Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda27 wrote:Anastazja my chcemy jak chlopak to Alan albo Aaron, dziewczynka Neli
ale slyszalam ze z imieniem Neli moze byc w pl problem
-
nick nieaktualny
-
Olga ty??? Ignorowana? Prosze cie! Na kazy praktycznie twoj post odpowiadamy
Sa tu osoby bardziej ignorowane ale nie bede mowic bo moze sobie nie zycza....
Daria Neli sliczne imietak jak Anastazjaa lubie oryginalne imiona
i widze ze ty tez
Anastazjaa uwielbiam kopytka ale w wykonaniu mojego taty
Choc twoich nie jadlammozesz podeslac
Czicie ze ja tu u nas nie moge nigdzie kupic przeciskarki do ziemniakow??? Takiej metalowej praski jak w pl mamy nasze uzywajamasakra
Eweloka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo lubie oryginalne imiona
Anastzaja a Twoj Tiago byl w pl meldowany ? Podobno damskie imiona musza sie konczyc na Awiec nie wiem czy nie bede miala problemow..
Paula u nas tu tez wielu rzeczy nie ma, ani do jedzenia ani takich ci Ty potrzebujesz wlasnie.. Zacofany kraj.. :p -
Paula55 wrote:u nas nie moge nigdzie kupic przeciskarki do ziemniakow??? Takiej metalowej praski jak w pl mamy nasze uzywaja
masakra
Wiem o co chodzi, ja przywiozlam sobie z polski bo tu też nie ma,
Ziemniaki juz ugniecione, musze poczekać aż ostygna, moje kopytka takie normalne moja mama robi lepsze ale z przyjemnością ci prześlę skoro lubisz
Ruda, tez słyszałam o tych końcówkach liter, ponoć w męskich nie może być o bo określane jest jako rodzaj nijaki, tiago urodzony i zameldowany jest w Polsce, miał dwa lata jak przyjechaliśmy do Holandii
Nie miałam najmniejszego problemu w urzędzie,
Większy problem był w kościele przy chrzcie, ale po długich negocjacjach proboszcz stwierdził że wystarczy jeśli drugie damy katolickie -
Moja siostra chciala dac swojemu synkowi na imie Marcel
w urzedzie jej nie wpisali Marcel bo swtierdzili ze takiego w polksim nie ma jest tylko Marcelii tak niestety musili wpisac
-
Paula to wcale nie zameldujesz maleństwa w Polsce
Bo ja się zastanawiam, czy nie wymeldowac się w Polsce.... Bo to sam problem, kupiliśmy tu chatę i mamy tu życie, nie mamy zamiaru wracać do polski na stałe, a tu co rusz jakieś pismo to z podstawówki ze dziecka do szkoły nie zapisałam, to z urzędu skarbowego.... Itp. Chyba jak się wymelduje to będzie mi łatwiej
Tiago do komunii idzie tu bo chce aby szedł z kolegami z klasy A nie obcymi dziećmi w pl
Chrzciny maluszka tez planuje zrobić tu....
-
Ania_84 wrote:Moja siostra chciala dac swojemu synkowi na imie Marcel
w urzedzie jej nie wpisali Marcel bo swtierdzili ze takiego w polksim nie ma jest tylko Marcelii tak niestety musili wpisac
W takich sprawach to kawał s....ki ze mnie, nie odpuszczam....Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 14:20