X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweluś daj znać co i jak :):)

Paula tylko ciekawi mnie czy mi da na NFZ, bo z tego co wiem to jesli przychodnia nie ma umowy z labo to wtedy sie płaci :D:D

no nic...ide jutro zrobić bede ei progesteron priv, i jak bede szła to ginka to wezme mu to oraz wszystkie ogolne badania z maja :D i cytologie tez :D wiec mysle ze w kiare przygotowana do niego zawitam :D

Eweloka84 lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednak moja córka nie lubi serka pomidorowego hahaha ehh juz wybrzydza no :)

a w ogole co mi sie sniło hahaha moj gienek, ze mi powiedział ze bedzie chłopak i sie z nim kłóciłam ze jak to mowił ze córka hahahah

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweluś, a jestes pena ze to dziewuszka :D:D:D

kurde ale jestem ciekawa co u nas, ale to jeszcze troche czasu :D w którym tyg mozna sie dowiedziec ???:D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Eweloka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) normlanie juz dawno takiego stresa nie miałam :/ stresuje sie jak przed pierwsza wizyta hahaha ehh

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Dorotucha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku ja nie chciałam płacić za wizyty w tej ciąży bo w pierwszej chodziłam prywatnie i jakoś wizyty nie różniły się od tych na NFZ. Do dzisiaj chodziłam do innego gina bo do tego u którego się wcześniej leczyłam wolne terminy były dopiero na czerwiec a rejestrowałam się w lutym. Teraz już mam swojego gina i psychicznie czuję się o wiele lepiej :) nawet mój Mężu stwierdził że u tego jest lepiej bo pomiarów więcej robił i bardziej rzeczowo wszystko objaśnia. ;)

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnoje dziecko dzis strajkuje chyba nawet raz nie pukneła :(

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Eweluś, a jestes pena ze to dziewuszka :D:D:D

kurde ale jestem ciekawa co u nas, ale to jeszcze troche czasu :D w którym tyg mozna sie dowiedziec ???:D
    No ostatnio psioszke było widac hahaha chyba ze w miedzy czasie siusiak wyrósł :P dzis zobaczymy :)

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela a co się dzieje że masz takiego stresa bo ja znowu jak zwykle z reszta nie w temacie......

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotucha wrote:
    Ewela a co się dzieje że masz takiego stresa bo ja znowu jak zwykle z reszta nie w temacie......
    w skrócie: plamiłam, lezałam w szpitalu i od wyjscia ciągle plamie i mam przyspieszoną wizyte :) a i co najciekawsze nie wiadomo skad i dlaczego :)

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ide sie szykowac musze zobaczyc czy sie w spodnie krótkie zmieszcze hahaha :) dam pozniej jak wroce znac co i jak trzymajcie kciuki ciotki zeby sie wreszcie zagadka rozwiazała :D

Paula55 lubi tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku ja sie nie znam moze ale u nas (w moim miesice w pl) poprostu dostajesz skierowanie i idziesz do labu.
    Tam lekarz zaznacza na skierowaniu czy na nfz czy prywatnie... I tyle. O zadnej umowie nie wiem...

Kochana mowia ze plec niby juz w 13-14 tyg jak gin ma dobry sprzet ale ja bym nie wierzyla.. Mysle ze najlepiej i najpewniej to tak kolo 20 tyg.:)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotucha wrote:
    Rudasku ja nie chciałam płacić za wizyty w tej ciąży bo w pierwszej chodziłam prywatnie i jakoś wizyty nie różniły się od tych na NFZ. Do dzisiaj chodziłam do innego gina bo do tego u którego się wcześniej leczyłam wolne terminy były dopiero na czerwiec a rejestrowałam się w lutym. Teraz już mam swojego gina i psychicznie czuję się o wiele lepiej :) nawet mój Mężu stwierdził że u tego jest lepiej bo pomiarów więcej robił i bardziej rzeczowo wszystko objaśnia. ;)

Kochana ja w Krk mialam super babke :D ale nie bede tam jezdzi bo to kawał drogi i wiadomo dodatkowa kasa :(:(
    a teraz tu ggdzie mieszkam to szukam troche...wynalazłam kiedys babke, niby super specjalista itd..moze tak jest, nie mówie ze nie ale czułam sie tam zle, odpowiedała bo musiała, wypisała kartke z badaniami i mowi ze to priv, ze nie da sie inaczej.wogole mnie do siebie nie przekonała.. umówiłam sie do niej na lipca tak w razie w....ale szukam dalej...sugeruje sie troche opiniami w necie bo nie mam kim i czym:( no i wybrałam lekarza w mojej przychodzi, jutro pojde zapytac o termin wizyty, mam nadzieje ze nie bedzie to grudzien :D hahahah no i zobacze, jak mi nie spasuje to zostane przy tj co mam, no ale wrazenia na mnie super nie zrobiła :(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    w skrócie: plamiłam, lezałam w szpitalu i od wyjscia ciągle plamie i mam przyspieszoną wizyte :) a i co najciekawsze nie wiadomo skad i dlaczego :)
    No to miałam tak samo w pierwszej ciąży że nie wiadomo było skąd plamienia plus intensywne napinanie się brzucha. Dla mnie skończyło się szpitalem do końca ciąży. Trzymam kciuki by zagadka się rozwiązała :)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Kochana ja w Krk mialam super babke :D ale nie bede tam jezdzi bo to kawał drogi i wiadomo dodatkowa kasa :(:(
    a teraz tu ggdzie mieszkam to szukam troche...wynalazłam kiedys babke, niby super specjalista itd..moze tak jest, nie mówie ze nie ale czułam sie tam zle, odpowiedała bo musiała, wypisała kartke z badaniami i mowi ze to priv, ze nie da sie inaczej.wogole mnie do siebie nie przekonała.. umówiłam sie do niej na lipca tak w razie w....ale szukam dalej...sugeruje sie troche opiniami w necie bo nie mam kim i czym:( no i wybrałam lekarza w mojej przychodzi, jutro pojde zapytac o termin wizyty, mam nadzieje ze nie bedzie to grudzien :D hahahah no i zobacze, jak mi nie spasuje to zostane przy tj co mam, no ale wrazenia na mnie super nie zrobiła :(
    Ja na początku chodziłam do starego gina żeby tylko mieć opiekę i zeby to za darmo było tez z niego nie jestem zadowolona bo stary ramol z niego wszystko trzeba było od niego wyciągać i praktycznie usg robił mi 2 razy na początku ciąży a potem w 12tc. Babki w rejestracji poradziły mi przepękać u niego te kilka wizyt a potem po prostu się przenieść tak też zrobiłam ;)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh no ja jutro pojde to tez podpytam babeczek czy warto do niego pojsc :D:D:D

ale mnie głowa boli...ehhhhhhhhhh :(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudasku ale przychodnia w której jest gin, może po prostu mieć umowę z innym lab, więc spokojnie na nfz jak pójdziesz, tak na nfz dostaniesz skierowania....
    ewelko 3mam kciuki;)
    a ja znowu w łóżeczku, coś mi się w głowię kręci...:-/ mroczki jakieś czy co...

• Dorotucha Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość badań jeżeli chodzi się w ciąży na NFZ do gina jest za darmo. Czasami mogą przepisywać jakieś płatne ale informują o tym. Najlepiej zapytaj gina jak to u Was wygląda i już ;)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    rudasku ale przychodnia w której jest gin, może po prostu mieć umowę z innym lab, więc spokojnie na nfz jak pójdziesz, tak na nfz dostaniesz skierowania....
    ewelko 3mam kciuki;)
    a ja znowu w łóżeczku, coś mi się w głowię kręci...:-/ mroczki jakieś czy co...
    Odpoczywaj Kochana :) ja do dzisiaj mam czasami takie wiksy zwłaszcza gdy gwałtownie wstanę.

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane :)

Ja dopiero wrocilam z delegacji :)

ostatnio sporo sie u mnei dzieje i ledwo co nadazam za wami :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo a ja pospalam :) tak mnie jakos zmoglo :P

Ania_84, Malenq lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1420 1421 1422 1423 1424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ