X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde!!!! no wsciekne sie !! boze ja juz taka zakrecona ze prze to gienek l4 mi żle wypisał :-/

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to faktycznie, też byłabym zła...cieszę się że jednak nie oglądałam, tylko adrenalinę w nocy bym sobie podniosła.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka a co ci źle wypisał?

Malenq a ty też oglądasz to?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nieznosze tego serialu :P
    Nie lubie jak kazdy z kazdym ten teges :P

Mam dola jakiegos :( tyje za bardzo.. Grubas jestem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula oglądałam całych 8sezonów:D:D:D jakoś na ostatni zabrakło mi weny....

Rudasku nie smutaj się już:-) aj gruba nie jesteś, jesteś "pełna życia" a to różnica:)

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq jakie soodkie okreslenie :) wykorzystam, dziekuje :*

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria popatrz na mnie i przedstań gadać że jesteś gruba :P teraz n ajwięcej na wadze przybierasz, bo dziecko ma największy etap wzrostu. Poza tym to nie tłuszcz tylko dużo innych rzeczy wpływa na wage :]

Co składa się na dodatkowe kilogramy w ciąży?

Jeśli twoja masa ciała mieści się w normie - do dziewiątego miesiąca powinnaś przytyć od 8 do 12 kilogramów. Składają się na nie:

dziecko - od 3 do 4 kg;
    macica - od 1 do 1,5 kg;
    łożysko - 0,7 kg;
    płyn owodniowy - 0,9 kg;
    tkanka tłuszczowa - od 2 do 3 kg;
    gruczoły piersiowe - od 0,2 do 0,4 kg;
    zwiększona ilość osocza krwi - od 1,5 do 2 kg;
    woda zatrzymywana w organizmie - 1,5 kg.
    Oczywiście nadmierny przyrost masy ciała, powyżej 12 kg nie musi wcale oznaczać niczego złego. Pamiętaj jednak, że zbytnie przybranie na wadze jest szkodliwe dla twojego zdrowia.

W związku z tym powinnaś kontrolować to - ile i w jakim tempie tyjesz oraz co i w jakich ilościach jesz. Na szczęście po porodzie większość kobiet, szczególnie tych, które karmią piersią, wraca do swojej dawnej wagi.

Dynamika wzrostu wagi ciała

Każda z nas jest inna i dla każdej dynamika przyrostu wagi może nieco się różnić. Nie trzeba wpadać w panikę, jeśli to, co obserwujemy u siebie odbiega nieznacznie od idealnego wzorca. Martwić powinny dopiero znaczne odchylenia od normy. Idealna prędkość przyrostu wagi w czasie ciąży wygląda następująco:

Pierwszy trymestr
    W pierwszym trymestrze przytyjesz niewiele: 1-2 kilo. Do dwunastego, a nawet czternastego tygodnia (czyli do początku drugiego trymestru) możesz nie tyć w ogóle!

Drugi trymestr
    W tym okresie możesz przytyć nawet 6 kilo. Największa zmiana wagi następuje bowiem w okresie od 20 do 30 tygodnia ciąży, czyli między II a III trymestrem.

Trzeci trymestr
    Po 36. tygodniu ciąży waga powinna już nie rosnąć, lub znacznie zwolnić tempo.

Eweloka84 lubi tę wiadomość

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja taka wczoraj zestresowana była, że żel m powiedziałam hahaha l4 mialam do 30 marca a powiedziałam, że do 31 i wypisał mi od 1 dzizess ale spko juz zadzwoniłam i mam jutro podejsc :)
    u mnie 1 kg na minusie znowu
    Daria Kochanie przy synusiu szybko zgubisz :D

Czarnula87 lubi tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że nie oglądałaś nigdy :]
    cały dziewiąty sezon pokazywali jak Barney i Robin są super parą itp. tylko po to żeby w pierwszych 5 minutach finału ich rozwieść, po kolejnych zabić matkę, a na koniec dzieci teda olewają to wszystko i namawiają go na powró do robin :/ no nóż się w kieszeni otwiera :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ...ooOOOOOOOO żesz Ty
    > to jednak dobrze, że nie oglądałam....ale mój A. kiedyś już mówił, że Robin i Ted - to o nich mowa ....
    a nóż to za mało ;-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga dziekuje :)
    Niestety mam duzy przyrost jak na moj wiek ciazy..
    Jestem w 22 tygodniu a ok 9-10 kg na plusie..
    A co bedzie pozniej?! Doluje mnie to naprawde :( czuje sie daremna :/ przepraszam ze tak smece..

Olga masz wolne dzisiaj?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam was dziewczyny, ze tak pisze o tym..
    Juz nie bede sie tak rozczulac i narzekac..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku nie smęcisz - przynajmniej dla mnie...wiem i rozumiem Twoje "złe samopoczucie" związane z przyrostem wagi - ale po porodzie weźmiesz się z nadwagą "za bary" i wygrasz tą bitwę:) w zwyżkowe kg, będą tylko wspomnieniem....
    Nie myśl co będzie później.... pomyśl co możesz "ZROBIĆ" teraz w tej chwili...:)
    "Pełna życia", bo ja tak faktycznie myślę o "ciężarnych" kobietach:)

Ruda27, Eweloka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq dziekuje kochana :*
    Naprawde dziekuje!

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P .

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq no niestety tak zrobili :/ siedze od końca odcinka na forum himym i normalnie ludzie tak są wściekli że głowa mała :/ ja rozumiejm, że chcieli pokazać o tak a nie inaczej, że zabili matkę, itp ale mogli to w inny sposób zrobić :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja przytyłam 23 kg w ciazy - przez 2-3 tygodnie spadło mi ponad 15 kg :] to bardzo szybko się traci :] nie łam się

i dziewczynki kochane tu jest nasz wątek i my chcemy żebyście się nam żaliły, wypłakiwały, wygadaywały itp :] ja osobiscie chcę wam podoradzać, popodpowiadać i pocieszać :D

Ewelka co tak językiem szastasz :P

Malenq, Ruda27 lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria to tylko homorny :) i dlatego tak sie dołujesz..:) luzzikk mala :) zobaczysz pozniej szybko zrzucisz.. tyle bedziesz miala zajecia przy dziecku :)

ja dzis o 15 rozmawiam jednak z tym Toruniem bo zadzownili czy mozna przelozyc bo cos maja z netem :) i bedziemy telefonicznie gadac :)

i chyba moja małpa sie nie spozni bojuz mnie brzusio pobolewa :D huurrraa :D

Eweloka84, Ruda27 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powinnam mieć od rana @ a jej nie ma :/

Eweloka84 lubi tę wiadomość

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    A ja powinnam mieć od rana @ a jej nie ma :/
    Prima Aprilis Ci zrobila hahaha

Czarnula87 lubi tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ