Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
aa wogole jakie ja mam schiza moj Dawid to pada ze mnie...gadane mi sie takie włączyło przez sen hahaah jak nie o skórkach od banana gadam to pytam sie go czy mu sie podoba fryzura hahaahahah a ostatnio gadałam o jakims kolesiu co przyjechal na motorze jak w szpitalu lezałam hahahahhaahhahaah o kurde dziewczyny ze mna juz co raz gorze..
Ania_84, Dorotucha lubią tę wiadomość
-
Eweloka84 wrote:zwariowałas
Eweloka84 lubi tę wiadomość
-
Tez nie slyszalam ale poszperalam po necie i patrzcie.
To samo mi endo powiedziala.
"Każdy noworodek w Polsce ma przeprowadzany test w kierunku fenyloketonurii i wrodzonej niedoczynności tarczycy. Wykonuje go szpital położniczy lub położna środowiskowa. Wykonanie testu zaznacza się taką białą naklejką w książeczce zdrowia dziecka. Jeżeli Droga Młoda Matko czegoś takiego nie zauważyłaś - zapytaj położnej środowiskowej co z testem - czy był wykonany czy nie."Eweloka84 lubi tę wiadomość
-
"Wrodzona niedoczynność może wystąpić także u dziecka, którego matka nie miała z tarczycą żadnych problemów. Nieleczona może prowadzić do umysłowego i fi zycznego niedorozwoju. Obecnie w Polsce u każdego noworodka w 4.–5. dniu życia wykonuje się oznaczenie hormonu TSH (w tym celu dziecku pobiera się krew z pięty). Pozwala to na wczesne wykrycie i odpowiednie leczenie niedoczynności, które w większości wypadków zapewnia prawidłowy rozwój dziecka."
-
kurde wlasnie na bocianie dziewczyny mi napisaly ze do tych badan klinicznych trzeba miec min 3mln plemnikow w nasieniu .. wiec dupa ;/
-
niiby w badaniach klinicznych w wymogach jest ze rozpoznanina nieplodnosc meska..a teraz sie dowiaduje ze musi byc w nasieniu 3mln plemnikow.. jakby byly te plemniki to bym nie robila biopsji .. ehhh rece opadaja.no nic na spokojnie popytamy sie jak dostaniemy wyniki z genetyki i pojedziemy osobiscie do novum
-
nick nieaktualnyDziewczyny przepraszam ze sie nie odzywalam.
Nie nadrabiam was, ale mam nadzieje ze u was wszystko dobrze!
U mmie ok. Bylam na masazu, u fryzjera i na badaniach. Zamowilismy wozek i kupilismy pare rzeczy..
Byla, szczesliwa ale teraz humor mi sie zwalil bo poklocilam sie z siostra bo uwazaja wszyscy ze za wczesnie robie takie zakupy ehh szkoda slowAnia_84, Eweloka84 lubią tę wiadomość
-
Daria nie przejmuj se.. to Ty na szczescie decyzdujesz kiedy chcesz wszytsko kupic. wg mnie dobrze orbisz.. siostra wozek miala od 3 miesiaca
a reszta odkladala na pozniej i co urodzila wczesniej i za wszystkim pozniej latala jej mam z tatusiem .. wszystko na biega -
Ja babeczki dopiero przyjechalam po targach
Bylo super. Zaraz wam wstawie fotki moich zdobyczy
Daria nie przejmuj sie niczym!!! To najwyzszy czas na zakupy. A nie jak bedziemy potem slonice w gorace lato!
Juz moja kolezanka na koniec zakupy zostawila a potem sama mowila ze ostatnie rzeczy na styk w dniu porodu przyszly
Chore to!!!
Ciesz sie zakupami a nie przejmuj sie tym co ktos mowi. A jak nie to zapytaj ktora za ciebie wszystko kupi jak by (nie daj Boze) na koniec cie do lozka przykulo albo jak bys wczesniej urodzila???!!'
-
Powiem wam ze te gratisy to jedno.
Ale drugie to fajne wyklady byly. Najlepsze byly o karmieniu piersia, pielegnacji noworodka i bezpieczenstwie dziecka w samochodzie. Te ostatnie duuuzo mi daly bo wiem juz jak poprawnie zapiac fotelik a myslalam ze wiem
Tak paki wygladaly spakowane:
-
Do tego mam do odebrania butelke tomee tipee ale to w ich sklepie w Sosnowcu.
Dodatkowo byl konkurs na haslo gdzie glowna nagroda byl fotelik maxi cosi
I dilkanascie innych drobniejszych nagrod. Ja sie niestety nie zalapalam bo tam mamy poematy wypisywaly