Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Dziewczyny ponawiam moje pytanie - jak to jest, jeżeli ma się kociaka w domu? Czy rzeczywiście jedynym sposobem jest się go pozbyć, aby nie był z nami w czasie ciąży? nie wyobrażam sobie oddać komuś mojej puchatej pomóżcie !
Sana - oby wszystko było w porządku -
nick nieaktualnyOleczkaa - to nie to samo, ale nie martw się, mnóstwo osób to myli Kalendarzyk to taka stara metoda z lat 30-stych, która polegała na liczeniu dni - czyli jeśli mam cykl 28 dniowy, to owulacja koło 14 dnia cyklu. Ta metoda była nieskuteczna, bo owulacja może się czasem przesunąć, a cykl np. wydłużyć - i wtedy powiedzmy kobietka myśli, że dostanie okresu 29 dnia cyklu, ale w okolicach 14 dnia złapała grypę, owulacja się przesunęła o tydzień i była dopiero 21 dnia cyklu, gdzie kobieta myślała, że na bank już ma dni niepłodne. I bum, ciąża Metody objawowo-termiczne pozwalają na wychwycenie przesuwającej się owulacji i dlatego mają wysoką skuteczność
A czemu chcesz się pozbywać kota? Ja też mam zwierzaki, psa i kota. Kot jest niewychodzący, zadbany, regularnie odrobaczany. Nie widzę powodu, dla którego miałabym się go pozbywać, w ogóle nie ma takiej możliwości!
Sana - jeszcze raz bardzo mocno gratuluję
Madlenka - cześć, witamy!
Wiem, że to, co teraz proponuję jest mało "moralne" ale... czy jeśli się uda zajść, to nie możesz po prostu nie mówić o ciąży i udać, że dowiedziałaś się dopiero po przedłużeniu umowy? przecież nikt tego nie sprawdzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:04
-
Sana!!! Gratuluję ale super wieści! Jesteś w ciąży, leć na betkę
Oleczka, jeśli kot jest regularnie badany, zadbany, odrobaczany to absolutnie nie musisz się go pozbywać. Zrób tylko badanie na toksoplazmozę i gdy już zajdziesz to ogranicz kontakt z jego odchodami. Niech ukchany odtąd sprząta kuwetę
Hej Madlenka kobieta nie ma obowiązku powiadamiania do 12 tyg., tak gdzieś wyczytałam. A jeśli udasz, że dowiedziałaś się później to jak to pracodawca sprawdzi? Chyba że jest jakiś sposób, że zajrzy w dokumenty, że miałaś opiekę u gina od 10 tyg.
Powodzenia!
Edit: jeśli pracujesz w z małymi dziećmi to warto żebyś przebadała się na cytomegalię, to bardzo groźny w pierwszym okresie ciąży wirus.
Truskaweczka, a jak Wy się czujecie?
Ja dziś sprzątam chatę a później robię listę i śmigam na zakupy, bo w sob. wyprawiamy rodzinną imprezkę. Czeka mnie sporo gotowania i pieczenie ciacha. Modlę się o super samopoczucie i brak mdłości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:26
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Wiesz, tak mnie mdli, że już chyba nawet nie mam siły myśleć o becie
I jeszcze ta smętna pogoda... brr, tylko spać.
Skompromituję się teraz, ale co tam
https://www.dolce-gusto.pl/PL/Sklep/Flavours/Pages/Kawybia%C5%82e.aspx?productId=7613033174704
https://www.dolce-gusto.pl/PL/Sklep/Flavours/Pages/Kawybia%C5%82e.aspx?productId=5011546498386
Czy te kawy są bezkofeinowe? Raczej mają kofeinę, prawda?
Na opakowaniu nic nie jest napisane na ten temat
A mi się taaaak kawy chce... Inki nie mam
Julia 07.2015 -
nick nieaktualny
-
Jedna kofeinowa słaba kawa dziennie nic złego nie zrobi ja też czasem piję, jak boli mnie głowa, a generalnie to nie mam ochoty na kawę. Pomyśl jak babki całą ciążę żłopią mocną siekierę i do tego palą a dzieci rodzą się generalnie zdrowe.
Pij bez wyrzutów sumieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:44
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualnyDziewczynyyy a mi się luteina kończy i dzwonię do lekarza, żeby się umówić na sobotę (mój lekarz przyjmował w soboty też po uzgodnieniu), a tu się okazuje, że już wyjechał na Śląsk i zostałam bez lekarza!!!! Jeszcze się go pytam kogo by mi polecił z Lublina, a on mi na to "stanowczo nikogo" Jeeeb!!! Muszę na szybko załatwić receptę, bo jak do soboty nie załatwię, to w niedzielę zostanę już bez lutki
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny