Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka ja tez bralam tardyferon na anemie i bardzo mi pomogl. bralam go przed ciaza. moja hemoglobina wynosila 10 a teraz mam 14:) lekow juz nie biore ponad 3 mieiace:)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jak wyniki??

Dzien dobry dziewczynki:)

Ania_84 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    JUz opowiadam co i jak
    okazało się to co przewidywaliśmy czy 47 XXY chromosom czyli tzw Zespół Klinefeltera
    co za tym idzie u meza na etapie zycia płodowego wyodrebnił sie dodatkowy chromoosm.. normalie ma sie ich 46 ..
    po pierwsze genetyk powiedzial ze owszem okolo1% nie ra z sie zdarza ze pojawi sie plemnik.. ale zazwyczaj sa oplemniki uszodzone nie zawsze zdolne do zaplodnienia.. tak wiec od razu powiedzial z enie ma sensu meczyc meza.. bo tylko bedziemy obciazac jego organizm biopsja , boem i dodatowymi lekami a to i ta nie daje nam nawet czesci procenta ze uda sie pozyskac plemnk a zeby on byl zdolny do zapodnie z racj tego ze po porstu wszytskie hormony sa podawyzszona, testosteron obnizony, obj jader ponizej ormy i w ani jednym badaniu nie wyszedl nawet jeden plemnik martwy ..
    to po pierwsze
    po drugie mamy byc pod stala opieka androloga/ endokrynologa i badac teststeron ewentualnie wdrazac co jakis czas uracje testoteronu z racji tego z e organizm przez niedomoge testosteronu bedzie osałabiony . '
    po terzecie ma ma zwracacuwage na gruczoly sutkowe czy nie pojawia sie jakis guzek.. tp poniewaz z tym zespolem jest udowodnione ze moze wplywac na raka sutka u mezczzn.

tak wiec spawa jest wyjasnona.. ;)

powiem szczerze ze jakos lekko to przyjelismy .. bo bylismy na to nastawieni.. wypytalam sie dodatkowo na co moze miec jeszcze w zdrowiu wplyw zespol.. i to sa te trzy najwazniejsze czynniki..

a moj maz mnie po raz kolejny zasoczyl jak wyszlismy to scisnal mnie za reke obroci twarza do sebe zapytal czy teraz juz jestem pewna.. ??
    zapytalam sie ale czego..a on : podjecia decyzji o dawcy.. bo przeciez mamy to na papierze na chwile zamilklam..ale powiedialm ze tak teraz juz tak .. a on podniosl moja brode pocalowal mne i powiedzial ze mnie bardzo kocha i chce dziecka usmechnal sie i dodal .. wreszcie chce zobaczyc serduszk na susg bo i tak juz dlugo czekalismy .

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze myszko zeby dbac o meza i był zdrowy.

Domyslam zię ze na pewno lzy w oczach sie zakrecily ale teraz przed Wami ostatnia prosta. wiecie na czym stoicie i co w tym wypadku zrobic.

Powiedz mi czy decydujecie się na in vitro(koszty sa na pewno duze) czy inseminacja? Jesli chodzi o ciebie to zadnych przeciwskazan ani przeslanek ze nie mozesz byc w ciazy nie ma.

Na pewno jest to tansze rozwiazanie ale nie wiem jak sie ma do in vitro jesli chodzi o skutecznosc.

Co dalej planujecie???

Najwazniejsze że w sobie macie oparcie a my tu wszystkie trzymamy kciuki za to serduszko na usg:) to bedzie piekny dzien kiedy wstawisz nam tu zdjecie pozytywnego testu:)

Ania_84, Malenq lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu Czekaja napisała wszystko to co czuję w związku z Waszą sytuacją....
    bardzo mocno Wam kibicuję i czekam na owe serduszko:)
    3maj się skarbie, jesteście wspaniałą parą...

Dzień dobry ;)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genetyka u mnei wyszla ok.wiec nie ma zwiekszonego ryzyka poronieni.. ani muacji.. co za tym idzie poki co sprobujemu inseminacji z racji kasy .
    na in vitro ref sie nie lapiemy ewentualnie na darmowe badania kliniczne ale tam zglosmy sie dopieor ja IUI nie wypali.bo inseminacje mozemy zrobic tu na miejsc w naszym meiscie .. a do wawy jednak na badania kliniczne trzeba jezdzic co 3-4 dni .. pozniej punkcja pobranie jajeczej transfer..
    a na prywatne in vitro nas poki co ne stac

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja juz pisalam na 30tkach. Ale i tu jeszcze raz napisze.

Czekam niecierpliwie teraz na twoje dwie kreseczki i serduszko na usg :)

Aniu bo ja wczoraj czytalam z ciekawosci o tym zespole na necie. Czy twoj maz jest wysoki?? Bo tam pisalo ze mezczyzni cechuja sie bardzo duzym wzrostem itp.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak maz ma 186 cm.. ma długasne nogi i rece. .. uwidoczniona jest czesc brzuszna bardiej .. ma sylwetke troche podobna do tj opisywanej..
    jedyne co to zarotst mam normalny wrecz bardzo szybko rosnie ;)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze inseminacja w Waszym przypadku to bardzo dobre wyjscie. Z tego co sie orientuje i sprawdzalam u mnie w miescie w invicta to zabieg z nasieniem dawcy kosztuje 1000zł.

Mysle ze macie duze szanse zeby w ciagu kilku miesiacy zobaczyc dwie kreseczki:)

a Wasze malenstwo moze jak najbardziej byc podone do meza bo przeciez wybieracie wzrost kolor oczu i inne rozne wskazniki:)

Czy czujesz sie troche pewniej teraz ze wiecie na czym stoicie??

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takze lykaj kwas foliowy i bedzie dobrze:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak.. wiecie mam taki wewnetrzny "spokoj" ze zrobilismy wszytsko co moglismy.. ze sprawdzilismy wszytsko po koei.. i ze wiemy ze nie jest to wina zlego odzywiana picia itp ..
    pozatym ja czuje sie spokojniejsza z tego wzgledu ze wiem na co moze wplywac ten zespol.. ze maz musi byc pod opieka lekarz..

a pozatym ten spokoj ze juz na nic nie czekamy ze wszytsko jest opisane .. potwierdzone .. :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale insemke chyba odlozymy na 2015 rok :) po pierwsze musze zrobic rezonans bo mam zlecony bo mam co 2 lata przez padaczke..
    po drugie musze przygotowac podloze dlamalego tzn HSG :) i inne hormony : powtorrzyc :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 2015 juz bardzo blisko:) lepiej dobrze sie przygotowac i jak najbardziej zwiekszyc szanse na insemke:)

trzymam kciuki zeby 2015 byl Wasz:)

a ten spokoj dla Was bardzo wazny. musicie troche odetchnac i nacieszyc sie ostatnie miesiace wolnoscia bo pozniej bedzie maly placzacy powod, ktory troche wolnosc i swobode ograniczy:)

podziwiam meza naprawde:*

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz musze sie zawinac i isc do sklepu jakis obiad zrobic w sensie kupic cos na obiad ale nie wiem co:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olus no mi tez spadla do 10 wiec mam nadzieje ze pomoze :)

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelko jak się czujesz???

a co u Darii?? maleństwo jeszcze na antybiotyku???
    maleńka 3maj się i bądź dzielna;)

Pauluś jak tam domek?
    Paula_29 a u Ciebie jak mała? przesypia już noc?

Anastazja odpowiem tutaj - między mną a moja jedną siostrą jest 7lat różnicy, jak byłyśmy młodsze to "darłyśmy koty", teraz nie wyobrażam sobie życia bez niej:)

Czekaja, Rudasek jak tam brzuchatki??

Olga tylko daj znać czy przesyłka doszła:)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewcżeta.

Aniu lezka mi sie w oku zakrecila.... Nie jestem w stanie sobie wyobrazic co czujecie ale wiem ze jestescie mega silni!!!
    Najwazniejsze ze wiecie jaka jest sytuacja i mozna dzialac. Maz jest niesamowity i kocha cie nad zycie!!!
    W dalszym ciagu bardzo mocno trzymam za ciebie kciuki i licże ze za niedlugo pochwalisz nam sie pieknym zdjeciem WASZEGO dzieciaczka :)

Malenq dziekuje ze pytasz :) domek wczoraj ogladalismy i generalnie fajny. Spory ogrodek, duze przestronne pomieszczenia ale dom strasznie zaniedbany bo od dawna nikt tam ńie mieszka....
    Za taka cene ktora zaproponowLi nie ma mowy.
    W tej cenie ogladalismy domy gotowe wrecz do zamieszkania. Wiec czekamy dalej :)

A ty jak sie czujesz??
    Ewela jak tam slonce?

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziekuje dobrze :) biore gore lekow i antybiotyki i nie dlugo doby mi braknie bo kazde tabl o innej godz haha .

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulus odliczam do Twojego porodu haha bo juz sie doczekac u siebie finiszu nie moge:)

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq na pewno dam znać :]

‹‹ 1615 1616 1617 1618 1619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ