Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
ja wlasnie pije jogur w do tego lekkie platki z piekarni pod telegrfaem
skald platkow.. maka i olej sojowyEweloka84, Dorotucha lubią tę wiadomość
-
dziewczyny moze wy macie przepis na jakies ciasto - bo chce zrobic ciato z rabarbarem
i chodzi mio samo ciasto -
now alsnie nie wiem.
mialam takiprzepis an szybkie ciaso bez margaryny tylko z olejem
i zastanwiam sie miedzy nim a drozdzowym -
Mam przepis na taki że wkładasz do miski składniki bez mieszania warstwami odstawiasz na 4 godziny potem mieszasz i do pieca zawsze wychodzi a ja mam prawie 2 lewe rece do pieczenia ciast
Eweloka84, Ania_84 lubią tę wiadomość
-
Dorotucha wrote:Mam przepis na taki że wkładasz do miski składniki bez mieszania warstwami odstawiasz na 4 godziny potem mieszasz i do pieca zawsze wychodzi a ja mam prawie 2 lewe rece do pieczenia ciast
Dorotucha lubi tę wiadomość
-
heheeh ojj tam .. magzneu maluch cche stad czekolada
Dorotka mmm jabłuszko .. ja jesczze mam kawalek abuza w domku to jak wroce to wykoncze go DEweloka84, Dorotucha lubią tę wiadomość
-
LENIWIEC DROŻDŻOWY :
Wsypać warstwami do miski z płaskim dużym dnem:
Rozkruszona kostka drożdży 100g
szklanka cukru (szkl. 250ml) (ja daje mniej bo nie lubie mocno słodkiego )
4 jaja
opakowanie cukru waniliowego
szklanka oleju
3/4 szklanki mleka
5 szklanek mąki
Odstawiamy na 4 godziny w ciepłe miejsce NIE MIESZAMY!!!
Po 4 godzinach wyrobić łyżką ciasto przełożyć na blachę, nałożyć owoce i posypać kruszonką. Piec 45-50 minut w 170-175 stopniachEweloka84, Ania_84, Malenq, Czarnula87 lubią tę wiadomość
-
I na bank Ci wyjdzie. Ja gdy robie w takiej normalnej blaszce to jest tak wysoki że nie idzie go do ust włożyć dlatego na tych oryginalnych z piekarników najlepsza najpraktyczniejsza wersja wychodzi
Eweloka84, Ania_84 lubią tę wiadomość
-
Aniu no z tym kotem to przasadzaja troche choc powiem ci ze my mielismy Kropeczke kilkanascie lat i przy otwartym calymi dniami tarasie w lecie zdarzylo jej sie "spasc" i raz ja psy poszarpaly czasem tez z dachu skakala wiec troche ich rozumiem.
Ake to nie moze byc dyskwalifikacja do adopcji
A imie wybrali czadowe dla kota hahah
Baby z tymi lodami to jakas jazda hahaha. Ja jak nie jadlam lodow tak ostatnio kazda wizyta w sklepie konczy sie lodem hahaha a te co stokrotka pisze uwielbiam zawsze u nas w Szkocji je kupujemy
Co do ciast.. Moja tesciowa tez ostatnio piekla takie mega proste z wisniami, potem z czerwona pozeczka. Mozna dodac kazde owoce i jest mega proste ale dam wam przepis potem bo mama go skryla
A ja sie wkurzylam i kupilam sam laktator od goscia reszte zamowie u kogos innego albo u tej babki co chcialam.
I babcia mi dzie pokazala swoje wyniki... A ja tam czytam ze ma zaawansowana miazdzyce i powazna osteoporoze buu
Ide teraz do niej na obiadek a potem szykuje sie i przed 16 jedziemy na targi mamowe do expo silesja moze spotkam eweleDorotucha, Ania_84 lubią tę wiadomość