Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarnula87 wrote:odśwież i spr4óbuj raz jeszcze mi też czasem się wieszsa
-
Już jestem, maż mnie poprosił o kisiel to mu jeszcze zrobiłam bo on pozmywał naczynia
Kurcze wiecie co, ja dziś jak poszłam po tą receptę na dupka to gin też mi powiedział żebym trochę odpuściła, wyluzowała bo się wykończę, że to naprawdę skutecznie utrudnia zajście. I tak siedzę teraz i dumam i chciałabym żeby już wziąć ten duphaston, żeby przyszła @ i żebym mogła zacząć od nowa, na czysto i bez spiny bo teraz czuję się taka dziwnie zmęczona i przytłoczona tym wszystkim, a to usg jedno, drugie, a to tabletki, temperatura, śluz, testy, czekanie na wyniki itd. Nie wiem kochane czy rozumiecie o co mi chodzi, ale czuję po prostu, że ta spina odbiera mi całą radość ze starań i myślenia o ciążyTeż tak czasem macie?
Ania_84, Dorotucha, Eweloka84 lubią tę wiadomość
-
tez tak mam juz nawet na usg mi sie nie chce chodzic
a jak mysle o wzieciu lutki to mysle boni kiedy ostatniea tabl
-
ja jak cos to nasteony cykl luzuje.. spinalam sie i nic nie wychodzilo.. to trzeba przyjac inna taktyke
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
u mnie jeszcz 2 dni
oki dziewczyny ide lulu bo mi sie oczy schodza
do juterka
Czarnula87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula_29 wrote:Hej dziewczyny
Widzę, że tu rozmowa o kosmetykach przez kilka stron była
Może któraś z Was się orientuje, czy w ciąży można mikrodermabrazję?
Bo wiem, że kawitacji, sonoforezy nie a mikro piszą że można, a zapomniałam się gina spytać
Dorotka i pytanie do Ciebie. czy toniku z alkoholem do cery trądzikowej mogę używać, bo mnie trądzik zaatakował i nie wiem co robić
Paula na zmiany trądzikowe nie powinno się stosować toników a alkoholem bo mogą one potęgować zmiany gdyż alkohol mocno wysusza skórę mogą zostawać po nim blizny i przebarwienia lepiej stosuj sobie tonik bezalkoholowy.
Co do mikrodermabrazji to w ciąży można ją stosować gdyż nie używa się tutaj żadnej chemii a diamentowych końcówek ścierających ale trzeba bardzo uważać by nie wdał się stan zapalny bo skóra jest po takim zabiegu szczególnie na nie narażona i zakażenie w razie wystąpienia może przejść na dzidziusia. Osobiście uważam że tak jak z farbowaniem włosów dopiero od 4 miesiącaale jeżeli występuje i ciebie trądzik to jest ryzyko wdania się zakażenia więc może jednak odpuść to na razie. W ciąży trądzik pojawia się przez zmiany hormonalne i może być tak że nie wyleczysz tego w 100% póki hormony nie uzyskają ponownie równowagi. Spróbuj może złagodzić zmiany np okładami z rumianku
i nie martw się że skóra nie jest idealna ważne że dzidziuś zdrowo rośnie
mam nadzieję że pomogłam
Czarnula87 lubi tę wiadomość
-
Inusia wrote:Już jestem, maż mnie poprosił o kisiel to mu jeszcze zrobiłam bo on pozmywał naczynia
Kurcze wiecie co, ja dziś jak poszłam po tą receptę na dupka to gin też mi powiedział żebym trochę odpuściła, wyluzowała bo się wykończę, że to naprawdę skutecznie utrudnia zajście. I tak siedzę teraz i dumam i chciałabym żeby już wziąć ten duphaston, żeby przyszła @ i żebym mogła zacząć od nowa, na czysto i bez spiny bo teraz czuję się taka dziwnie zmęczona i przytłoczona tym wszystkim, a to usg jedno, drugie, a to tabletki, temperatura, śluz, testy, czekanie na wyniki itd. Nie wiem kochane czy rozumiecie o co mi chodzi, ale czuję po prostu, że ta spina odbiera mi całą radość ze starań i myślenia o ciążyTeż tak czasem macie?
-
Jasne Dorotka, dzięki
Co do trądziku to ja mam go głównie na plecach i dekolcie, na twarzy jakieś pojedyncze zmiany raz za czas,więc z twarzą nawet jest ok, gorzej zaskórniki i dlatego tą mikro chciałam
A co do toniku z alkoholem to wiem, że tak jest ale mam wrażenie, że ja mam na tyle tłustą cerę, że mi to nie szkodzi, potem od razu nakładam krem nawilżający i jest ok, toniki bezalkoholowe w ogóle na mnie nie działają
A o alkoholowych mam na myśli garniera ten niebieski albo clen&clear.
W ciąży nie stosuje go (i mi się cera pogorszyła,) bo nie wiem czy ten alkohol nie dostaje się jakoś do krwioobiegu
Co do mikro to już nie wiem co zrobić bo mnie tym stanem zapalnym nastraszyłaś trochę, wprawdzie to już 4 miesiąc ale sama nie wiem
Inusia może spróbuj przez miesiąc nie mierzyć tempki -
Garnier jest delikatniejszy od C&C ja go kiedyś miałam to wysuszył mi buzię tak że łuskę na twarzy miałam i od razu go wywaliłam
z Nivea jest fajny do cery normalnej taki niebieski nie ma alkoholu a fajnie matuje. Ja bym po prostu to wszystko przeczekała i nie robiła tej mikrodermabrazji. Biała glinka jest dobra przy trądziku ładnie goi stany zapalne i oczyszcza.
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny