Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, długo mnie nie było bo miałam małe problemy, a poza tym przygotowanie do ślubu mnie pochłonęły. Zaczęłam mierzyć tempke i do tego już na poważnie się staramy. Trochę się boję ponieważ się strasznie "napaliłam" i wiem że jak fasolki szybko nie będzie to będzie mi ciężko się nie poddać już taka jestem :( a uwierzcie mi staram się tak nie myśleć.
    Mam cykle 28 dni. Badania krwi i moczu zrobione wszystkie wyniki bardzo dobre. Zerknijcie na mój wykres myślicie że jest jakaś szansa że dobrze trafiliśmy? Czy może lepiej zakupić testy owulacyjne? I czy śluz przezroczysty rozciągliwy to płodny bo już głupieje?

https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html

• Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wykres bo źle wkleiłam:

https://ovufriend.pl/graph/9c121de52ce3a9a139ea834df6fc5125

• apple Znajoma

Wysłany: 13 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny!!! chciałam się pochwalić, że jestem w ciąży!!! w sobotę robiłam test i krew wyszły pozytywnie!! we wtorek była u gina i potwierdził ciążę. jest co prawda jeszcze młoda, ale jest!! we wtorek mam pierwszą wizytę u lekarza, który będzie prowadził moją ciążę. mam nadzieję, że będzie wszystko ok :) trzymam za pozostałe mocno kciuki!! :*

futuremama, dmuchawiec, Kasia1986, Karolucha lubią tę wiadomość

c72538a0f30f3eb9d1b70c77a218fdeb.png
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratki.
    Życzę spokojnej ciąży dziewczynki.

• lilirose Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, Apple gratulacje!!!

Kasia, trzymam kciuki za kolejny cykl :)
    Testy kupić warto. Mnie pomogły z wycelowaniem w płodne, bo ze sluzem różnie to bywało w moich cyklach. Najlepiej kochać się regularnie od końca miesiączki, co dwa-trzy dni.

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 00:21

Kasia1986 lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a powiedzcie mi czy tsh u mężczyzny ma wpływ na jego płodność?
    Mój partner miał kilka miesięcy temu za wysokie teraz i odkąd takie ma bierze większą dawkę euthyroxu ale niebawem idzie do endo na badania. Boję się że to może wpływać na jego płodność. Jak myślicie?

• apple Znajoma

Wysłany: 16 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję wam kochane :* jutro pierwsza wizyta u lekarza prowadzącego, troszeczkę się stresuję, ale wierzę, że wszystko będzie dobrze :) przesyłam wiruski pozostałym starającym się parą :) &&&&&&&&

c72538a0f30f3eb9d1b70c77a218fdeb.png
  • alloffkowa Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Mogę dołączyć?? właśnie kończy się mój pierwszy cykl starań, kiepsko wcelowaliśmy w owulację, więc nie sądzę żeby się udało, ale nie łamię się. :)
    Będzie na pewno łatwiej starając się w społeczności :)
    Pozdrawiam!

W oczekiwaniu

Wysłany: 22 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wszystkim zafasolkowanym serdecznie gratuluję :)

W oczekiwaniu
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, z tą ovulacja ciężko trafić. U mnie jakaś masakra w tym cyklu. Bardzo wcześnie śluz a teraz nic.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka trzymam kciuki.

Ja dzisiaj zaczęłam testy owulacyjne robić mam 10 dc, na razie jest negatywny, czekamy z niecierpliwością na owulację.

Miłego wieczorku :*

• Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alloffkowa wrote:
    Hej :) Mogę dołączyć?? właśnie kończy się mój pierwszy cykl starań, kiepsko wcelowaliśmy w owulację, więc nie sądzę żeby się udało, ale nie łamię się. :)
    Będzie na pewno łatwiej starając się w społeczności :)
    Pozdrawiam!

My w zeszłym miesiącu też źle wcelowaliśmy dlatego testy owulacyjne dodatkowo kupiłam, ponieważ w pierwszym cs moja owulacja była niby w 19 dc według temperatury, ale myślę że coś źle zmierzyłam bo mam cykle 28 dni więc za krótka fl by była. Mocno zaciskamy kciukasy żeby nam się udało;)

• madlenka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też za was 3mam kciuki. Moze wlasnie mi sie do tej pory nie udawalo bo strzelalam w srodek cyklu. Moze wczesniej mam ovu. Mam nadzieje ze sie tym razem uda. Wiecej serduszek niz dotychczas wiec moze ktorys plemniczek dotrze w wyznaczone miejsce.

qdkk2n0ao2txirxa.png

Wysłany: 22 marca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka trzymam kciuki :) dziękuję za miłe przyjęcie. :) dziś się relaksuje. Po drugim teście negatywnym czekam na okres, wiec pierwszy raz od nie wiem kiedy popijam kieliszeczek likieru:)

W oczekiwaniu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 12:48

• Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Ja też za was 3mam kciuki. Moze wlasnie mi sie do tej pory nie udawalo bo strzelalam w srodek cyklu. Moze wczesniej mam ovu. Mam nadzieje ze sie tym razem uda. Wiecej serduszek niz dotychczas wiec moze ktorys plemniczek dotrze w wyznaczone miejsce.

Moja znajoma nie planowałs dzidziusia a wpadli zaraz po @, więc owulacja jest prawdopodobna zaraz po @. Mi lekarz powiedział że takie przypadki się zdarzają rzadko ale są.
    Trzymam kciuki.

• agulas Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was przyszłe Mamy ;) to mój 1 cykl z ovufriend. Zastanawiam się nad % wartością pozytywnego testu w detektorze ciąży. Wiecie może jak to jest liczone?
    Ten % oznacza prawdopodobieństwo bycia w ciązy na podstawie temperatury i objawów czy jest to związane z czasem od owulacji (jeśli np ktoś nie wytrzyma i zrobi test wcześniej niż w dniu spodziewanej miesiączki?:P)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png

Wysłany: 23 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas, w detektorze chodzi o % wartość że test powie Ci prawdę.
    Bynajmniej tak ja to rozumiem :)

W oczekiwaniu
  • agulas Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki i życzę powodzenia!

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellołł dziewczynki co tu u Was słychać??

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ