Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Guniaczek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak myśmy mieli napięty grafik bo wesele było 350 km od miejsca gdzie meiszkamy, a o urlop trzeba było walczyć pięściami, żeby pojechać załatwić kościół, USC i takie tam, bardzo dużo pomogli nam moi rodzice, oni znaleźli salę, my uznaliśmy że chcemy ślub szybko, zanim zaczniemy się o dzidzię na poważnei starać i w związku z tym łapaliśmy co się da, i mam wrażenei że dlatego że mało oczekiwaliśmy wyszło super :)

Przy waszych ograniczenaich w 3 miesiące to by było chyba mistrzostwo świata. Najbardziej z tego pośpiechu żal mi że nei zrealizowałam masy pomysłów które miałam , ale moja świadkowa teraz je będzie realizować, więc się udzielam ;)

Ruda ja bym wzięła leki, reakcja kuzyna była bardzo stanowcza i to mnie przekonuje, ale oczywistym jest że to twoja decyzja:)

starania od 2013 r.
    mąż:
    - morfologia 1-2%,
    - 2 operacje ŻPN,
    - hormony, suple, dieta, sport

ja - 2021 wyszło, że:
    - KIR Bx - brak implantacyjnych,
    - TNF alfa ↑
    - białko S ↓
    - MTHFR - homozygota CC

Genetyka ok

2015 nieudane IVF, jeden zarodek
    - 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
    - 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
    - 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
    - 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
    Zarzio, Encorton, Acard)
    - 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin)
  • Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ale czy ty nie robilas juz testu czasem?
    Jestes juz 10 dpo wiec moze trzeba sie posilkowac testem 10? Albo beta.
    Jesli nie wyjdzie jedno i drugie to od razu leki. Co myslicie?

MisiaMisia, Saramago, Guniaczek lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• MisiaMisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pewnie:) Co ma być to będzie. Ja to często dmucham na zimne. Stąd takie moje zdanie a nie inne.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja nie wiem jak tu z beta jest, wydaje mi sie ze nie robi sie jak w polsce, ogolnie tu no ginekolog pobiera krwe i bierze mocz od kobiet w ciazy, on sie tym zajmuje na kontrolach a nie ze trzeba samemu latac po przychodnaich.. Tak samo co do przychodni, tutaj nie ma czegos takiego, sa miejsca gdzie lekarz przyjmuje ale np ogolny gdzie indziej, chirurg gdzie indziej itd.. Takze z beta mysle ciezko, a na test moze za wczesnie jutro 11 dzien, a testu w domu nie mam wiec i tak rano zrobic nie moge :p
    Wezme te leki i bede sie o cud modlila :p

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guniaczek wrote:
    No tak myśmy mieli napięty grafik bo wesele było 350 km od miejsca gdzie meiszkamy, a o urlop trzeba było walczyć pięściami, żeby pojechać załatwić kościół, USC i takie tam, bardzo dużo pomogli nam moi rodzice, oni znaleźli salę, my uznaliśmy że chcemy ślub szybko, zanim zaczniemy się o dzidzię na poważnei starać i w związku z tym łapaliśmy co się da, i mam wrażenei że dlatego że mało oczekiwaliśmy wyszło super :)

Przy waszych ograniczenaich w 3 miesiące to by było chyba mistrzostwo świata. Najbardziej z tego pośpiechu żal mi że nei zrealizowałam masy pomysłów które miałam , ale moja świadkowa teraz je będzie realizować, więc się udzielam ;)

Ruda ja bym wzięła leki, reakcja kuzyna była bardzo stanowcza i to mnie przekonuje, ale oczywistym jest że to twoja decyzja:)

Guniaczek to by bylo chyba w ksiedze rekordow odnotowane jak bys my w 3 mies to zrobili ;)
    Nie noo... Tak mysle... Nie ma szans. Gdzie? Same nauki tu trwaja ponad mies :P a gdzie kiecka...to wszystko. My wesele na min 150 os bedziemy miec... Poza tym tak jak mowisz... Chce zrealizowac wszystkie moje marzenie w tym temacie :P
    Dlatego o dzidzie staramy sie teraz zebym w razie czego spokojnie urodzila i zdazyla sie w sukienke potem zmiescic :P

Ruda dobra decyzja z tymi lekami.... Tak mi sie wydaje. Mocno trzymam kciuki za Was!!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Paula ja nie wiem jak tu z beta jest, wydaje mi sie ze nie robi sie jak w polsce, ogolnie tu no ginekolog pobiera krwe i bierze mocz od kobiet w ciazy, on sie tym zajmuje na kontrolach a nie ze trzeba samemu latac po przychodnaich.. Tak samo co do przychodni, tutaj nie ma czegos takiego, sa miejsca gdzie lekarz przyjmuje ale np ogolny gdzie indziej, chirurg gdzie indziej itd.. Takze z beta mysle ciezko, a na test moze za wczesnie jutro 11 dzien, a testu w domu nie mam wiec i tak rano zrobic nie moge :p
    Wezme te leki i bede sie o cud modlila :p

Ehhh no rozumiem cie bo ja tez nie mieszkam w pl :/ i tu tez jest inaczej..... Wiec doskonale cie rozumiem bo ja tez bym miala ciezko w takiej sytuacji. Zdala bym sie chyba na lekarza....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do slubu my tez z zagranicy planowalismy. Co prawda mamusia i sis mi pomagala i dalismy rade :) tez w sali gdzie chcielismy, a szczescie bylo bo pare razy pisalam malila czy sie miejsce zwolnilo bo nie chcielismy czekac tylu i takie szczescie ze jakas para zrezygnowala i wbilismy sie :D

MisiaMisia, Paula55 lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, a w miejscach gdzie mieszkacie nie można podejść do jakiegoś szpitala (powinno być laboratorium) i odpłatnie zrobić betę na życzenie?

Ania_84 lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az sie z moim posprzeczalam.
    Powiedzial zebym sie nie martwila bo napewno dostane okres bo juz poznaje jaka ja nerwowa jestem :p ahhh jak mmie on potrafi wkurzyc

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja nie wiem nigdy sie nie pytalam nawet, pewnie i mozna. Olewam to i wiecej sie nie nakrecam

• Saramago Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria no weź się nie denerwuj. A co Ci podpowiada intuicja, co chcesz tak szczerze szczerze naprawde zrobić, no wiesz każdy ma ten drugi głos w sobie... ja go zazwyczaj słucham. Ale różnie na tym wychodzę :)

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia zdradz nam jak masz na imie :) (chociaz Twoj nick jest slodziutki)
    Ile masz lat? Masz juz jakies pociechy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm Asis ja nie wiem, mysle ze nie umiem sie w niego wsluchac :p
    Chyba podpowiada zebym wziela bo ciazy nie ma :p jakos tak czuje ze w grudniu sie uda

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdradzę wiek:) 34 lata. Pociech nie mamy. Staramy się ponad 2,5 roku.

Czarnula87 lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Zdradzę wiek:) 34 lata. Pociech nie mamy. Staramy się ponad 2,5 roku.

Michalina? :)

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne imię...Michalina. Niestety mam inne imię:) Zaczyna się na G:) Ale nie Gosia i nie Grażyna. Ani nie Genowefcia :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Ładne imię...Michalina. Niestety mam inne imię:) Zaczyna się na G:) Ale nie Gosia i nie Grażyna. Ani nie Genowefcia :)

A czemu nie powiesz po prostu? Lubisz takie zabawy :))) no to zgaduję...

Gabrysia?

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaprzeczę:)

Saramago, Guniaczek lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Guniaczek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula :D myśmy nauki załatwili w weekend, pojechaliśmy 400 km od domu żeby to zaliczyć ;) jakoś się uparliśmy na odpowiednią kolejność, dużo ludzi nam mówiło że bez sensu że to już lepiej jak dziecko się urodzi, że po co się spieszyć, że już i tak beziemy razem to może lepiej na spokojnie...

Poza balonami z helem i druhnami i kilkoma innymi rzeczami to nei żałuję że tak szybko ;)przynajmniej jak były drobne wtopy to się człowiek tym nei stresował, bo przecież i tak dobrze że się udało to zorganizować;) pierwszy taneic z nóżki na nóżkę, bo czasu na kurs nie było i w efekcie już w 1 tańcu był węzyk i cała sala bawiła się z nami :)

Najważniejsi są gości:)moja świadkowa jest fotografem ślubnym i mówi że czasem trafiają się wesela na których nikt się nie bawi, i młodzi są załamani bo 2 lata szykowali a tu taka d... wychodzi :(a jak goście są fajni to nei ważne ile czasu było,w szyscy super się bawią i impreza jest niezapomniana :)

Ruda a gdzie ty mieszkasz?

starania od 2013 r.
    mąż:
    - morfologia 1-2%,
    - 2 operacje ŻPN,
    - hormony, suple, dieta, sport

ja - 2021 wyszło, że:
    - KIR Bx - brak implantacyjnych,
    - TNF alfa ↑
    - białko S ↓
    - MTHFR - homozygota CC

Genetyka ok

2015 nieudane IVF, jeden zarodek
    - 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
    - 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
    - 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
    - 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
    Zarzio, Encorton, Acard)
    - 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to witaj Gabrysia :)

Guniaczek smieszkam w Austrii :p

‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ