Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
agulas wrote:Witam Was przyszłe Mamy to mój 1 cykl z ovufriend. Zastanawiam się nad % wartością pozytywnego testu w detektorze ciąży. Wiecie może jak to jest liczone?
Ten % oznacza prawdopodobieństwo bycia w ciązy na podstawie temperatury i objawów czy jest to związane z czasem od owulacji (jeśli np ktoś nie wytrzyma i zrobi test wcześniej niż w dniu spodziewanej miesiączki?)
Ten detektor to jest nic innego jak statystyka wszystkich objawów dziewczyn które starają sie zajść w ciążę i tych co w nia zaszły jeśli zaznaczasz swoje objawy jak np.: ból piersi itp.. to ten detektor liczy ci wszystkie objawy w procentach które mogą ale nie muszą wskazywać na to że będziesz w ciąży ale to nie patrz na niego bo ja jak sie starałam to nieraz miałam w miesiącu 70% a nie byłam w ciąży:) Życzę Powodzenia -
Morwa wrote:Hey pozwolę się wtrącić bo to co piszecie jest nieprawda. Jak np taki detektor mówi ,że test wyjdzie na 80% oznacza statystycznie ile kobietom wyszło coś na teście w danym dniu po owulacji np w 11 dpo. A np w 18dpo będzie napisane ,ze test wyjdzie na 100% a ciąży może nie być wcale . Ja tak miałam w cyklu bezowulacyjnym. Of wyznaczył mi owulacjje , której nie było . Objawów nie zaznaczam żadnych wiec nie dostawałam tych śmiesznych punktów , którymi nie ma się co sugerować bo to ściema;) a test miał mi wyjść rzekomo na 100% z tego co wy piszecie no i wyszedł negatywny .
No to napisałaś to samo co ja,tylko w inny sposób, wiec nie wiem z czym tu się nie zgadzasz?? -
Witajcie, jestem tu dość nowa,
powiedzcie mi proszę co sądzicie o moim wykresie, bo ja się na tym nie znam...
No i wczoraj wieczorem poczułam ostry przeszywający ból po prawej stronie brzucha, który po kilku sekundach przeszedł, a potem tylko taki "ciągnący" ból czułam jakiś czas... cóż to może być??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 15:32
-
apple wrote:Lovely dziękuję :* jak się czujecie? u nas tak samo jest! wiek zarodka jest oceniony na 7 tydzień a po ostatniej @ brakuje 1,5 tygodnia więc też późno było zapłodnienie.
trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny, na pewno niedługo wam się uda :*
U nas wszystko ok pomijając okropne mdłości ale już prawie koniec 3go miesiąca i mam Nadzieję że minie mi to a poza tym senność i te wszystkie inne uboczne skutki 1 trymestru hehe zbytnio się tym nie przejmuje. Ważne że dzidzia ma się dobrze. 7 kwietnia idę na kolejne usg i badanie przeziornosci karkowej płodu i mam nadzieję że poznam już płeć bo każdy mówi mi że będzie chłopiec.
A jak wy się czujecie? Dużo zdrówka wam życzę. Buziaki
-
Lovely- drugi trymestr napewno będzie lepszy
trzymajcie się
U nas 10 dc, z moimi dość długimi cyklami to za jakiś tydzień najwcześniej owulacja, już się cieszę na samą myśl jak głupia
Czy u Was też taka beznadziejna pogoda?? U mnie od 2 dni LEJE, a dziś jeszcze wyskoczyło mi zimno na ustach
W oczekiwaniu -
nick nieaktualny