X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EP!C :D:D:D może to dziecko Cię tak do kibelka przegania :D trzymam kciukiiii!

EP!C lubi tę wiadomość

• MaDalenkA Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EP!C wrote:
    A mi doszly zawroty glowy i nudnosci... Do toalety non stop ganiam.
    No to chyba trzeba juz zaczac Ci gratulowac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, Ep!c
    To ja trzymam kciuki za te Wasze przypadłości :D
    aby były + :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle plamienie to plamienie, zawsze trzeba zaznaczać, nawet jak to tylko kropla :) Plamienie po okresie raczej nie wiąże się z niedoborem progesteronu, on w fazie folikularnej i tak jest zawsze niski, to plamienia w fazie lutealnej często są powodowane niskim progesteronem. Nie wiem na ile Twoje plamienia mogą się łączyć z PCOS - u mnie plamienia występują niesamowicie rzadko, a PCOS mam zdiagnozowane od 7 lat, ale nie wiem jak mają inne kobietki, nie interesowałam się tym do tej pory.
    Z tym USG to dobry pomysł, nawet u pierwszego lepszego gina z dobrym sprzętem - zawsze warto sprawdzić. A jak znajdziesz zaufanego gina, to potem u niego potwierdzisz :)

Coś musiało się zmienić od tych 3 cykli, skoro teraz zaczęły się plamienia. Masz pomysł co to może być? Co jest inaczej?
    No i robiłaś ostatnio badania hormonów? Przy stosowaniu naprotechnologii zwykle badają je bardzo dokładnie, kilkakrotnie w ciągu cyklu - nie odnaleźli przyczyn plamień?

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do testow to slyszalam o przypadku gdzie chlopak nasikal dla jaj i wyszedl pozytyw. Wykryli raka jader.
    Co do napro. Wiele naprotechnologow hospitalizuje pacjentki. Czesto powodem niepowodzen jest nietorelancja pokarmowa. Siedze w tym od marca. Za 2tyg pojde w koncu do naprotechnologa.

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy siak intruktorka tez powinna zlecic badania. Mi moja co miesiac karze sprawdzac progesteron 7dpo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie słyszałam, że naprotechnolodzy uważają plamienia po okresie za związane z niedoborem progesteronu, ale jakoś nie mogę zrozumieć, co ma piernik do wiatraka :P
    Progesteron jest niski na początku cyklu, po owulacji rośnie do pewnego momentu, po czym w przypadku braku ciąży zaczyna spadać. Jego spadek powoduje złuszczanie endometrium, miesiączkę. I teraz jeżeli lekkie spadki progesteronu występują za szybko, to pojawia się małe krwawienie, które wypływa na zewnątrz w postaci plamienia. Naprotechnolodzy natomiast twierdzą, że nieprawidłowy poziom progesteronu w poprzednim cyklu może mieć wpływ na następny cykl - nie rozumiem, czemu, tzn. na jakiej podstawie tak twierdzą. Z chwilą początku miesiączki progesteron już zwykle jest niski (tzn. na poziomie właściwym dla fazy folikularnej u danej kobiety), czasem kończy spadać dopiero w 2-3 dniu miesiączki (i stąd u tych kobiet temperatura spada dopiero na początku nowego cyklu, a nie pod koniec cyklu), ale generalnie w trakcie miesiączki i tuż po niej progesteron zawsze jest już na niskim poziomie. Skąd więc pomysł naprotechnologów, że progesteron ma cokolwiek wspólnego z plamieniami tuż po okresie?
    Nie mam pojęcia - serio. Nie spotkałam się też z takim stwierdzniem nigdzie indziej, tylko na stronach związanych z naprotechnologią i dziwi mnie to. Może są jakieś badania, które są podstawą założenia naprotechnologów, ale na razie nigdzie się z nimi nie spotkałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie progesteronu to zwykle koło 15-25 zł, w zależności od labu.

Zuzzi, ale czemu od współżycia miałaby się zmienić gospodarka hormonalna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 13:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten wpływ orgazmu na prolaktynę i oksytocynę jest chwilowy, nie trwały :P Ciekawe to, co piszesz o rewolucji organizmu :D u mnie nic się nie zmieniło odkąd zaczęłam współżyć. A ciekawa jestem jak to było u innych dziewczyn początkujących? :)

Jak będziesz rozmawiać z instruktorką, to proooszę, zapytaj ją jak to działa, że stężenie progesteronu w poprzednim cyklu ma wpływać na następny cykl :> ciekawa jestem! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa, szkoda z tymi artykułami. Ale będę szukać informacji na ten temat i jak coś ciekawego znajdę, to dam znać! :)

Ciekawe z tym wapniem, nigdy nie słyszałam o tym :)

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, odebrałam bete- wynik 103,60 mlU/ml - według przedziału 4 tydzień ciąży (9,5- 750).
    przewidywany termin wystąpienia @ wypadał na sobotę/niedzielę.

Czy zrobić w sobotę (po 48h) powtórkę z bety, żeby się upewnić? bo lekarz to jeszcze nie pomoże nic :)

Maczek, Sigma, mallinka, monia91 lubią tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony moga sie nie resetowac na poczatku nowego cyklu czyli jest cos zaburzone. A Zuzi skad jestes? Ja wszystko prywatnie bo nie mieszkam w Polsce. Ostatnio lekka reka zostawilam 600zl w gabinecie. Do tego badania 300. Teraz w maju nietolerancjw i kolejne 2000 do tego pewnie laparoskopia bo nie ma sluzu. Glupi czlowiek sie trul anty to teraz ma.

• Sana Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Trochę mnie nie było, wyjechaliśmy z narzeczonym odpocząć i zregenerować się, nabrać sił, trochę dystansu...
    @ minęła, czekamy na cykl płodny :)

Zastanawiam się, czy iść na monitoring cyklu. Tylko, czy robią go państwowo, z NFZ? Bo nie wiem.

kusiczka idź jeszcze raz na betę zobaczyć, czy przyrasta.
    Trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:58

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to już 6 lat wiec nie pamietam.:P
    ale napewno zaczełam przeżywac wiecej stresu bo człowiek się bał wpadki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saaaana, kochana ja tu się już zaczełam martwić,że Cie nie ma i nie ma...

Wyjazd i odpoczynek mam nadzieje udany :)
    Superancko :)

Kusiczka, gratulacje :) :D :D
    ja bym nie robiła przyrostu :)
    Masz ciąże potwierdzoną a co dalej sie z nią stanie to i tak nikt nie ma na to wpływu. A tak się bedziesz stresowała jak dziewczyny, że za mało przyrasta albo coś a po co Ci teraz stres?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 15:08

kusiczka lubi tę wiadomość

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to na pewno dam znać w sobotę dziewczyny :)

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • D. Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kusiczka trzymam kciuki! :)

[*] 14.09.2014 r.
    [*] 08.01.2015 r.
    [*] 11.10.2015 r.
    [*] 22.12.2015 r.
  • Sana Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziulka, dziękuję, miło że ktoś o mnie pamiętał :)
    Wyjazd nam minął w mgnieniu oka, ale nabraliśmy nowych sił i nadziei na kolejny cykl :)

Buziulka lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusiczka, piękna beta! Jeszcze raz gratuluję! :)))

• mallinka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusiczka gratuluję!!! <3
    zdrówka!

201602031762.png
    200602041778.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ