X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę Kochana :( ANIU a może to jakiś błąd i warto powtórzyć badanie?

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • konwalie86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Hej dziewczynki ..
    mam dobre i złe wiadomosci .. :(
    u mnie wsio w porzadku pecherzyki s na lewym jajniki 11mm na prawym 14 endo 11 mm
    ale druga widomosc mnie po porstu dobiła..:(

wybłagałam od nich te poprzednie wyniki nasienia meza .. co były robioe w maju.i o tam czytam.. Aspermia :( z tego zapisu wynikało ze plemników nie było w nasieniu :( po huj oni nas nastawiali zeby probowac ze moze sie poprawi :( jak polozna przed lekarzem pwiedziala mi ze raczej watpi czy sie poprawi i ze jedynym wariantem zaewne bedzie in vitro ..albo nasienie dawcy dali na powtorne badanie i esl nic sie nie poprawi to dostaniemy skierownie do innej kliniki na konsultacje
    kurwa jak ja mam o=to powiedziec mojemu ..
    i jeszcze tekst na do widzenia.. niech panstwo probuja.. moze sie uda..
    ALE F I U T K I no i właśnie-podejście lekarzy kurfa jakby byli z innej planety- ja można nie wyjaśnić pacjentowi co się dzieje...

<pamiętaj, że dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia>
    ten przystojniak po lewej to mój Jaś :-)
    eiktd5qpodukqm4y.png
  • Ania_84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w wyniku bylo ze nie znaleziono plemnikow.. wiec co tu konsultoac
    wiadomo zrobimy dokladniejsze badania .. ale ja w cuda juz nie wierze.. po co mi to bylo.. tak to przynajmeni jeszcze mialam nadzieje a teraz ja stracilam

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • konwalie86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    wiadomo zrobimy dokladniejsze badania .. ale ja w cuda juz nie wierze.. po co mi to bylo.. tak to przynajmeni jeszcze mialam nadzieje a teraz ja stracilam
    idź do innego specjalisty...skoro tamci mają takie podejście to tym bardziej już bym im nie ufała...no i musisz pogadać z mężem:-(

eiktd5qpodukqm4y.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poronieni ludzie... moze faktycznie zróbcie jeszcze raz badania i idzcie do jakiegos specjalisty bo tu widze ludzie kompletnie nie odpowiedzialni i niekompetentni
    <tulę> Cie Kochana bardzo mocno <3

Dorotucha lubi tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    ale druga widomosc mnie po porstu dobiła..:(
    strasznie mi przykro,nie wiem co powiedzieć więc tulę mocno!!!

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    O nie nie można się poddawać. Aniu idźcie do innej diagnostyki i do innego lekarza. Błędy się zdarzają niestety :(

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • konwalie86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    poronieni ludzie... moze faktycznie zróbcie jeszcze raz badania i idzcie do jakiegos specjalisty bo tu widze ludzie kompletnie nie odpowiedzialni i niekompetentni
    <tulę> Cie Kochana bardzo mocno <3
    no no popieram...tamci to jacyś popaprańcy są

Dorotucha, Eweloka84 lubią tę wiadomość

eiktd5qpodukqm4y.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:

a jak sytuacja z in-vitro (finansowo i przekonaniowo) wchodzi w grę?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a wchodziłaś może na wątek męskie sprawy, kiedyś podczytywałam i dziewczyny tam różne ciężkie sprawy opisywały, może coś doradzą
    Tym bardziej, że przecież chyba wcześniejsze wyniki pokazywały plemniki (chyba że ja źle zrozumiałam)więc co teraz nagle ich nie ma?

Ania_84 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jehałam w autobusie i łzy po porstu same mi leiały.. na dodatek jestem sama w domu Michal dopeiro o 19 przyjdzie ..
    dzieki dziewczynki, teraz pozostaje nam czekac ....boze jak ja bym chciala zeby choc troche to wszystko bylo inaczej.. zeby ta badania daly nam jakies nadzieje .. :(

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Aniu a wchodziłaś może na wątek męskie sprawy, kiedyś podczytywałam i dziewczyny tam różne ciężkie sprawy opisywały, może coś doradzą
    Tym bardziej, że przecież chyba wcześniejsze wyniki pokazywały plemniki (chyba że ja źle zrozumiałam)więc co teraz nagle ich nie ma?
    nie własnie po 8 miesiacach dopeiro pokazali nam pierwsze wyniki ktore byly . i tam bylo wlasnie napisane Aspermia i ze nie ma plamnikow.. - wtedy nam wciskal kit ze wyniki sa slabe ale nie beznadziejne.. bo maz mial wtedy infekcje .. wyleczyl ale nie zorbili powtorki badani i teraz po 8 miesiacach jak sklamalam ze Michal idzie do urologa i potrzebne sa mu wyniki to wszystko wyszlo.. powiedzial niby mi ze mozliwe ze to przez infekcje i ze mogly sie pojawic po leczeniu - ale szczerze ..watpie.. bo wczesniej pielegniarka- polozna powiedziala ze watpi czy cos sie poprawilo od tamtego momentu i najprawdopodobniej maz musi miec usg jader i biopsje czy wpgole w jadrach sa plemniki jesli tak to wtedy in vitro a jesli nie to bank nasienia..

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • konwalie86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    jehałam w autobusie i łzy po porstu same mi leiały.. na dodatek jestem sama w domu Michal dopeiro o 19 przyjdzie ..
    dzieki dziewczynki, teraz pozostaje nam czekac ....boze jak ja bym chciala zeby choc troche to wszystko bylo inaczej.. zeby ta badania daly nam jakies nadzieje .. :(
    olej tych "specjalistów" i idź do innego...najważniejsze to DOBRA diagnoza...popaprańców zostaw w spokoju...ciężki czas przed Tobą ale nie wolno się poddawać...ostatnio czytałam apmiętnik dziewczyny która 2 lata sie starała i co chwila coś nowego wychodziło ale w końcu się udało...ściskam Cię z całej siły dzielna dziewczynka jesteś i sobie poradzisz

eiktd5qpodukqm4y.png
  • konwalie86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oni tak pierdol...ą za przeprozeniem może to mozę sro może owo...kurfa idioci jacyś tzreba powtórzyć badania i oprzeć diagnoze na nowych a nie pieprzyć od rzeczy i ludzi stresowac

eiktd5qpodukqm4y.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dupki, jak można komuś takie kity wciskać, przecież oni mają obowiązek podać informację o prawdziwym stanie zdrowia pacjenta
    I jeszcze się kazali starać
    Myślę, że powinniście rzeczywiście zmienić klinikę i zrobić badania raz jeszcze bo ja bym im nie ufała

konwalie86 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia wiem że ciezko teraz w to uwierzyc ale jeszcze nic straconego. Nie takie cuda sie zdarzają.

Powtórzcie koniecznie badania a pozniej jesli sie potwierdza to trzeba bedzie myslec dalej.
    dobrze wiesz ze nieraz na forum byl przypadek ze juz do specjalisty i invitro a tutaj niespodzianka i byla dzidzia.

Jesli wyniki sie potwierdza i mimo wszystko bedzie aspermia to przeciez nie przekresla to szansy na malenstwo.

Jest przeciez invitro i dofinansowanie ze strony panstwa na ten zabieg a wy jak najbardziej sie kwalifikujecie bo z tego co wiem w ciazy nie bylas i nigdy nie mialas poronienia??

Sama znam 3 przypadki ze facet nie mogl i invitro dalo efekt.

Uszy do gory bo tylko dobrym nastawieniem i walka o upragnione malenstwo zwyciezycie:*

wiem ze pewnie mezowi ciezko bedzie to przekazac. Ja nawet nie wyobrazam sobie jak moj by to przyjał ale niestety trzeba.

Ubierz to w jakies takie slowa zeby nie odebralay mu calkowicie nadzieji.

teraz Ty musisz byc silna dla Niego i malucha Waszego:* my jestesmy z Toba i na nas mozesz liczyc:*:*:*

Paula_29, Eweloka84 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• konwalie86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniu powiedz mi choć to głupie pytanie...jak mąz robił badania to miał infekcję...a ile dni minęło od waszego współżycia do pobrania próbki?

eiktd5qpodukqm4y.png
  • konwalie86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytam bo istnieje oś takiego jak przejściowa aspermia...

eiktd5qpodukqm4y.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalie86 wrote:
    nie wolno się poddawać...
    dokładnie, macie ciężką sytuację ale nie poddawajcie się walczcie...

wspieramy duchowo!!!

Jejku jak oni mogli trzymać to w tajemnicy.... 8 miesięcy to szmat czasu, jak zaczęlibyście wtedy badania i wyniki teraz może już byłby rezultaty.... ehhhh

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:

Jest przeciez invitro i dofinansowanie ze strony panstwa na ten zabieg a wy jak najbardziej sie kwalifikujecie bo z tego co wiem w ciazy nie bylas i nigdy nie mialas poronienia??

nawet nie wiedziałam że dofinansowują - super sprawa!

czekaja lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ