Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda27 wrote:Paula bo takie prawo nie?
Siostra byla za granica pare lat, ale tam sie na szczescie rozliczala i jak wrocila to pl rzad chcial zeby zaplacila podatek! Odwolala sie i nie minal rok znowu pismo z urzedu ze ma zaplacic i znowu musiala to zalatwiac.. Az sie boje co bedzie jak wrocimy.. Wczesniej chce isc do jakiegos radcy prawnego zeby nam wszystko wytlumaczyl..
Daria z tego co czytam to do 2007 roku bylo podwojne opodatkowańie. Ale pierwsze slysze zebym musiala rozliczac sie w pl skoro tu legalnie pracuje, tu place podatki. Rok temu sie rozliczalam w uk i jeszcze mi tu kase zwrocili. W pl mama mnie rozliczyla za zeszly rok i nikt sie o zaden podatek nie upominal
-
heheh no moj co jedynie moze odemnie dostac to obiad i focha..bo na nic innego w tym momencie nie mam mozliwosci
moze za kilka ndi
-
nick nieaktualny
-
Tylko dkaria sprawa wyglada tak ze jesli w Pl zarobisz choc zlotowke to z niej musisz sie rozliczyc w pl. Ale to co rozliczasz za granica juz raz jest opodatkowuane, od 2007 r obowiazuje z tego co wiem umowa abolicyjna czy jakos tak ze nie ma podwojnego opodatkowania
Plus jesli masz status rezydenta podatkowego w danym kraju to tym bardziej
-
Ruda27 wrote:Paula czemu Cie mama za zeszly rok rozliczala??
My sie w polsce nie rozliczanmy w ogole.. Ja nie wiem jak to jest teraz z prawem, wiem ze kiedys sciagali kase od ludzi co wracali z zagranicy..
Bo ja w roku podatkowym zeszlym mialam jakis malutki dochod w pl. Konczylam prace w pl i bylam na l4 i z tego mnie musiala rozliczyc. Ale w tym roku podatkowym nie bede miala juz zadnego dochodu...
Poza tym ja niw wiem czy jesli zameldowana jestem w pl caly czas to i tak musze pita rozliczyc. Nawet jak mam dochod zreowy...
-
nick nieaktualnyJa sie na tym kompletnie nie znam, juz pare lat sie w polscr nie rozliczamy, mimo ze jestem zameldowana.. Jak dotad zadne pismo nie przyszlo..
Moja siostra wracala w 2007 roku do polski i rzad chcial od niej kase, nie malo bo okolo 10 tystakze wole sie dokladnie dowiedziec u jakiegoa prawnika zeby sie pozniej nie ".zaskoczyc"...
A co do tego statusu co napisalas to nie wiem co to jest nawet :p -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
I wymysliłam obiad potrawka chinska
ryz+ kurak + wazywka na patelnie z mieszanki chinskiej
Czarnula87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:I wymysliłam obiad potrawka chinska
ryz+ kurak + wazywka na patelnie z mieszanki chinskiej
no i cacymniam
w końcu ogarnęłam pokójsię zeszło
jeszcze dzisiaj obskoczę tylko młodego pokój i luzik
męzu ma dzisiaj powynosić sporo rzeczy do piwnicy i zrobić porzadek w kuchni
jutro na spokojnie sobie wypucuję łazienkę i luzikbędzie można za tort się brać
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:czekamy na focie tortu
to w piątek wieczorkiem dopierojutro może zrobię ozdobę na tort, bo się zjedzie kilka godzin nad nią
w czwartek piekę biszkoptw razie gdyby nie wyszedł mam czas
a w piątek masy i polewę i sklecam w całośćAnia_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny