Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiun, witaj, dawno nie zaglądałaś Dziękuję :*
Hej Sigma
Epic, też tak sobie mówię, choć dziś drugi dzień jak mdłości zelżały.
Madlenka, okres mógł przyjść wcześniej. O tym czy była owulacja może na 100% poświadczyć niestety tylko ciążą (i ewentualnie monitoring), a tak to gdybanie.
Odebrałam wyniki i chyba mam lekką anemię, a w moczu bakterie i leukocyty, mimo, że na ostatnim posiewie nic nie wyszło. Nie rozumiem. Za to TSH spadło ładnie - z 3,3 na 2,19
A i największe zaskoczenie - nie mam przeciwciał toksoplazmozy, mimo, że w życiu miałam kilka kotów
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Witam. Moje cykle sa z reguly 28 31 dni przewaznie na zmiane raz 28 raz 31. Raz na kilka cykli zdaza sie dluzszy. Ostatnia miesiaczka byla 19.10 i trwala jak zawsze 6 dni. 02.11 byla owulacja potwierdzona monitoringiem a wspolzylismy 31.10 i 02.11. Dzis jest 34 dzien cyklu i 19 dpo a okresu nie ma nadal. Z tego co wiem owulacja wystepuje 14 dni przed okresem czyli okres powinien byc 16. Biorac pod uwage to ze cykl powinien byc 31 dniowy okres powinien byc 19 wiec spoznia sie dopieo 2 dni. Moze to byc rowniez jeden z tych dluzszych cykli. Jednak zastanawia mnie to opoznienie po potwierdzonej owulacji.objawow jako takich nie mam poza tym ze jest pobolewanie w krzyzu i brzucha ale mam tak zawsze przed okresem. Wystepuje rowniez bol piersi ale bez powiekszenia ktore zawsze wystepuje. Jest rowniez mala ilosc bialego wodnistego sluzu i klucie jajnika z ktorego byla owulacja.Temperatura od owulacji utrzymuje sie w granicach 37,3-37.7Test robilam 15.10 wyszedl negatywny ale byc moze zrobiony za wczesnie. Czy to moze wskazywac na ciaze? I jak to jest z tym okresem czy zawsze wystepuje 14 dni po owulacji? I co ewentualnie powoduje takie opoznienie?
lilirose lubi tę wiadomość
-
Andzik, nie zawsze. To tylko taka reguła, żeby uogólnić badania. Ja np. mam fazę lutealną, czyli tę która następuje po owulacji, 10 dniową, czasem miałam 11 dniową. To indywidualna cecha każdego cyklu. Norma to 10-16 dni.
Myślę, że jeśli wykonasz test z rana to powinien już wyjść, bo to jakieś 3 dni po planowanym dłuższym cyklu.Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Lilirose - gratuluje TSH! Z moczem mialam dokladnie tak samo ostatnio a nigdy mi sie nie zdazylo. Lekarz mnie uspokoil, ze to nic groznego i ze czynniki moga byc nate bardzo banalne (jak np. oddawanie moczu do pojemniczka).
Madlenka - przykro mi ;( wiem, ze malo pocieszajace ale zaczynasz nowy cykl i zycze z calego serduszka zeby byl owocny.
Ep!C - milo Cie poznac i gratuluje Ja juz sie nastawilam, ze bede miec mdlosci do upadlego przez 5 m-cy jak moja mama:) ale na razie moge tylko pomarzyc
Moje drogie, milego popoludnia!
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
Rachele wrote:Lilirose - gratuluje TSH! Z moczem mialam dokladnie tak samo ostatnio a nigdy mi sie nie zdazylo. Lekarz mnie uspokoil, ze to nic groznego i ze czynniki moga byc nate bardzo banalne (jak np. oddawanie moczu do pojemniczka).
Madlenka - przykro mi ;( wiem, ze malo pocieszajace ale zaczynasz nowy cykl i zycze z calego serduszka zeby byl owocny.
Ep!C - milo Cie poznac i gratuluje Ja juz sie nastawilam, ze bede miec mdlosci do upadlego przez 5 m-cy jak moja mama:) ale na razie moge tylko pomarzyc
Moje drogie, milego popoludnia!
Dziekuje ja mam nadzieje ze niedluga mi mdlosci mina, bo juz mam ich serdecznie dosyc -
Dziewczyny dziś jak dostałam @ musiałam się oswoić z myślą, że trzeba będzie wstrzymać się do nowego roku. Trochę martwię się umową ktorą mam do końca lutego. Ale wracając do domu tak sobie pomyślałam, ze przecież jak zajdę w ciąże w tym cyklu to ciąża będzie się liczyć od dnia dzisiejszego wiec to juz będzie trzeci miesiąc prawda? Nie wiem jak to jest dokładnie, muszę poczytać. Jak myślicie? Dobrze rozumuje czy to pragnienie bobasa przeze mnie przemawia?
-
Dziewczyny olśniło mnie. Chciałam przerwać narazie staranie o bobo bo do końca lutego mam umowę a żeby ja przedłużył pracodawca musze byc w 3 mies. Ale jak zajdę w tym cyklu to ciąża liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiączki czyli od dzis a to oznacza, że 12 lutego juz minie ten magiczny termin czy dobrze myślę?
-
Dziewczynki poradźcie! Jutro wybieramy się z mężem na wesele, znając życie to zamkniemy imprezę, więc do domu wrócę koło 5-6 rano. Temperaturę mierzę o 5:00 zawsze, co w takiej sytuacji? nie mierzyć wcale? czy zmierzyć ale nie brać jej pod uwagę przy wykresie?