Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • oleczkaa Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dziewczyny ponawiam moje pytanie - jak to jest, jeżeli ma się kociaka w domu? Czy rzeczywiście jedynym sposobem jest się go pozbyć, aby nie był z nami w czasie ciąży? :( nie wyobrażam sobie oddać komuś mojej puchatej :( pomóżcie !

Sana - oby wszystko było w porządku :)

f2w3hqvkyl5xc8tn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczkaa - to nie to samo, ale nie martw się, mnóstwo osób to myli :P Kalendarzyk to taka stara metoda z lat 30-stych, która polegała na liczeniu dni - czyli jeśli mam cykl 28 dniowy, to owulacja koło 14 dnia cyklu. Ta metoda była nieskuteczna, bo owulacja może się czasem przesunąć, a cykl np. wydłużyć - i wtedy powiedzmy kobietka myśli, że dostanie okresu 29 dnia cyklu, ale w okolicach 14 dnia złapała grypę, owulacja się przesunęła o tydzień i była dopiero 21 dnia cyklu, gdzie kobieta myślała, że na bank już ma dni niepłodne. I bum, ciąża :) Metody objawowo-termiczne pozwalają na wychwycenie przesuwającej się owulacji i dlatego mają wysoką skuteczność :)

A czemu chcesz się pozbywać kota? Ja też mam zwierzaki, psa i kota. Kot jest niewychodzący, zadbany, regularnie odrobaczany. Nie widzę powodu, dla którego miałabym się go pozbywać, w ogóle nie ma takiej możliwości!

Sana - jeszcze raz bardzo mocno gratuluję :)

Madlenka - cześć, witamy! :D
    Wiem, że to, co teraz proponuję jest mało "moralne" :P ale... czy jeśli się uda zajść, to nie możesz po prostu nie mówić o ciąży i udać, że dowiedziałaś się dopiero po przedłużeniu umowy? :) przecież nikt tego nie sprawdzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:04

• Sana Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby, oby :) to najważniejsze :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wiem, myślę o tym ale boję się, że tak źle będę się czuć i będę musiała iść na zwolnienie. Pracuję w przedszkolu, pełno zarazków...

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana!!! Gratuluję :) ale super wieści! Jesteś w ciąży, leć na betkę :)

Oleczka, jeśli kot jest regularnie badany, zadbany, odrobaczany to absolutnie nie musisz się go pozbywać. Zrób tylko badanie na toksoplazmozę i gdy już zajdziesz to ogranicz kontakt z jego odchodami. Niech ukchany odtąd sprząta kuwetę ;)

Hej Madlenka :) kobieta nie ma obowiązku powiadamiania do 12 tyg., tak gdzieś wyczytałam. A jeśli udasz, że dowiedziałaś się później to jak to pracodawca sprawdzi? Chyba że jest jakiś sposób, że zajrzy w dokumenty, że miałaś opiekę u gina od 10 tyg.

Powodzenia!

Edit: jeśli pracujesz w z małymi dziećmi to warto żebyś przebadała się na cytomegalię, to bardzo groźny w pierwszym okresie ciąży wirus.

Truskaweczka, a jak Wy się czujecie? :)

Ja dziś sprzątam chatę a później robię listę i śmigam na zakupy, bo w sob. wyprawiamy rodzinną imprezkę. Czeka mnie sporo gotowania i pieczenie ciacha. Modlę się o super samopoczucie i brak mdłości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:26

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose już po becie, wynik będę miała online jakoś o 17-18 :)
    Sprawdziłam głupia teraz haha ale oczywiście nic nie ma :P

lilirose lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to 4 godz. nerwówki, ale spokojnie, na pewno wszystko będzie dobrze :):*

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, tak mnie mdli, że już chyba nawet nie mam siły myśleć o becie :/
    I jeszcze ta smętna pogoda... brr, tylko spać.

Skompromituję się teraz, ale co tam :D
    https://www.dolce-gusto.pl/PL/Sklep/Flavours/Pages/Kawybia%C5%82e.aspx?productId=7613033174704
    https://www.dolce-gusto.pl/PL/Sklep/Flavours/Pages/Kawybia%C5%82e.aspx?productId=5011546498386
    Czy te kawy są bezkofeinowe? Raczej mają kofeinę, prawda?
    Na opakowaniu nic nie jest napisane na ten temat :/
    A mi się taaaak kawy chce... Inki nie mam :/

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zrobisz sobie słabą, małą to na pewno nic się nie stanie, Sana :)

• lilirose Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna kofeinowa słaba kawa dziennie nic złego nie zrobi :) ja też czasem piję, jak boli mnie głowa, a generalnie to nie mam ochoty na kawę. Pomyśl jak babki całą ciążę żłopią mocną siekierę i do tego palą a dzieci rodzą się generalnie zdrowe.

Pij bez wyrzutów sumienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:44

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się rozgrzeszona :D
    Tym bardziej, że ja od urodzenia mam zbyt niskie ciśnienie, więc w takie dni jak dzisiejszy to jestem nie do życia :/ tylko bym spała :P :D

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynyyy a mi się luteina kończy i dzwonię do lekarza, żeby się umówić na sobotę (mój lekarz przyjmował w soboty też po uzgodnieniu), a tu się okazuje, że już wyjechał na Śląsk i zostałam bez lekarza!!!! :( Jeszcze się go pytam kogo by mi polecił z Lublina, a on mi na to "stanowczo nikogo" :D Jeeeb!!! Muszę na szybko załatwić receptę, bo jak do soboty nie załatwię, to w niedzielę zostanę już bez lutki :P

• Sana Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo do mnie go wywiało Sigma :D

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo :P Ja wiedziałam, że miał to w planach, ale nie wiedziałam, że już pojechał :D liczyłam na to, że się jeszcze załapię :D

• Sana Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na stałe się przenosi na Śląsk?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety na stałe, już się tam przeniósł ;)
    Ale zadzwoniłam do poleconej mi przez koleżankę przychodni, i zapisałam się do ginka na jutro! :) Także będę miała luteinę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na warsztatach dostałam coffe mama w różnych smakach :p nie próbowałam, bo kawy nie piję, nie lubię, ale może Sana spróbuj tego http://www.adamed.com.pl/pl/otc/suplementy/mama-coffee/ ;)

• madlenka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka nawet w ciąży piła kawę, lekarz jej pozwolił. Ja codziennie piję dwie małe, to źle? Jak myślicie? Ciekawe jak smakuje ta mama coffe, myślę by sie na nią przenieść jak kiedyś zajdę w ciąże. A tak bardzo chcialabym juz :/

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno w smaku jak zwykła kawa, ale jak mówię nie doradzę, bo jak patrze na samo opakowanie odrzuca mnie od kawy, bo zawsze tak było :p

Madlenka cierpliwości, luzu i się uda ;) trzymam mocno kciuki ;)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, czy mozna sie do Was przylaczyc?

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ