X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za rok komunie i tez chrzestna jestem, myslalam zeby kupic tablet. Ale to za rok moze sie zmienic.. 1000 zl uwazam jednak za duzo na komunie.. Pozniej wlasnie dzieci takie wyrastaja, kiedys dostawali zegarki, rowery i byly przeszczesliwe..

Ania i dobrze, badz twarda!

Eweloka84 lubi tę wiadomość

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie kiedys był rowery, zegarki a traz to kłady i inne badziewia , za duzo w dupie mają i nie szanują widze to po moim chrzesniaku wszystko mu kupują a on teraz przyszedł i mowi ze u dziadka zamowil sobie tablet na komunie a chciał jeszcze telefon dotykowy jakis tam co kosztuje ponad 1000 zł ;/ widze teraz sie zamawia u kazdego w rodzinie co sie chce :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 10:19

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek idz do lekarza, w necie napisane ze takie wyniki jakie masz sa do cofniecia !!!około 20% kobiet infekcja HPV ulega progresji i przechodzi po około 24 miesiącach od chwili zakażenia w fazę tzw. infekcji przetrwałej. Na tym etapie u pacjentek w nabłonku szyjki macicy rozwijaja się tzw. dysplazja lub neoplazja śródnabłonkowa - zmiany przednowotworowe związane z podwyższonym ryzykiem raka szyjki macicy. Mogą one mieć różne nasilenie: małego stopnia (LSIL lub CIN1) oraz wysokiego stopnia (HSIL lub CIN2/3). Zmiany te przebiegają na ogół bezobjawowo i najczęściej są wykrywane przypadkowo po wykonaniu profilaktycznego badania cytologicznego. Jednakże nawet u dużej części z tych kobiet (15% pierwotnie zakażonych) infekcja HPV może ulec samoistnemu wyleczeniu, a zmiany dysplastyczne zniknąć. Oczywiście im bardziej zaawansowana dysplazja (np. HSIL lub CIN3) tym szansa samoistnej regresji jest mniejsza. Stąd też wymagają one radykalnego leczenia, np. chirurgicznego (konizacja szyjki macicy).

• Eweloka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.cyto.pl/przebieg-infekcji-hpv.html

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Rudasek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 1 tys na komunieeee?????? czy ja dobrze czytam?
    To ile u Was sie daje na ślub?

u nas na ślub to maź 600-800zł a tu 1 tys na komunie!

To jakies szaleństwo!!!!

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze dobrze ze wczesnie wykryte, a ja juz sie napchałam lekami i za 10 dni dupek, tez mam niezle, przez tarczyce.

• Eweloka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na komunie dostałam aparat kodak i gre telewizyjna hahaha takie wielkie pudło oczywiscie nie pograłam za duzo bo moj brat siedział i grał :)a cieszyłam sie nieziemsko :D

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na slub to roznie ale jakos 1500

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina masakra.. Ale to duza wina rodzicow. Ja rozumiem kupowac zabawki itd, ale trzeba miec umiar. Dziecko nie musi miec zawsze wszystkiego co najlepsze.. I w zyciu nie kupie pierwszego telefonu dziecku takiego drogiego i nowego. Obojetne czy koledzy beda miec czy nie. Troche skromnosci tez trzeba sie nauczyc..
    1000 zl ludzie daja na sluby, a na komunie napewno mniej, przynajmniej ja nie zamierzam az tyle dawac

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    ja na komunie dostałam aparat kodak i gre telewizyjna hahaha takie wielkie pudło oczywiscie nie pograłam za duzo bo moj brat siedział i grał :)a cieszyłam sie nieziemsko :D
    a ja zegarek :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na komunie dam 600.

• Rudasek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam dziewczynki..to co piszą w necie to znam, to patrze cały czas...myślałam ze któraś z Was to przechodziła i powie mi tak po ludzku, co należy, jak wymaga leczenie itd...bo dr google wie swoje a życie swoje!
    Próbuje zarejestrować sie do podobno wybitnego ginekologa, zobaczymy czy cos da, pomoze itd...

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Eweloka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dam tyle na ile mnie bedzie stac! a nie zastaw się a postaw sie

aszka, Czarnula87 lubią tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo ze zalezy od statusu rodziny itd. Ale u nas na sluby daje sie ok 400 zl, chrzestni wiadomo wiecej.. Kazdy daje na tyle ile go stac. Ale komunia, to jeszcze dziecko, pieniadze ida dla jedej osoby-dziecka! Wiec nie ma co przesadzac..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dziekuje Wam dziewczynki..to co piszą w necie to znam, to patrze cały czas...myślałam ze któraś z Was to przechodziła i powie mi tak po ludzku, co należy, jak wymaga leczenie itd...bo dr google wie swoje a życie swoje!
    Próbuje zarejestrować sie do podobno wybitnego ginekologa, zobaczymy czy cos da, pomoze itd...
    trzymam kciuki, ale zobacz info w necie nie jest koszmarne, takze wspieram Cie na odleglosc :) Pisz koniecznie co i jak.

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria to fakt wina rodziców to po pierwsze, chciał rower kupili mu rower, chciał play staiszon czy jak to tam sie pisze kupili, chciał IX boX to mu kupili, tableta miał ale moj brat usiadł i po tablecie hahaha, laptopa, komputer ma no to ja sie pytam czego jeszcze?!!

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chrześni dają niezaleznie od okazji ok 1000zł. Ja tyle dostałam od swojej chrzestnej na łśub, tyle dawali moi rodzice swoim chrześniakom na ślub. Moje dziecko od chrzestnej dostało 1000 zł na chrzest, a córa wujaszka dostała 1000 zł od chrzestnej na komunię.

A my jak na ślub chodzimy jakis to najczęsciej kupujemy jakiś lepszy prezent.

• Eweloka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boze ale ja pisze :-/ sory le u rodziców siedze na komputerze bo moj mezu spi po nocce a oni maja dziwną klawiaturę hahah :)

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No za niedlugo dostanie kino domowe i swoje auto.. Ewelina, w wiekszosci to wlasnie wina rodzicow niestety.. A pozniej dziwia sie ze dzieci nie szanuja niczego
    Rudasek trzymaj sie kochana.. Ja nie pomoge :(

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, tym bardziej, ze jeszcze ślub/wesele to zrozumiałe bo zazwyczaj jest to przyjecie co sporo kosztuje, jest to nowa droga zycia bo mlodzi zamieszkuja osobno, czy chca kupic mieszkanie itd..wiec wtedy oki, zbieraja na tzw "wyprawkę" ale na komunie 1 tys...tak jak Ruda powiedziała, to kasa dla rodziców, przecież można zrobić obiad w domu na 10 osób plus kawa i ciasto i to koszt ok 500zł i wszystko. Przeciez takie dziecko jeszcze 10 lat zastaje przy rodzicach, nie trzeba mu kasy na start!
    Ja na chrzest i na komunie jestem za łańcuszkiem czy ładnym medalikiem itd..bo właśnie wychodze z założenia ze takie dziecko nigdy tej kasy nie zobaczy! :)

aszka, Eweloka84 lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 1123 1124 1125 1126 1127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ