Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBeznadzieja z tą opieką zdrowotną w UK. W PL też nie jest kolorowo, ale przynajmniej jak wybulisz, to jest możliwość szybkiej konsultacji lekarskiej - bo na NFZ to wiadomo jak jest. We wrześniu (na początku mca jakoś) chciałam dostać się do gina na NFZ, dostałam termin na 21 października
Lilirose - a nie ma opcji nastawić budzik, łyknąć tabletkę i spać przez te pół godzinki? Moja mama też bierze euthyrox i tak właśnie robi -
Sigma, w ciągu tygodnia zazwyczaj tak robię, ale dziś to była masakra. Obudziłam się głodna, potem z tym głodem na badania i od wzięcia tabletki znowu czekanie. W połączeniu z mdłościami coś okropnego
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 18:52
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
A ja bylam u lekarza rodzinnego. Tsh jest w normie. To nic ze 3.51 ale jest w normie. Mowie ze moze doprowadzic do poronienia to mi mowi przyczyny poronien nie sa znane i sa rozne. Wedlug niego lek na tarczyce jest zbedny.
Maz rejestruje sie w mojej przychodni. Robimy podstawowe badania i czekamy na wizyte u specjalisty od plodnosci.
Grudniowy cykl napewno odpuszczam. Nie bede specjalnie uwazac ale cisnienie mi zeszlo. Przede wszystkim zdrowie brzdaca pozniej ciaza.
Lili wspolczuje a moze wiesz czy tsh wysokie a ft w normie to mimo wszystko moze swiadczyc o tym ze cos jest nie tak? -
Alicja, no cóż, trzeba to przetrwać. Piszą, że to dobry objaw, że HCG rośnie.
Musiałabyś zbadać też antyTPO i antyTG oraz zrobić USG tarczycy, żeby wykluczyć inne problemy.
A tego lekarza to kopnij w cztery litery. Brak elementarnej wiedzy na temat związku TSH z płodnością i ciążą. Przyczyny poronień są różnego pochodzenia, ale nie są nieznane (gdyby były to nikt nie umiałby im zapobiegać). Jak podsuwasz mu chorobę pod nos a on to lekceważy to lekarz na straty. Brak słów...Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Ala, taką mam nadzieję, bo wszystko i tak zawsze rozstrzyga USG.
No to jak masz anty dobre to raczej Hashi nie masz. Tylko uzupełnij badania o to USG i będziesz miała pełen spokój
A progesteron i prolaktynę badałaś?Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry! Milego wtorku wszystkim zycze! Jeszcze troszke i swieta ;*
Lili to nie ginek tylko rodzinny. Tu do ginekologa sie nie chodzi. Oni maja uwiazane rece tak naprawde bo nie moge brac Dupka czy Lutki ze wzgledu na zakrzepice. Mam witamine d ktora moze podwyzszyc ten progesteron. W tym cyklu zobaczymy.