X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde!!!! no wsciekne sie !! boze ja juz taka zakrecona ze prze to gienek l4 mi żle wypisał :-/

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to faktycznie, też byłabym zła...cieszę się że jednak nie oglądałam, tylko adrenalinę w nocy bym sobie podniosła.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka a co ci źle wypisał?

Malenq a ty też oglądasz to?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nieznosze tego serialu :P
    Nie lubie jak kazdy z kazdym ten teges :P

Mam dola jakiegos :( tyje za bardzo.. Grubas jestem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula oglądałam całych 8sezonów:D:D:D jakoś na ostatni zabrakło mi weny....

Rudasku nie smutaj się już:-) aj gruba nie jesteś, jesteś "pełna życia" a to różnica:)

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq jakie soodkie okreslenie :) wykorzystam, dziekuje :*

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria popatrz na mnie i przedstań gadać że jesteś gruba :P teraz n ajwięcej na wadze przybierasz, bo dziecko ma największy etap wzrostu. Poza tym to nie tłuszcz tylko dużo innych rzeczy wpływa na wage :]

Co składa się na dodatkowe kilogramy w ciąży?

Jeśli twoja masa ciała mieści się w normie - do dziewiątego miesiąca powinnaś przytyć od 8 do 12 kilogramów. Składają się na nie:

dziecko - od 3 do 4 kg;
    macica - od 1 do 1,5 kg;
    łożysko - 0,7 kg;
    płyn owodniowy - 0,9 kg;
    tkanka tłuszczowa - od 2 do 3 kg;
    gruczoły piersiowe - od 0,2 do 0,4 kg;
    zwiększona ilość osocza krwi - od 1,5 do 2 kg;
    woda zatrzymywana w organizmie - 1,5 kg.
    Oczywiście nadmierny przyrost masy ciała, powyżej 12 kg nie musi wcale oznaczać niczego złego. Pamiętaj jednak, że zbytnie przybranie na wadze jest szkodliwe dla twojego zdrowia.

W związku z tym powinnaś kontrolować to - ile i w jakim tempie tyjesz oraz co i w jakich ilościach jesz. Na szczęście po porodzie większość kobiet, szczególnie tych, które karmią piersią, wraca do swojej dawnej wagi.

Dynamika wzrostu wagi ciała

Każda z nas jest inna i dla każdej dynamika przyrostu wagi może nieco się różnić. Nie trzeba wpadać w panikę, jeśli to, co obserwujemy u siebie odbiega nieznacznie od idealnego wzorca. Martwić powinny dopiero znaczne odchylenia od normy. Idealna prędkość przyrostu wagi w czasie ciąży wygląda następująco:

Pierwszy trymestr
    W pierwszym trymestrze przytyjesz niewiele: 1-2 kilo. Do dwunastego, a nawet czternastego tygodnia (czyli do początku drugiego trymestru) możesz nie tyć w ogóle!

Drugi trymestr
    W tym okresie możesz przytyć nawet 6 kilo. Największa zmiana wagi następuje bowiem w okresie od 20 do 30 tygodnia ciąży, czyli między II a III trymestrem.

Trzeci trymestr
    Po 36. tygodniu ciąży waga powinna już nie rosnąć, lub znacznie zwolnić tempo.

Eweloka84 lubi tę wiadomość

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja taka wczoraj zestresowana była, że żel m powiedziałam hahaha l4 mialam do 30 marca a powiedziałam, że do 31 i wypisał mi od 1 dzizess ale spko juz zadzwoniłam i mam jutro podejsc :)
    u mnie 1 kg na minusie znowu
    Daria Kochanie przy synusiu szybko zgubisz :D

Czarnula87 lubi tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że nie oglądałaś nigdy :]
    cały dziewiąty sezon pokazywali jak Barney i Robin są super parą itp. tylko po to żeby w pierwszych 5 minutach finału ich rozwieść, po kolejnych zabić matkę, a na koniec dzieci teda olewają to wszystko i namawiają go na powró do robin :/ no nóż się w kieszeni otwiera :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ...ooOOOOOOOO żesz Ty
    > to jednak dobrze, że nie oglądałam....ale mój A. kiedyś już mówił, że Robin i Ted - to o nich mowa ....
    a nóż to za mało ;-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga dziekuje :)
    Niestety mam duzy przyrost jak na moj wiek ciazy..
    Jestem w 22 tygodniu a ok 9-10 kg na plusie..
    A co bedzie pozniej?! Doluje mnie to naprawde :( czuje sie daremna :/ przepraszam ze tak smece..

Olga masz wolne dzisiaj?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam was dziewczyny, ze tak pisze o tym..
    Juz nie bede sie tak rozczulac i narzekac..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku nie smęcisz - przynajmniej dla mnie...wiem i rozumiem Twoje "złe samopoczucie" związane z przyrostem wagi - ale po porodzie weźmiesz się z nadwagą "za bary" i wygrasz tą bitwę:) w zwyżkowe kg, będą tylko wspomnieniem....
    Nie myśl co będzie później.... pomyśl co możesz "ZROBIĆ" teraz w tej chwili...:)
    "Pełna życia", bo ja tak faktycznie myślę o "ciężarnych" kobietach:)

Ruda27, Eweloka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq dziekuje kochana :*
    Naprawde dziekuje!

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P .

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq no niestety tak zrobili :/ siedze od końca odcinka na forum himym i normalnie ludzie tak są wściekli że głowa mała :/ ja rozumiejm, że chcieli pokazać o tak a nie inaczej, że zabili matkę, itp ale mogli to w inny sposób zrobić :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja przytyłam 23 kg w ciazy - przez 2-3 tygodnie spadło mi ponad 15 kg :] to bardzo szybko się traci :] nie łam się

i dziewczynki kochane tu jest nasz wątek i my chcemy żebyście się nam żaliły, wypłakiwały, wygadaywały itp :] ja osobiscie chcę wam podoradzać, popodpowiadać i pocieszać :D

Ewelka co tak językiem szastasz :P

Malenq, Ruda27 lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria to tylko homorny :) i dlatego tak sie dołujesz..:) luzzikk mala :) zobaczysz pozniej szybko zrzucisz.. tyle bedziesz miala zajecia przy dziecku :)

ja dzis o 15 rozmawiam jednak z tym Toruniem bo zadzownili czy mozna przelozyc bo cos maja z netem :) i bedziemy telefonicznie gadac :)

i chyba moja małpa sie nie spozni bojuz mnie brzusio pobolewa :D huurrraa :D

Eweloka84, Ruda27 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powinnam mieć od rana @ a jej nie ma :/

Eweloka84 lubi tę wiadomość

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    A ja powinnam mieć od rana @ a jej nie ma :/
    Prima Aprilis Ci zrobila hahaha

Czarnula87 lubi tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ