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    bo elektronika działa na zasadzie impulsów i wylicza średnią...tak myślę...a z takim co używałam to też można go do tej wody włożyć?czy za późno? Planuję kupić nowy ale już w domu będą cztery he he

mysle ze zawsze mozna tylko trzeba go z wyregulowac ze starym uzywanym, ktory na pewno dobrze mierzyl, ale musisz to na wykresie zaznaczyc, zebys wiedziala ze moglo to miec wplyw na wynik temperatury w danym cyklu :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2012, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Obkurcza naczynia i ściąga błony śluzowe, nie produkują śluzu a jak produkują to znacznie mniej...tam w składzie jest pseudoefedryna...to tabsy na katar ale pozwalają oddychać nawet czasem normalnie przez nos...to ważne szczególnie w nocy...

aha to sobie kupie nie wiedzilama ze sa takie tabletki na katar, poprosze meza aby mi kupil i przetestuje :)
    dzieki Mazurcia za info :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2012, 22:39

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2012, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

Moze cos w tym jest, bo jak mierzylam drugi raz takim" nagrzanym" to pokazal chyba to samo co po 8 minutach za pierwszym razem. Jutro to sprawdze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2012, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój m. już śpi...na mnie też pora...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2012, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sudafed ma też inne odpowiedniki ale podpowiem, że to jest ten drugi składnik w Ibuprom Zatoki...tyle, że w ibupromie zatoki ma się dodatkowo ten ibuprofen a czasami jest on zbędny...także testuj i śpij spokojniej...

Amicizia lubi tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2012, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie to na pewno dobra temp.mam po tych 8 minutach bo jak bylam teraz chora czulam ze mam stan podgoraczkowy to mi dobil do 36'9. To nie jest tak, ze bedzie nabijal w gore w nieskonczonosc. Po kilku minutach temp osiaga staly poziom. Potem wyjmuje.

Mam tą sól morskà, ale mi nie pomagała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2012, 22:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2012, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też uciekam, buziole i do jutra

• Patrycja19 Nowa

Wysłany: 19 grudnia 2012, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki za odpowiedzi. Ciężko będzie obudzić się o tej 7:00 no ale jak trzeba to trzeba. :)

Patrycja19
‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ