X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo prosze:) a mi zostala laska rabarbaru i albo zrobie kompot albo dodam do soczku wycisnietego z pomaranczy :)
    A ciasto tak smo robie tylko obieram rabarbar ze skorki tej pierwszej i kroje w kosteczke :)

Ojj te nasz chlopy :) tylko im pilka w glowie :) wpadnij do mnie hehe :)

A o tej znajomej to szkoda gadac... Chcialam porady, pomocy a dostalam w zasadzie tylko jej wymadrzanie sie i tekst ze jak mi tu tak zle to moge w pl rodzic :/
    A ja zalamana bylam jak sie o tej pepowinie dowiedzialam a potem jak mi napisala ze w uk na tarczyce noworodkow nie badaja a to jest ogromnie wazne,,,,
    Ale bylo minelo. Ja nie umiem urazy pamietac dlugo. Pojade a co mi tam :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to ona jakas niepowazna. A to ta co maja male dziecko? Ale idz, lepsze czasami chociaz takie towarzystwo :P
    Moze prywatnie Ci dziecko zbadaja?

Nic wiecej z rabarbarem nie robisz nim do ciasta wlozysz? Bo czytam rozne metody, albo od razu dac jak Ty albo jakies przygrzewanie na patelni

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kochana to wlasnie ci :)
    Potem sie okazalo ze badaja tylko ona taka madrala a nie wiedziala nawet na co jej dziecko badaja :P wiec luzik. Zobaczymy tez co polozna powie :)

Jade ale z dobrym nastawiniem. Serio :) kiedys bardzo sie lubilysmy a od kad zaszla w ciaze to calkiem inna osoba. A zawsze myslalam ze dzieci na lepsze zmieniaja...

Myszko ja nic nie robie bo i tak sie upiecze i bedzie mieciutki :) i jest taki super kwaskowaty... Jej az mam slinke :P

Ruda27 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moze jak juz Tiago sie urodzi to sie jeszcźe bardziej miedzy wami polepszy :) oni sa polakami tak?
    My tu wiecznie sami, czasami z kims sie spotkamy ale juz rzadziej niz kiedys :/

To ok, to nie bede z nim nic robila :) jutro upieke mmm :D w sumie ten z truskawami prawie caly sama zjadlam :P moj to chyba woli cos z galaretka, niech spada :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 17:28

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to Polacy :)
    Mamy tez innych znajomych ale oni jeszcze nie maja dzieci i duzo podrozuja, imprzuja :p
    Ale sa super szczezy!!! Wszystko co w glowie to na jezyku. Dzis sie z jedna z tych kolezanek w sklepie widzielismy i gdyby ńie to ze byla w pracy to bysmy sie nie nagadali.
    U nich zawsze tak swojsko jest. I napic sie mozna alko i zjesc i pogadac... O wszystkim. Nawet o tym jak kto dzieci robil hahaha :)

Kochana moj tez za takimi ciastami nie przepada. Dla niego tylko karpatka to prawdziwe ciasto :) ja nast rażem zastanawiam sie czy ńie zrobic tradycyjnego biszkoptu z kremem i owocami z galaretka :) takie letnie ciacho :) w pl zawsze w domu takie w lecie kroloje :)
    No chyba ze na tort dla mojego sie porwe :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no to fajnie ze macie tam takich znajomych! Zawsze to lepiej miec z kim sie spotkac i pogadac w swoim jezyku :P
    Nam tego brakuje, autriacy nie sa tacy fajni :P

Ja kocham karpatke! Jej mmmm :) ale za wysoka szkola dla mnie :P
    A takie z biszkopt i galaretka tez bym zrobila i mysle ze moj by zjadl, bo juz cos gada ze mama zrobi albo babcia :P on sie te boi mojej nauki czy eksperymentow :P ale i tak ju jest bardziej otwarty na nowosci niz kiedys :P

Ale tu pusto dzisiaj :P te co dzialeczke maja to korzystaja :P

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam co chwile kombinuje. Raz wyjdzie raz nie ale probuje :)
    Moj ńie ma wyjscia i je hahaha :)

My wsrod szkotow tez nie mamy znajomych... Inna kultura i wogole.

A laseczki pewnie korzystaja :P
    Jak bym miala to tez bym w ogrodku siedziala :P

Ruda27 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez :P
    Wlasnie ogladam serial i gotuje se kukurydze :D

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadlam dwie kanapki z kotletem mielonym i musztarda :)
    Teraz ide herbatke sobie zrobic :)
    Potem pazurki pomaluje :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm kocham kukurydze. Zawsze jem taka goraca ze sobie pyszczek poparze :P

Ruda27 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Ja spadam obejrzec kilka odcinkow bloga :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczynki za slowa pocieszenia. Ja juz nie wierze ze uda nam sie tak naturalnie bez niczyjej pomocy. W tym cyklu udam sie do lekarza leczenia niepolodnosci moze da nam jakies wskazowki.

Wczoraj myslalam ze serce mi peknie jak patrzylam na coreczke mojej kolezanki mialam ja na raekach taka malutka. bylaby miesiac mlodsza od mojego maluszka:(

Wierze ze nasz maluszek jeszcze przyjdzie ale to chyba troche potrwa.

Daria poczytam o tym mleczku moze sprobuje chociaz juz nie wierze.

buaziaki milego dnia:*:*

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja poczytaj o tym mleczku. Tanie nie jest, ale warto. Napewno nie zaszkodzi. Na wegrzech uzywaja go w klinikach bezplodnosci i jest bardzo znane..
    Trzymam kciuki! Mam nadzieje ze szybko wam sie uda! :*

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Ale tu pusto od wczoraj!!!
    Gdzie reszta...?
    Ania, Olga, Ewela, Rudasek i reszta dziewczyn??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jak sie dzisiaj czujesz?
    Jak wczoraj wieczor ze zanjomymi??

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem ci ze kaszle mnie okrutnie...ale chyba kaszel coraz bardziej robi sie mokry..
    Wczoraj bylo spoko :) az w szoku bylam :P
    Oczywiscie nowe auto ogladalismy. Bardzo mi sie podobalo :) ja tam sie zawsze ciesze czims szczesciem :)

Mala super ale nie podchodzilam do niej. Ma juz ponad 3 mies a dopiero co kolezanka w ciazy byla :P
    Oczywiscie zaserwowala nam troche madrosci np na temat wozka :)
    Bo mowilam ze kupilismy 3 w 1 a ona ze teraz juz by takiego nie kupila. Ze gondoli sie wogole nie uzywa. Ze ona tylko od poczatku w spacerowce albo foteliku...tyle ze oni nie mieli prawdziwej gondoli tylko takie nosidelko wkladane do spacerowki.
    Aaaa i oni z mala wogole prawie na spacery nie chodza!!! Ona mowi ze mala zabiera na dwor tylko jak slonce swieci :P
    I to najczesciej do ogrodka :/
    Ja z malym napewno juz tydz-dwa po porodzie jak nie bedzie oadac bede chodzic na spacery :) tym bardziej ze u nas nie ma takich zim jak w pl :)

Ale generalnie ok. Chlopcy mecz obejrzeli, piwko wypili :) ja tez ale bezalkoholowe :)

A tobie jak wieczor minal??

Ruda27 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ;)

przepraszam ze sie nie odzywalam..ale mislismy powazne dni z mezem :)
    ogolnie wszystkoz akonczylo sie dobrze :)

udowodnil mi ze to byl tylko jego kiepski zart ,
    a juz dopelnieniem wszytskiego bylo to ze z piatku na sobote kazalam mu spac gdzie indziej :P powiedzialm ze jestem na niego wsciekla ..
    w obote rano pokazal mi wszytsko co mial na komopie i komorke , i o dziwo. okazuje sie ze tak naparwde to okazalo sie- i tu azmi sie glupio zrobilo.ze gadal z jedna dziewcyzna.li non stop nawijal o mnie ..
    wtytlumaczyl mi wszystko, przepraszal kilka razy
    wytlumaczyl mi ze nieraz musipogadac sobie o tych wszystkich badaniach itp itd z obca osoba.
    zapytalam sie go czy zdaje sobie sprawe ze teraz moe zaufanie do niego spadlo, dwa ze ta dziewczyna mogla niapisac min a fb ze on mnie zdradza np ..
    no i powiedzialam mu ze skoro nic nie ma na sumieniu to ma zrobic z krwi badania na HIV, i inne tyyfusy .. zgodzil sie bez problemu.. oczywiscie pozniej jak sie zgodzil powiedzialm ze nie mucsi ale powiedzial mi ze zrobi zebym byla spokojna .. a pozatym ze naprade nie ma nic do ukrycia..
    dzis wczoraj wieczorem podczytywalam was ale nie udzielalam sie bo chcielim wszystko sobie wyjasnic..
    na koniec poiwedzial mi ze dopeiro teraz wie jak duzo moze namacic takie glupie gadania i chec odgrywania macho przed innymi.. i ze wie ze teraz bedzie musial sporo popracowac nad powrotem do tego zaufania jakie mialam do niego ..

mam nadzieje ze dostal nauczke ijuz takiego numeru nie wywinie .. :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale jest i plus tego . :P
    w domu mam tak wysprzatane. a ja leze i pachne :P
    sniadanko do lozka, <3 takie jakie dawno nie bylo :D
    nawet nie wiedzialam ze moj M tyle moze :D i tak dlugoo :D
    caly wieczor przesiedzial ze mna, i o dziwo poruszal jeszzce temat...
    zadalam mu jedno wazne pytanie czy chcilby zebym ja tak pisala z jakims facetem.. zatkalo go..
    pozniej zapaytalam sie jakby sie poczul czytajac u mnei takiego eska..
    powiedzial ze okropnie.
    wygarnelam mu tez ze nie dosc ze wszytskim sie zamartwam, placze w ukryciu zeby jego nie dolowac.. dobrze wie ze mam jakies problemy z serduchem jak sie denerwuje.. a on jeszcze doklada mi taka akcje.
    nawet jego mama sie skapnela ze cos jest nie tak..i powiedzial jej ze zawalil jedna sprawe za co dodatkowo oberwalo miu si eod mamusi :P

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc aniu. Dobrze wiedziec ze u was ok bo troche sie martwilam ze sie nie odzywasz... Myslalam. Ze moze masz duzo pracy albo kozystacie z pogody.
    Dobrze ze sobie wszystko wyjasniliscie :) takie rzeczy trzeba zalatwiac od razu bo potem sie tylko nawarstwiaja :)
    I dobrze tez ze mowisz mu o swoich odczuciach. Nie trzymaj nigdy nic w sobie!!!
    Mam nadzieje ze juz bedzie wszystko ok ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialam tez sporo pracy ..ale w sumie moglam gdzies sie pojawiac ale jeszcze bylo wszystko swieze i musialam sie wyciszyc torche ;)

wczoraj jak pojechalismy do Miedzianej Gory - ja mialam szkolenie a M dostal fuche tam.. to stawial mi sie co godzine bo pracowalismy wvisa vi :) on skonczyl i 13 ja musialam zostac do 19 ale etz mialam od13-15 przerwe.. wiec przyjechal i zabral mnie powiedzial ze nie chce zebym sama siedziala i ze on mnie przywiezie sporwtrtem.. zdziwilomnie bo on zazwyczaj mowil ze nie oplaca sie tak jezdzi po 10 razy ..

widze ze sie stara.. wiec mysle ze bedzie ok..
    wczoraj siadl kolo mnie polozyl moja reke na jego serduchu i powiedzial ze to serducho bije dla mnie, i ze przysiega mi z reka na sercu ze nigdy mnie nie zdradzil, i nie zdradzi.. widzialam w jego oczach ze mowi szczerze..

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ