X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele o co on sam nie umie stwierdzic co jest ?? ;/
    Ale Olga moze lepiej bo przynjamneij zbada go lepszy lekarz skoro tamten tylko umie wypisac skierowanie ;/

a na izbach jest przerabane ..;/

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Olga oby wam choc pomogli w tym szpitalu.... Zdrowka dla Michasia!!!! Daj znac jak bedziesz mogla ze wszystko ok i ze jestescie w domku.

Aniu a co ty tort pieczesz??? Z jakiej okazji???

Ja wlasnie skonsumowalam moja szarlotke z lodami :) ooo jakie pyszne :)
    Ide wziac prysznic i potem do lozeczka. Jutro rańo sie melduje bo mam w tym tyg popoludniowke :)
    Tymczasem wszystkim dobrej i spokojnej nocy... :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Che zrobic niespodzianke mezowi 10 kwietnia ma imieniny :) a ze na urodziny nie daam rady zrobic mu tortu - bo w tym czasie nie byllismy zdolni do myslenia o tortach i innych rezczach to postanowilam ze mu wynagrodze na imieniny :)

A ja mialam do wyboru czekolade, ptasie mleczko, biał ser, ruszka lub banan co by zjesc..
    i co wybralam
    Strucle z owocami lesniymi ;D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Inusia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Maly sie od kaszlu prawie dusi. Temperatury prawie juz nie ma bo dostaje przeciwgoraczkowe. Pojechalam z nim na nocna opieke a tam lekarz wsystke dzieci wysyla ze skierowaniem do szpitala na izbe pediatryczna. Od 2 godzin siedzimy w ppczekalni i nic sie nie dzieje. Komedia jakas normalnie

Olga, zdrowia dla Michasia!!! :*

"Są w życiu rzeczy,o które warto walczyć do samego końca..."
    dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wrocilismy. Mlody kaszle niemilosiernie ale tak ma byc. Dostal syrop odkrztusny po ktorym najpoerw bedzie gorzej a potem poprawa ;) osluchala go lekarz bardzo dokladnie. Niepotrzebnie tylko zesmyie tyle nasiedzieli :/ o 19:20 bylismy u pierwszego lekarza a od ok 20:00 w szpitalu :/ mlody mi padl i spal na rekach. Obudzil sie tylko jak mu do gardla lekarz zagladala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Ojj ale Michas biedny :( mam nadzieje, ze dzisiaj juz z nim lepiej! Niestety taka pogoda, latwo o chorobska.. Niby wiosna, ale uwazac trzeba..
    Ania super ze robisz torta :) szkoda ze ja takie antytalencie.. A w styczniu moj mial urodziny, a ja wtedy bylam dosc slaba i nawet nie pomyslalam, zeby mu torta kupic :( a mial wyprawia e urodziny z rodzina.. Planowalam tego torta i zmascilam :(
    Ja juz jem sniadanko :) do dzisiaj albo jutra na l4 jestem, musze sie zastanowic i dac szefowi znac :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 08:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu chicłaś przeopis na biskzopt: http://www.mojewypieki.com/przepis/biszkopt-przepis-ii ten robiłam wyszedł super!!

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim.
    Wstalam ale cos dzisnie sie czuje... Niedobrze mi i generalnie jestem jakas slaba. Moze bedzie lepiej jak zjem sniadanko ale musze jeszcze cżekac bo wzielam tab...

Olga dobrze ze Michasia lekarz obejrzal ale to straszne ze musieliscie czekac.... Oby bylo lepiej.

Daria moj ma urodziny w czerwcu wiec bede mogla sie wykazac bo bede w domku a nie kupie tu tortu bo sa ochydne i przeslodkie :) wiec sie okaze czy cos z tego bedzie :)
    No ciekawe co tw szef wymyslil...
    Ja jeszcźe trzy tyg aaa. Jak ja to wytrzymam?! :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZesc dziewczynki :) ja witam sie z Kawa :)

OLga mam nadzieje ze Michasiowi szybko sie popraw :) dziekuje za przepis :)

Daria odpoczywaj ile wlezie ;)
    Paula juz niedlugo i bedziesz mogla lezec i pachniec tylko :P

Co do tortu to ja sie zdecydowalam ze sprobuje kiedys robilam ale dawno temu :) wiec co mi szkodzi :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha no tak lezec i pachńiec to nie do konca ale nie bede musiala wstawac o 5 a to mega duzo :)
    Ja juz herbatke zrobilam, zaraz tosty beda i moze lepiej sie zrobi :)

U nas dzis kiepska pogoda ale nic a nic mnie to nie dziwi :) potem musze do sklepu skoczyc po chlebek bo tu musze polowac na chleb ktory smakuje jak nasz polski albo i lepiej. Ciezko go tu dostac bo niewiele go pieka.

Ania bedziemy czekac na efekty pieczenia :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tyko gdybyś robiła tą masę wg mojego przepiu to kup taką żelatynę:
    Zelatyna-fix-deserowa-72667-big.jpg

Ja jej z woda nie rozrabiam tylko dorzucam bezposrednio do masy :] Ja robię masę na bardzo dużą blachę więc robię tka jak pisałam z 3 kremówek, 2 cukrów waniliowych, 1 żelatyny i ok 1-,15 kg malin zmiksowanych na mus :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 09:59

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do biszkoptu... U nas w rodzińie jest jeden przepis i od babci przez wszystkie jej corki i ja pieczemy z tego przepisu od lat. Nigdy nikomu sie nie zdarzylo zeby sie nie udal :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLga dziekuje :D na pewno skorzystam :)
    A jak tam Dante ??

Ja mamjak zwykle zestaw policjanta czyli kawa i paczek :P

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde chyba tylko ja taka noga z gotowaniem i pieczneiem :P

Ja juz po sniadanku, rozmawialam z mama na skype, a teraz powinnam zabrac sie za porzadkowanie szafy.. Ale tak mi sie ni chce....
    Paula obys sie lepiej poczula jak cos zjesz :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria nie martw sie ja ogólnie tez jestem noga ale trzeba sprobowac :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to trzymam kciuki Ania :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze trzeba probowac :) ja ostatnio tez cala szarlotke wywalilam do kosza :P
    A wczoraj wyszla boska :) ja sie nie zrazam porazkami tylk probuje do skutku :)

Ja juz jem sniadanko :) daria widze ze ty tez z mama na skypie urzedujesz. Ja to samo. Z tesciami i dziadkami T tez :) tyle nam poki co zostalo :(

Wlasnie olga. Jak kotek???

Czarnula87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kocie ostatnio chyba wyczuwalo ze mam zle dni bo codziennie zemna spala :) a nad ranem wtula sie pod moje skrzydelko jka te kaczatke do kocicy :D

Ruda27 lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Paula skype to skarb w naszej sytuacji :P
    Z siostra to tez codziennie :) a mama teraz na l4 to mozemy rozmawiac do woli :)

Tez zaczne pichcic :) bo jak ebdziemy meiszkac z tesciowa musze sie podszkolic w gotowaniu i pieczeniu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja nigdy nie robiłam sama biszkoptu :D pierwszy tort pomagał mi mężu. Teraz z tego przepisu robiłam zupełnie sama i wyszedł idealny!! a jak sie miło rzucało nim o podłogę!! nic nie opadło, delikatny pyszny w smaku!! próbuj! na pewno ci się uda :D

Paula taki przepis to super sprawa ;)

Co do kotka :] miski mu wyniosłam już z pokoju, chyba trafia bo widze, że mokra karmę co mu na wieczór dałam wtrąbił ;) Do kuwety, która też z pokoju już wyjechała bliżej łazienki tez trafia ;) mam nadzieję że za kilka dni jak ją do łazienki wstawię to tez trafi ;)

W ciągu dnia jak Michaś aktywny to kotek leży sobie w swojej skrzyneczce wysoko na szafce i obserwuje albo śpi. Jak Michaś spi to kotek zwiedza ;) szaleje i bawi się. Wczoraj z nami spał w łóżku :D

Koło czwartku-piątku do weterynarza planujemy z nim jechać. Trzeba mu coś na uszka, bo ma świerzb uszny (ten niezaraźliwy dla ludzi) i musimy go troszkę podleczyć. Na razie mu uszka czyszczęc codziennie wacikiem nasączonym oliwa z oliwek ;)

Ogólnie widać że się aklimatyzuje u nas, do mnie jak go wołam to miauczy i kołami do góry się układa do głaskania :D Ale nadal się boi i jest ostrożny. Wczoraj jak wróciliśmy to najpierw ode mnie uciekał. Dopiero jak go złapałam i pogłaskałam to zaczął już normlanie do mnie podchodzić :]

Muszę zebrać kilka fotek co mu zrobiłam i wysłać do schroniska :] bo w umowie adopcyjnej proszą o informowanie co jakiś czas jak zwierzaczek ;)

‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ