Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyzuzzi wrote:Z tym odczłowieczeniem w behawioryzmie pewnie chodzi im o słynne znęcanie się poprzez walenie w gong nad niemowlęciem z sierocińca i uwarunkowanie go na strach przed wszystkim, co białe i futerkowe, potem zostawienie samego sobie bez odwarunkowania Ot, taki eksperyment na człowieku
Quote:A psychoanalizę uznają za nurt zgodny z chrześcijaństwem? :o Bo jeśli tak, to ja chyba inny katolicyzm wyznaję Toż to diabelstwo raczej
Z tym uzależnieniem... No właśnie. Są aspekty utrudniające - uzależnienie fizyczne, psychiczne itd. Z tym nie dyskutuję. Nie rozumiem natomiast bagatelizowania kwestii decyzji - moim zdaniem użalanie się nad pacjentem, że "to zaburzenie" sprawia, że jest on usprawiedliwiony - ot, nie musi już podejmować decyzji, bo przecież jest biedny, chory, a jego walka skazana na przegraną tak to widzę.
Niemniej jeden ze znajomych psychoterapeutów właśnie pisze doktorat, tworząc nowy model psychoterapii - odzwierciedlający dokładnie to, co mówisz, oparty głównie na zasobach. Terapia pt. metadon (stosowana nawet w Monarze!) i omijanie budek z piwem powoli na szczęście odchodzi do lamusa
Quote:Swoją drogą... ależ sobie znalazłyśmy tematy na forum o staraniach o dzieciaczki...
Pozostałe Dziewczyny, wybaczcie i najwyżej pomińcie nasze posty, czy coś -
nick nieaktualnyHej
Jak mi się dzisiaj fatalnie spało Zazwyczaj pełnia = u mnie bezsenność, ciekawe czemu? Piję kawkę i zaraz muszę lecieć na USG, mordercza godzina jak na długoweekendową sobotę, no ale nic dziwnego, lekarze też chcą mieć wolne Także wyjścia nie mam, muszę się zbierać Miłego dnia! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurczę, dziewczyny... byłam na USG i jest dziwnie.
Pęcherzyk na lewym jajniku 18 mm - duży jak na mnie i na 10 dc, wychodzi na to, że owulka tuż tuż wg wielkości pęcherzyka - to działanie dong quai z całą pewnością. Natomiast endometrium jest brzydkie, bo tylko 5,2 mm, pewnie jeszcze będzie rosło, ale zwykle jak pęcherzyk osiąga kilkanaście mm, to endo już miałam sporo grubsze... (w zeszłym cyklu przy pęcherzyku 10 mm było endo 6 mm, przy pęcherzyku 14 mm - endo 8 mm).
Śluzu płodnego nie odnotowałam, także na endometrium i śluz dong quai mi nie pomaga. Prawdopodobnie nie powinnam przyspieszać owulacji ziołami, skoro endometrium jeszcze nie jest na nią gotowe. Na szczęście w razie czego do owulki jeszcze chwila, a do potencjalnej implantacji jeszcze kolejnych kilka dni, więc jeszcze by endo zdążyło troszkę podrosnąć, ale to i tak chyba byłby słaby wynik zważając na to, że po owulce estrogeny spadają
No i jest jeszcze jedna rzecz, która mnie niepokoi - podejrzenie polipa endometrialnego w macicy, 6x2 mm. W jamie macicy w endometrium jest coś, czego lekarz nie umiał określić z całą pewnością, powiedział, że nie wyklucza polipa, ale żeby się nie przejmować, bo takie rzeczy mogą się robić z miesiąca na miesiąc i złuszczać się razem z okresem, widocznie się nie złuszczył. A ja się boję, czy to na pewno polip, czy nie czasem obumarła ciąża - bo poprzedni cykl był dziwny, długa faza lutealna, bledziochy na testach, potem krótki okres i plamienia zamiast niego... Co o tym myślicie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześ dziewczyny:) od dzisiaj zaczynam swoja prezygode z ovufriend:) mam nadzieje ze "ovu" mi pomoże:) dopiero zaczeliśmy sie starac z mężem o dzidzie no i niestety za pierwszym razem sie nie udało wczoraj przyszła @...
lilirose lubi tę wiadomość
-
Sigma, a mówiłaś lekarzowi o ostatnim cyklu i obecnych obawach?
Witam nowe staraczki, życzę szybko zielonych kropeczek na końcu wykresu
Moje plany to brak planów. Od rana w łóżku: albo śpię albo jem albo czytam. Mdłości i ból brzucha skutecznie powstrzymują od wstania z łóżka. Czekam aż mąż z pracy wróci i coś wymyślimySzczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualnyLilirose - nie mówiłam, bo to była tylko techniczna wizyta na USG, a nie pełna wizyta lekarska, więc ten lekarz nie był od rozwiewania moich obaw, tylko od sprawdzenia endometrium i jamników no i tak naprawdę zaczęłam rozmyślać dopiero po wyjściu, wcześniej po prostu byłam zdziwiona ;/
Ania, Lenia - witajcie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
EP!C wrote:Ja jak narazie leze w lozku jest mi baaaaardzo niedobrze i walcze zeby nie przytulac porcelany! Znacie jakies metpdy na mdlosci poza herbata z imbirem??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 11:59