Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Wreszcie udało mi sie wyprosić cos od mojej lekarki (pisałam wam wcześniej jak to tu w Danii jest) i do ginekologa skierowania nie dostałam ale skierowanie na badanie hormonów, jedynie dziwi mnie jedno, ze kazała mi ej zrobic w 20 dc ... Nie znam sie na tym, wiec moze Wy wiecie dlaczego w 20? I co jeśli nie moge w tym dniu albo wypada to weekend i laboratoria sa zamknięte, nic nie szkodzi jak bedzie to dzień pózniej lub wcześniej ? -
nick nieaktualny
-
Aka81 wrote:Mój nastrój pełen napięcia. Raz się czuję jak na ciążę a raz jak na @.
Oszaleję.
Ja mam dziś plan zrobić pizzę dla mojego mężczyzny, a potem, wiadomo, Owulka tuż tuż, trzeba popracowaćAka81 lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMargotka, zależy jakie hormony badasz. Około 20-21 dc bada się progesteron zwykle, czasami też estradiol. Prolaktynę obojętnie kiedy. LH i FSH bada się na początku cyklu, zwykle w 3 dc, a potem ewentualnie powtarza badania.
Tak po prawdzie, to powinno się poświęcić 1 cykl na dokładną diagnostykę i zrobić kilkakrotne pobranie wszystkich hormonów w ciągu cyklu, żeby móc określić profil hormonalny danej kobiety w zależności od dnia cyklu - bo co z tego, że w 3 dc LH jest w normie, skoro ważne czy w środku cyklu wystąpił jego pik... I tak dalej No ale to jest ciężkie do zrobienia nawet w Polsce, podobno naprotechnologia się tym zajmuje, ale nie słyszałam, żeby żaden "normalny" lekarz to zlecał.
Tak w ogóle to cześć dziewczyny :*Margotka, małgorzata_tk lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sigma wrote:Margotka, zależy jakie hormony badasz. Około 20-21 dc bada się progesteron zwykle, czasami też estradiol. Prolaktynę obojętnie kiedy. LH i FSH bada się na początku cyklu, zwykle w 3 dc, a potem ewentualnie powtarza badania.
Tak po prawdzie, to powinno się poświęcić 1 cykl na dokładną diagnostykę i zrobić kilkakrotne pobranie wszystkich hormonów w ciągu cyklu, żeby móc określić profil hormonalny danej kobiety w zależności od dnia cyklu - bo co z tego, że w 3 dc LH jest w normie, skoro ważne czy w środku cyklu wystąpił jego pik... I tak dalej No ale to jest ciężkie do zrobienia nawet w Polsce, podobno naprotechnologia się tym zajmuje, ale nie słyszałam, żeby żaden "normalny" lekarz to zlecał.
Tak w ogóle to cześć dziewczyny :*
Sigma kochana jesteś moja encyklopedia wiedzy
Dziękuje za odpowiedz
Niestety nie wiem jakie hormony, bo tu cieżko o cokolwiek sie dowiedzieć, wywiedziec i w ogóle. Sukces, ze w ogóle na cokolwiek dostałam skierowanie, a wizytę u lekarza (zwykłego, nie ginekologa, bo do takiego dostanę skierowanie jak zwykly stwierdzi ze cos nie tak) dostałam na 29 października, cudownie. No cóż, w tym cyklu raczej juz ńici, czekam na @ i nowy cykl, nie poddaje sie. -
nick nieaktualnySigma wrote:p.s. Katie, weź się wyluzuj i nie gadaj, że dla Ciebie już wszystko stracone, bo tempka ładna, a na testy jest jeszcze za wcześnie. Jeżeli jesteś we wczesnej ciąży, to taki stres może tylko zaszkodzić.
Ok. Wezme sie za siebie. Spobuje sie zrelaksowac. Szkoda ze mąż ma do kitu prace i rzadko sie widzimy.Sigma lubi tę wiadomość
-
Katie mojego nie ma od wczoraj, ale na szczęście jutro już wraca i już nigdzie nie będzie się wybierał. Napuśc sobie wodę do wanny, dodaj jakiś płyn czy coś, posłuchaj jakiejś rozweselającej muzyki i odrazu Ci się humor polepszy Ja dziś odkurzałam ze słuchawkami w uszach, więc odrazu humor lepszy
-
nick nieaktualny