Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tylko zobaczymy pogada z kierownikiem i zobaczymy jak on do tego podejdzie chodzio to ze albo 8 sierpna albo na poczatku wrzesnia wiec podejrzewam ze i maz i szef bardziej sie przychyla do wrzesnia..

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a najlepszy teskt mea jak mowil o dwcy to ja oczywiscie zaczelam rycec.. a ten do mnie .. nie rycz bo wychodzi na to ze nie chcesz miec dziecka i jakbm cie zmuszal a tak nie jest bo chcemy go oboje co nie ?

Malenq, Ruda27 lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    hej kochane ja po romowie z misiem :)
    i zaskoczł mnie mowiac : kochanie ja czulem ze nie bedzie git dlatego zrobilem te badania tylko po to zebys ty miala czyste sumienei ze zrobilismy wszytsko.. ja od poczatku bylem za dawca i tego chce dalej ..wiec jesli bedziesz gotowa to chce zebysmy skupili sie na dawcy
    dodał ze ma tylko jedna prosbe zeby nikt oprocz nas o tym nie wiedzial i to nie z racji tego ze on bedzie sie czul zle ale ze wzgl na to ze niechce zeby ktos kiedys powiedzial cos nie milego dziekcu :)
    kurcze kochana wspaniały ten twój mąż
    trzymam za was kciuki

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mała jest cudowna, dużo śpi, ładnie je i nawet sama "bawi się " w łóżeczku niestety do czasu kiedy nie boli brzuszek. Wczoraj w nocy i dziś właściwie cały dzień pręży się i płacze bo nie może kupy zrobić. Wczoraj od 3 do dziś do 14 nic nie zrobiła, tylko czasami bąki lecą, pediatra poleciła katater Windi , zapodaliśmy i ulga, mała się uspokoiła, ale boję się nocy bo już padam, a jak ona płacze długo to ja płaczę razem z nią i nie wiem co mam robić:(

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Aniu że mąż ma takie podejście :] to staraj się staraj bo pamietaj, że czekam na ciebie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Paula mała jest cudowna, dużo śpi, ładnie je i nawet sama "bawi się " w łóżeczku niestety do czasu kiedy nie boli brzuszek. Wczoraj w nocy i dziś właściwie cały dzień pręży się i płacze bo nie może kupy zrobić. Wczoraj od 3 do dziś do 14 nic nie zrobiła, tylko czasami bąki lecą, pediatra poleciła katater Windi , zapodaliśmy i ulga, mała się uspokoiła, ale boję się nocy bo już padam, a jak ona płacze długo to ja płaczę razem z nią i nie wiem co mam robić:(

Paula mój mIchas miał kolki, polecam BiO GAJA - super suplement diety dla maluszków, no i podawałam małemu espumisan dla dzieci (od samego początku) - bardzo mu to pomagało, do tego masowałam mu brzuszek, porządnie odbijałam po jedzonku i robiłam takie ćwiczonka, że przysuwąłam mu kolanka do brzuszka.

A w razie gdyby malutka miała naprawdę duży problem z kupkami to polecam Lactulosum - nam pediatra to poleciła, jak mały nie mógł się kilka dni załątwić a potem mu wyciskałam dosłownie twarde jak kamyki kulki kupki :/ płakal tak że ja płakałam z nim, a ten lactulosum dodawałam mu odrobinę do mleka i łądnie isę po nim załatwiał.

Malenq, Paula_29 lubią tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Paula mój mIchas miał kolki, polecam BiO GAJA - super suplement diety dla maluszków, no i podawałam małemu espumisan dla dzieci (od samego początku) - bardzo mu to pomagało, do tego masowałam mu brzuszek, porządnie odbijałam po jedzonku i robiłam takie ćwiczonka, że przysuwąłam mu kolanka do brzuszka.

A w razie gdyby malutka miała naprawdę duży problem z kupkami to polecam Lactulosum - nam pediatra to poleciła, jak mały nie mógł się kilka dni załątwić a potem mu wyciskałam dosłownie twarde jak kamyki kulki kupki :/ płakal tak że ja płakałam z nim, a ten lactulosum dodawałam mu odrobinę do mleka i łądnie isę po nim załatwiał.

Dzięki Olga
    Położna nam właśnie tą Bio Gaja polecała, ale nie było w aptece i dali nam za to dicoflor. Espumisan niestety nie pomaga, masaże na chwilę a rowerek też słabo
    Poczytam o tym Lactolosum, to chyba na nietolerancję laktozy tak?
    Dziś kupiliśmy też delicol i działamy, zobaczymy co będzie
    A mówią że dziecku się kolki koło 4 tyg zaczynają

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Dzięki Olga
    Położna nam właśnie tą Bio Gaja polecała, ale nie było w aptece i dali nam za to dicoflor. Espumisan niestety nie pomaga, masaże na chwilę a rowerek też słabo
    Poczytam o tym Lactolosum, to chyba na nietolerancję laktozy tak?
    Dziś kupiliśmy też delicol i działamy, zobaczymy co będzie
    A mówią że dziecku się kolki koło 4 tyg zaczynają

Lactulosum jest na zaparcia :]

Dicoflor ja używałam niedawno jak mały miał biegunkę na przywrócenie flory bakteryjnej

Mój mały miał kolkę na 4 dobę - pierwsza noic jak ze spzitala wrócilismy ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Paula ja jeszcze małemu dawałam do picia herbatkę koperkową, puszczał po niej baki aż miło :]

Paula_29 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeju biedna malutka...tego sie wlasnie boje najbardziej. Ze dziecko bedzie plakac a ja nie bede wiedziala jak mu ulzyc :(
    Ale nic... Uprzedzac sie nie bede. Zobaczymy jak to bedze u nas...
    Kurde ani u szwagierki ani u znajomych nie bylo takiego problemu :/ no moze raz czy dwa. A tak maluchy podpbno przesypialy cale noce budzac soe raz czy dwa na karmienie...
    Wogole u chlopcow podobno z kolka duzo gorzej niz u dziewczynek :/

Dobrze ze choc w dzien malutka spokojna :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to zależy, 2 dni temu też całą noc przespała, ja ją budziłam na karmienie, wczoraj znowu przespała cały dzień a w nocy koncert. Dziś dzień kiepski a teraz śpi odpukać, zobaczymy co się będzie działo, ale widzę na lipcówkach że 80% ma problemy z brzuszkiem niestety:(

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wim wlasnie bo was podczytuje. Na czerwcowkach to samo bylo. A moze to jest tez spotegowane przez te upaly?
    Moze dzieciom chce sie pic no to placza bo trzeba do cyca. A poyem pija lapczywie i brzuszki bola.
    No ja ńie wiem, nie znam sie ale kurde masakra jak o tym mysle...
    Tym bardzoej sie stresuje bo nie wiem jak tu do tego rodzaju problemow podchodza.. Czy przepisauja cos czy jak.
    Niby zamowilam w pl delicol (czy jakos tak) ale wiem jak to bedzie. No nic zobaczymy.

Poki co to sie stresuje ze maly mi na tylko usiadl :/ niech sie szybko przekreca spowrotem....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dzis wizyte na 12. bardzo sie boje. prosze pomodlcie sie za nas i trzymajcie kciuki:*
    nie dam rady jesli cos nie bedzie nie tak

Ania_84, Anastazjaaa, Eweloka84 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja "mówisz - masz" ....:) będzie dobrze, 3mamy, 3mamy kciuki:) spokojnie skarbie:)

Dzień dobry:)

czekaja lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola powodzenia.
    Napewno wszystko jest ok :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola na 100% bedzie wsio ok :) czekamy na info ;)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu bedzie na pewno wszystko dobrze :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga widze ze tfu tfu tempka poszla w gorke ;) talk trzymac .. :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć DZiewczynki ...

Biedna Zusia...musze jej jakoś przejdzie na dniach -oby!

Paula Grubasku, śliczne fotki :)

u mnie dziś w miare oki tylko tyle ze mam spanie jak cukrzyk...spałam dziś do 10:40 :)

Zobaczymy jak sie rozwinie dzień, mam ochote na racuszki z jabłkiem, musze chyba w necie wypatrzec jakiś przepis bo nigdy nie robiłam :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane właśnie dzwonilam do kliniki u nas w ck insemka z nasienie dawcy 1200 zl robia tez biopsje wiec w razie co tez mamy mozliwosc chyba poki co to zaczniemy tu szczegolnir ze blisko mamy :-)

Malenq, Czarnula87 lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 1603 1604 1605 1606 1607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ