Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
No tak myśmy mieli napięty grafik bo wesele było 350 km od miejsca gdzie meiszkamy, a o urlop trzeba było walczyć pięściami, żeby pojechać załatwić kościół, USC i takie tam, bardzo dużo pomogli nam moi rodzice, oni znaleźli salę, my uznaliśmy że chcemy ślub szybko, zanim zaczniemy się o dzidzię na poważnei starać i w związku z tym łapaliśmy co się da, i mam wrażenei że dlatego że mało oczekiwaliśmy wyszło super
Przy waszych ograniczenaich w 3 miesiące to by było chyba mistrzostwo świata. Najbardziej z tego pośpiechu żal mi że nei zrealizowałam masy pomysłów które miałam , ale moja świadkowa teraz je będzie realizować, więc się udzielam
Ruda ja bym wzięła leki, reakcja kuzyna była bardzo stanowcza i to mnie przekonuje, ale oczywistym jest że to twoja decyzja:)starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
nick nieaktualnyPaula ja nie wiem jak tu z beta jest, wydaje mi sie ze nie robi sie jak w polsce, ogolnie tu no ginekolog pobiera krwe i bierze mocz od kobiet w ciazy, on sie tym zajmuje na kontrolach a nie ze trzeba samemu latac po przychodnaich.. Tak samo co do przychodni, tutaj nie ma czegos takiego, sa miejsca gdzie lekarz przyjmuje ale np ogolny gdzie indziej, chirurg gdzie indziej itd.. Takze z beta mysle ciezko, a na test moze za wczesnie jutro 11 dzien, a testu w domu nie mam wiec i tak rano zrobic nie moge :p
Wezme te leki i bede sie o cud modlila :p -
Guniaczek wrote:No tak myśmy mieli napięty grafik bo wesele było 350 km od miejsca gdzie meiszkamy, a o urlop trzeba było walczyć pięściami, żeby pojechać załatwić kościół, USC i takie tam, bardzo dużo pomogli nam moi rodzice, oni znaleźli salę, my uznaliśmy że chcemy ślub szybko, zanim zaczniemy się o dzidzię na poważnei starać i w związku z tym łapaliśmy co się da, i mam wrażenei że dlatego że mało oczekiwaliśmy wyszło super
Przy waszych ograniczenaich w 3 miesiące to by było chyba mistrzostwo świata. Najbardziej z tego pośpiechu żal mi że nei zrealizowałam masy pomysłów które miałam , ale moja świadkowa teraz je będzie realizować, więc się udzielam
Ruda ja bym wzięła leki, reakcja kuzyna była bardzo stanowcza i to mnie przekonuje, ale oczywistym jest że to twoja decyzja:)
Guniaczek to by bylo chyba w ksiedze rekordow odnotowane jak bys my w 3 mies to zrobili
Nie noo... Tak mysle... Nie ma szans. Gdzie? Same nauki tu trwaja ponad mies a gdzie kiecka...to wszystko. My wesele na min 150 os bedziemy miec... Poza tym tak jak mowisz... Chce zrealizowac wszystkie moje marzenie w tym temacie
Dlatego o dzidzie staramy sie teraz zebym w razie czego spokojnie urodzila i zdazyla sie w sukienke potem zmiescic
Ruda dobra decyzja z tymi lekami.... Tak mi sie wydaje. Mocno trzymam kciuki za Was!!!
-
Ruda27 wrote:Paula ja nie wiem jak tu z beta jest, wydaje mi sie ze nie robi sie jak w polsce, ogolnie tu no ginekolog pobiera krwe i bierze mocz od kobiet w ciazy, on sie tym zajmuje na kontrolach a nie ze trzeba samemu latac po przychodnaich.. Tak samo co do przychodni, tutaj nie ma czegos takiego, sa miejsca gdzie lekarz przyjmuje ale np ogolny gdzie indziej, chirurg gdzie indziej itd.. Takze z beta mysle ciezko, a na test moze za wczesnie jutro 11 dzien, a testu w domu nie mam wiec i tak rano zrobic nie moge :p
Wezme te leki i bede sie o cud modlila :p
Ehhh no rozumiem cie bo ja tez nie mieszkam w pl i tu tez jest inaczej..... Wiec doskonale cie rozumiem bo ja tez bym miala ciezko w takiej sytuacji. Zdala bym sie chyba na lekarza....
-
nick nieaktualnyCo do slubu my tez z zagranicy planowalismy. Co prawda mamusia i sis mi pomagala i dalismy rade tez w sali gdzie chcielismy, a szczescie bylo bo pare razy pisalam malila czy sie miejsce zwolnilo bo nie chcielismy czekac tylu i takie szczescie ze jakas para zrezygnowala i wbilismy sie
MisiaMisia, Paula55 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Daria no weź się nie denerwuj. A co Ci podpowiada intuicja, co chcesz tak szczerze szczerze naprawde zrobić, no wiesz każdy ma ten drugi głos w sobie... ja go zazwyczaj słucham. Ale różnie na tym wychodzęLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MisiaMisia wrote:Zdradzę wiek:) 34 lata. Pociech nie mamy. Staramy się ponad 2,5 roku.
Michalina?MisiaMisia lubi tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
MisiaMisia wrote:Ładne imię...Michalina. Niestety mam inne imię Zaczyna się na G:) Ale nie Gosia i nie Grażyna. Ani nie Genowefcia
A czemu nie powiesz po prostu? Lubisz takie zabawy )) no to zgaduję...
Gabrysia?MisiaMisia lubi tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Paula myśmy nauki załatwili w weekend, pojechaliśmy 400 km od domu żeby to zaliczyć jakoś się uparliśmy na odpowiednią kolejność, dużo ludzi nam mówiło że bez sensu że to już lepiej jak dziecko się urodzi, że po co się spieszyć, że już i tak beziemy razem to może lepiej na spokojnie...
Poza balonami z helem i druhnami i kilkoma innymi rzeczami to nei żałuję że tak szybko ;)przynajmniej jak były drobne wtopy to się człowiek tym nei stresował, bo przecież i tak dobrze że się udało to zorganizować pierwszy taneic z nóżki na nóżkę, bo czasu na kurs nie było i w efekcie już w 1 tańcu był węzyk i cała sala bawiła się z nami
Najważniejsi są gości:)moja świadkowa jest fotografem ślubnym i mówi że czasem trafiają się wesela na których nikt się nie bawi, i młodzi są załamani bo 2 lata szykowali a tu taka d... wychodzi :(a jak goście są fajni to nei ważne ile czasu było,w szyscy super się bawią i impreza jest niezapomniana
Ruda a gdzie ty mieszkasz?
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok