Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuzi ja ide do Laury Grzeskowiak w Poznaniu. Pierwsza wizyta 230 albo 250zl. Ginekolog 130zl z usg takze bez tragedii. Tylko te badsnia, leki... Ja po anty i komplikacjach (zakrzepica) nie moge brac Dupka czy zwyklej luteiny. Walka trwa od marca tego roku... Starania tak na serio zaczelismy po slubie. Ja zalamuje rece, powoli trace sens zycia. Brzuszki, wozki, kreski. Dlatego tak malo sie tutaj udzielam. Nie psuje innym humorku najbardziej frustruje to ze nie wiem co mi jest...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
EP!C gratulację!! Zazdroszczę Wam dziewczyny, ostatnio idziecie jak burza i fioletowa strona zyskuje nowe koleżanki. Mam nadzieję, że i my wszystkie różowe niedługo zobaczymy nasze dwie kreseczki
zuzzi masz rację co do tych tabletek, jak chodziłam na kasę do mojej gino to WMUSZAŁA mi tabletki anty mówiłam że nie chcę, bo stosuję gumki, nie chciałam ingerować w hormony, a ona swoje, że od gum są infekcje. jakoś gum nie używam od czerwca, a i tak co chwilę coś łapię...w końcu zaczęłam brać recepty i nie wykupywaććEP!C lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAaa, rozumiem to i tak sporo czekałaś z seksem, nieźle
Wiesz, na siłę wciskają dlatego, że ona ma działanie lecznicze przy PCOS - to najlepszy sposób leczenia, jeśli kobieta nie planuje dziecka w danym momencie. Można też indukować owulację na siłę i leczyć innymi sposobami (np. metforminą), ale przy PCOS rezerwa jajnikowa ucieka szybciej, i lepiej chyba zachować jajeczka na czas starań o ciąże, niż nierozważnie indukować owulację, a potem przechodzić menopauzę po 30stce... -
nick nieaktualnyLeczy - po pierwsze usypia jajniki, więc choroba się nie pogarsza przez ciągłe dojrzewanie nowych jajeczek i ich nie pękanie (przez to pogrubia się kora jajnika, która wydziela testosteron, powiększa się problem z podwyższonymi androgenami i cała choroba postępuje). Po drugie resetuje układ hormonalny - po odstawieniu antykoncepcji można uzyskać efekt owulacji "z odbicia". Po trzecie oszczędza i tak już nadszarpniętą przez PCOS rezerwę jajnikową.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, przyznam Wam się, że nie wytrzymałam i poszłam dziś na betę (planowałam jeszcze poczekać 2-3 dni na @, ale ciekawość wzięła górę). Byłam późnym popołudniem, więc prawdopodobnie wynik będzie dopiero jutro, albo jeśli jeszcze dziś, to późno wieczorem online. Proszę, trzymajcie kciuki
Buziulka lubi tę wiadomość